מדגרה לביצי תרנגולות:

מדגרה לביצי תרנגולות:

חבר שלי בונה מדגרה והוא עכשיו מנסה אותה! כנראה שאקנה ממנו אחת בקרוב

הזכרת לי

כשהיינו בגיל העשרה אחי ואני בנינו מדגרה ביתית. לקחנו ארגז עץ גבוה וצר, חוררנו בו פתחי איוורור ובתחתית שמנו חול. למעלה שמנו מכסה עם מנורה רגילה. אפשר היה להנמיך את המכסה (לקרב לביצים) או להרחיק. כי לא שמנו טרמוסטט. באחד החורים שחיררנו תקענו מד-חום של אקוואריום וכל הזמן בדקנו אם החום מתאים לרצוי (הנמכנו והגבהנו את המכסה). המדגרה יכלה להכיל עד 10 ביצים. שמנו 6 ויצאו 4. היה ממש כיף לראות אותם ממש בוקעים. ולהתגבר על הרצון לעזור להם לצאת.... השתמשנו בה 3 פעמים. בפעם השלישית המכסה ירד משום מה קרוב מדי לביצים והם הגיעו לחום גבוה (נראה לי 48 מעלות.). בכל זאת המשכנו בהדגרה. ומשבע ביצים יצאה רק אפרוחית אחת שגדלה להיות תרנגולת מפונקת, מוחתמת ותוקפנית.... לפעמים גם היום מתחשק לי לבנות מדגרה קטנה - אבל יותר משוכללת ועם תנאים יותר מתאימים. אבל אין לי מה לעשות עם אפרוחים - אז אני מוותרת על העניין.

נכון אבל

תרנגולת מלכלכת את הקן - יש סיכוי שהיא תעזוב את הביצים באמצע הדגירה היא מושפעת מתנאי הסביבה! וכו.....אבל אם היא דוגרת עד הסוף זה התהליך הכי טוב! והכי מומלץ! תרנגולת דוגרת מחודש מרץ עד חודש ספטמבר! - זו היא העונה שהתרנגולות דוגרות - במדגרה תוכלי להדגיר מתי שתירצי! אני רוצה מדגרה בגלל שאני תמיד מחליף זכרים כדי לקבל דם חזק באפרוחים ובדור ההמשך! לכן אני רוצה לקנות מדגרה

nogen

New member
מדגרה

ממצב תאופיק תרנגולת לפחות על פי מה שאני ראיתי יכולה להטיל תמיד ולדגור בכל עונה למרות שבחורף הם מטילות פחות היתרון במדגרה בה ליידי ביטויי כאשר רוצים להדגיר כמות גדולה של ביצים או כאשר התרנגולת לא דוגרת כמו שצריך אצלי בגלל שהתרנגולות מטילות ודוגרות בחצר לא ראיתי אף פעם קן מלוכלך למרות שבלולים סגורים אם תאים אז יש מצב.

צודק ידידי...אבל

אבל מה עם תרנגולות גזעיות? או שהדגירה שלהן נמוכה? צריכים מדגרה... וברוך הבא!!

למעלה