מדגרה.

• פותח הנושא naja
  • פורסם בתאריך

naja

New member
מדגרה.

למישהו כאן יש ניסיון בבניית מדגרה לביציי פיתונים? אני מתכנן לבנות השנה מדגרה ואני אשמח להעזר בניסיון(טוב או רע) שלכם וברעיונות. בגדול כבר יש לי תכנית- אני משתמש בצידנית גדולה בתור הגוף של המדגרה, שם בתחתית כבל של 15 או 25 וואט, את הכבל אני מחבר לטרמוסטט שישב מחוץ למדגרה ושממנו יכנס גשש לתוך המדגרה ובנוסף מחוץ למדגרה יהיה גם טרמומטר שישלח גשש פנימה לוודא שהטרמוסטט מדוייק. על הכבל אני מתכוון להניח שכבה של כמה סנטימטר פרלייט. ולבסוף איזה מד לחות קטן שיודבק על אחת הדפנות. מה אתם אומרים? רעיונות לשיפור?

1צחי

New member
לי אישית

אין ניסיון אך בגן הזואולוגי בב"ש,שבו עבדתי הבחור אשר אחראי על הזוחלים בנה מדגרה לנחשים (לא לפיתונים כי לא היה לו ריבוי)והוא השתמש במקרר ישן אשר שמש כמבודד.בפנים הוא שם כלי מים עם גוף חימום ובתוכה כלי נוסף עם הביצים בתוך ורמקולייט. זה היה די פרימיטיבי אך זה עובד עד היום(אני מקווה שלא השמתתי פרטים). לגבי בורמזים בקיבוץ בארי ישנה פיתונה שמטילה כל שנה והם משאירים לפיתונה את הביצים,ויש להם ריבוי טוב.

naja

New member
מכיר את השיטה עם המקרר.

זה קצת מסורבל ותופס מקום. ואם לא מדגירים ביצים של פיתונים אז כל מה שצריך זה קופסת פלסטיק וקצת ורמיקוליט(לא ממש חובה), הדגרה אימהית עובדת מצויין בטבע אבל הרבה פחות טוב בשבי. תנאי הלחות אצלי בנחשיה לא מתאימים להדגרה.

yair lotan

New member
חימום

אולי כדי להשתמש במנורה קרמית לחימום ? אני מציע לך להתיעץ אם בעלי מקצוע שמכינים גופי חימום, תגיד מה הדרישות ואולי יהיה להם משהו להציע. אני את הטרמוסטט שלי קניתי לפי הזמנה אישית ממרכז לגופי חימום. צריך לברר גם כמה עולה מדגרה מקצועית ( זה מעניין אותי, אני ינסה לברר בשבוע הבא ) אולי שוה להשקיע ? יאיר

naja

New member
מדגרה מקצועית.

בררתי בזמנו. 2000 דולר למדגרה מקצועית לזוחלים וזה רק ביבוא אישי. הציעו לי לקנות אומנות של תוכים אבל זה לא יוצא הרבה יותר זול ואני לא בטוח שזה יעבוד יותר טוב מהמדגרה שאני בונה. יכול להיות שבעתיד, אם האוסף שלי יצדיק את זה אני אקנה מדגרה מקצועית, בנתיים הנחשים עוד צריכים להצדיק את עצמם....

1צחי

New member
האם יש לך

חומר:תוכניות,פרוספקטים וכד'. אני בונה הרבה דברים לבד,לפעמים בשיטה היפנית(מעתיק) יש לי יתרון יחסי בגלל שיש לי ציוד (כלי עבודה מקצועיים)והבנה במספר תחומים כגון חשמל,נגרות,ריתוך,זגגות ועוד.

naja

New member
תוכנית יש.

פירטתי אותה בהודעה הראשית. אין לי יומרות(ויכולת.....) לבנות משהו סופר מקצועי. אני בסה"כ רוצה להגיע לתוצאה סופית של ארגז אטום שיאחוז טמפרטורה קבועה של 30-32 מעלות(תלוי מה אני אדגיר) ולחות גבוהה(90).

1צחי

New member
אני מתכוון

לתוכנית של מדגרה מקצועית אשר נימכרת ב... כמו שהזכרתה

naja

New member
אין תוכנית.

הרעיון מבוסס על כל מיני מדגרות מאולתרות שראיתי שמגדלים הציגו באינטרנט ועל התנאים שאני צריך ליצור. עוד לא יצא לי לראות איזו תוכנית סידרתית לבניה ביתית של מדגרות או איזה קיט להרכבה ביתית אבל האמת היא שזה לא כ"כ נחוץ. בסה"כ צריך להגיע לגוף שיתן את הטמפרטורה והלחות המתאימים ושהיה נוח לתפעול ובטוח לקליטת הנחשים שבוקעים.

woma

New member
א. הרעיון בכללי נראה לי טוב ..

אבל חסר לדעתי משהו שיתן תחלופת אויר לגבי השאר נראה לי אחלה.

naja

New member
תחלופת אויר.

לא ממש הכרחי ברוב שלבי ההדגרה. מספיק אם פעם בכמה ימים אני פותח את המדגרה לבדוק את הביצים ומנפנף קצת אויר וזה מספיק. רק בשבועיים האחרונים של ההדגרה רצוי להעלות את האיוורור כדיי להמנע ממוות של העוברים בביצים.

אני כנראה אסדר משהו שהוא די דומה

קלקר (להובלת דגים) שעל רצפתו אניח כבל חימום של חמישים וואט מחובר לתרמוסטט דיגטלי (צריך לקנות..). בנוגע לדרך הדגרה יכול להיות שמה שאני אעשה זה לשפוך 2-3 ס"מ מים בתחתית הקלקר ועליהן אני כלי עם מצע של וורמקוליט לך שעליו מונחת רשת פלסטיק (למנוע מגע של הביצים עם המצע) ועליה את הביצים. אני עדיין לא בטוח לגבי כל זה אבל אני חייב להתחיל להתארגן. כמובן שמדחום דיגטלי יוכנס לקופסא יותר נכון הגשש שלו (המדחום יהרס בגלל הלחות). אני גם צריך לקנות מד לחות.

gaichuk

New member
לגבי קלקר ו-50 וואט...

הכבל עלול להמיס את הקלקר אחרי זמן ממושך שהם באים במגע. לגבי המדחום,אפשר להשתמש במדחום המכני שהזכרתי בשרשור של obb . לעשות קדח ולדחוף אותו מעט בלחץ כך שהקצה יהיה בתוך הארגז והסקאלה בולטת מבחוץ.

עוצמה של 50 וואט זה לא כל כך חזק

ולא יצא לי לשמוע על מישהו שסבל מבעיה כזאת אבל אני אבדוק את זה בימים הקרובים. תודה

naja

New member
לגבי הקלקר.

אני לא בטוח אם הוא מבודד טוב כמו צידנית. השיטה של הרשת פלסטיק היא טובה ואני בהחלט אשתמש בה אם אמצע רשת מספיק גבוהה שלא תשקע כשאניח אותה על הפרלייט.

1צחי

New member
תעשה

מסגרת עץ ועם מהדק או שיטה אחרת תצמיד את הרשת.

למעלה