מדבר סקר תרחק -מחאה

מדבר סקר תרחק -מחאה

כבר כמה חודשים שמאכילים אותנו בסקרים המנבאים תוצאות מוזרות: קדימה, מפלגה שצמחה משום מקוםף מפלגה שאין קשר בין חבריה, מפלגה שהמילה "עמימות" מאוד מאפיינת אותה מקבלת את רוב הקולות ותרכיב את הממשלה הבאה! האבסורד הגדול הוא שהבחירות עוד לא התקיימו וכבר מחלקים תיקים וג'ובים. אין לי בעיה עם קדימה, מדובר במפלגה שנרשמה כחוק והיא מועמדת לכנסת הבאה כמו כל מפלגה אחרת. שיהיה להם בהצלחה. מה שכן מפריע לי מאוד זה היחס שהתקשרות הישראלית נותנת למפלגה הזו ולראשיה. אם זה בהעלמת עין משחיחתות ופלילים, אם זה בהאדרת שמם, אם זה בפולחן האישיות לראש המפלגה השוכב "צמח" בבית החולים. התקשורת שאמורה להיות "כלב השמירה של הדמוקרטיה" זו שאמורה להצביע על עוולות ושחיתות הפכה ל"שומרת אתרוגים". השאלה הכי חשובה היא כמובן מה אני, המכונה בהתנשאות משהו "האזרח הקטן" יכול לעשות, הרי אני לא בקשורת, לא בפוליטיקה, הקול שלי שוה בדיוק את ארבע עשרה השעות של יום הבחירות, מה אני יכול לעשות? אז זהו שיש. אפשר להביע את חוסר האמון בתקשורת הישראלית בצורה פשוטה ובפגיעה כואבת במיוחד. לבלף. ביום הבחירות, לאחר שתתקבלו בצורה נאותה בקלפי הקרובה למקום מגוריכם תתקלו בנציגי התקשורת הישראלית, ערוצי הטלויזיה השונים ואולי גם רדיו. בצורה נחמדה הם יתנו לכם טופס ויבקשו ממכם בצורה יפה למלא אותו. בטופס זה תתבקשו לכתוב למי הצבעתם. בשעה שמונה בערב יאספו כל הטפסים מכל הארץ יעברו עיבוד ושיקלול והפלט יהיה אותו "מדגם" החוזה כמעט בדייקנות את הרכב הכנסת הבאה אני כבר יכול לשמוע אותכם:," ב96' זה לא עבד, ביבי עלה" -אז זהו, ההבדל בין ביבי לפרס היה פחות מאחוז ודבר כזה אי אפשר לחזות בשום צורה.- אז איפה היינו? בחרתם, יצאתם, נציג תקשורת, טופס. מה שאני מבקש -ובאמת שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה- זה שבטופס תכתבו שהצבעתם למפלגה הנושאת את צמד האותיות "כן" מפלגת קדימה. לא משנה למי הצבעתם, זה יכול להיות עלה ירוק, חד"ש, מרזל, ליכוד, עבודה או אפילו מפלגת חוק הטבע בטופס התקשורתי תכתבו שהצבעתם לקדימה. אין כאן שום בעיה חוקית. באותה המידה אתם יכולים לומר לתקשורתיים "לא תודה, אני לא מעוניין" אין שום חוק המחייב אותכם להשתתף במדגם. בעיה מוסרית כנראה שיש פה מאחר ואתם לא ממש מצהירים על אמת, מצד שני אתם לא מצהירים על שום דבר וגם התקשורת הישראלית לא חפה מאי אמירת האמת כך שכל אחד יעשה את השיקול המוסרי שלו. מה המטרה של כל זה? תחשבו לרגע: יום שלישי, השעה 22:00 גדי ויונית חיים ודן, מיקי ויעקב כולם מחכים בסבלנות, מקבלים את התוצאות ומודיעים שקדימה זכתה בחמישים מנדטים! תחשבו רגע על האפקט שיוצר בארץ פוליטיקאים ימהרו להצהיר הצהרות, אנשים יצאו בשאלת "לאן עכשיו" ו"איפה טעינו" ובאופן כללי המולה המאפיינת כל ערב שלאחר הבחירות. ואז מתחילות להגיע תוצאות האמת. פתאום מתברר שהתמונה לא כל כך ברורה. התקשורת הישראלית שלנו שכל כך בטוחה בעצמה תמצא את עצמה עם המכנסיים למטה. זו מחאה. איך אפשר להגביר את המודעות ולגרום ליותר אנשים לעשות את זה? תעבירו את זה לכמה שיותר אנשים, אני מאמין שאפקט האינטרנט יעבד בצורה טובה. הערה חשובה: על מנת למנוע קצירת פנקס הכתובות שלכם על ידי רובוט אוסף כתובות של יצרן דואר זבל הקפידו שנמעני הדוא"ל יהיו בשורת ה"העתק מוסתר" (שורת ה BCC) כך פנקס הכתובות שלכם ישמר מזבלני דואר למיניהם.

למעלה