מדגרה לזוחלים

מדגרה לזוחלים

האם מישהו שמע על הדבר הזה? קראתי על זה עכשיו במאמר על שממיות מנומרות, ורציתי לשאול האם יש להשיג כזה בארץ, ומה המחיר. תודה...

רן333

New member
בשממיות אני לא מתמצא,

אבל השתמשתי במדגרות להדגרת ביצים של פיתונים. אם זה מעניין אותך, תוכל למצוא פרטים **כאן**.

אם יש לך אפשרות לשמור את הביצים

בטמ"פ של 25-30 מעלות הן יבקעו גם בלי אינקובטור מיוחד לכך. אני לא יודע על אינקובטורים לזוחלים שנמכרים בארץ, אבל שממיות מנומרות הן קלות מאוד להדגרה בצורה פשוטה למדי בבית ללא אמצעים מיוחדים. אני חושב שאם תעשה חיפוש בפורום על הדגרה של ביצים ובמיוחד ביצי שממיות מנומרות תתקל בלא מעט תשובות עם הסברים על הנושא. בהצלחה.

omer356

New member
בניית מדגרה

זוהי השיטה הכי קלה שיש. קח כלי יחסית גדול (נגיד 20 אורך 10 רוחב ו15 גובה) מלא כ 5 ס"מ מים. שים באותו הכלי עוד כלי(כזה של חומוס). יבש, ובו תשים נייר טישו,כמה שכבות נחמדות.. על הטישו שים את הביצים וסגור את הכלי הגדול כך נוצר מצב שיש לך כלי עם טישו וביצים בתוך כלי עם מים . לאחר מכן פתח את הכלי כל 4 ימים ל10 שניות וסגור בחזרה את הכלי. וזהו... עכשיו חכה עד שהביצים יבקעו...

אהה מגניב.

תודה רבה לכם. לפי השיטה שלך, אני אצטרך לחמם את הכלי החיצוני עם המים, או לפחות לשמור על יציבות הטמפ'. נשמע לי יותר פשוט לקחת תא השרצה של דגים, לשים אותו בתוך הטרריום של השממיות שממילא הוא כבר מחומם, ולהדגיר בו את הביצים של מצע לח. שוב תודה חבר'ה. עזרתם לי...

למה דווקא תא השרצה של דגים?

הוא אומנם שקוף בצורה טובה לראות דגים אך הוא גם מחורץ מצידיו כדי לאפשר זרימה של מים.... דבר שלא יתן לך שום דבר חיובי בהדגרה של ביצים.

snake liron

New member
אני בכל אופן לא רואה ביסה כללית

להשקיע במדגרה ללאופרדס המדגרות בסה"כ עובדות על טרמוסטת וכלי מים חביב ואיוורור בוא נאמר שבניה היא דבר קל אבל תלוי אם יש צורך בה... גם בנחשים פעמים רבות הביצים מסתדרות טוב ללא מדגרה אלה רק תנאים חיצוניים אופטימלים...ולחות אם צריך או לא... בניגוד לפיתונים השונים .

חשבתי דווקא על תא השרצה

בגלל השיקפות שלו, ובגלל החריצים שלו- שיאפשרו אוורור. משום מה זה היה נראה לי מתאים. אם לדעתך יותר מתאימה קופסה סגורה, זה מה שאני אעשה.

למעלה