מדגרות עץ

galros

New member
מדגרות עץ

שלום לכולם מזה שנה וחצי אני מוסיף עליית גג לבייתי וסוף סוף סיימתי בשבוע שעבר את מעקה הברזל והגיע הזמן למדגרות העץ.( בתמונה המצורפת מחוברים קרשים רק לתקופת הבנייה) אשמח לעזרה בנושא: - מה סוג העץ המומלץ? - האם קיימת דרך לחבר את המדרגות לפרופילי הברזל ללא ברגים שיבצבצו מלמעלה? - איפה אפשר לקבל רעיונות ? (אתרים, אולמות תצוגה....) - מה הייתם מניחים בין הברזל לעץ על מנת למנוע חריקות בעתיד? תודה רבה מראש. גל

milch

New member
מדגרות עץ

סוג העץ הוא ענין של טעם יחד עם זאת שיש להתחשב בעובדה שיש עצים קשים יותר ורכים יותר וכן בעלויות שונות. כיוון שאינני מכיר את סיגנון העיצוב בביתך, אוכל לומר שביצעתי לאחרונה במספר מקומות מדרכי מדרגות מעץ אורן בצביעות שונות ולא מעט שעשוים אלון המכונה אצל הסוחרים RUSTIC או מיושן. האחרון מוצלח במיוחד לטעמי ובמחיר שפוי לגמרי. כיוון שהמבנה עשוי ברזל, מקובל לחבר את המדרכים מלמטה דרך חורים עוברים בברזל. בנוסף, אפשר למרוח מעט דבק פוליאורטני בין הברזל לעץ רק בנקודות חיבורי הברגים.

galros

New member
מדרגות עץ

מה הרוחב המקסימלי של לוחות אורן הקיימים בשוק? אני רוצה לדעת אם אהיה חייב להדביק לוחות.

doron007

New member
מדרגות המלצה

הכי טוב- גש למדרגות קו נבון באיזור התעשיה בחולון (חפש ברשת את הכתובת המדוייקת) שם תמצא תצוגה מצויינת ומקצעונים בתחום. בהצלחה

yoavliberman

New member
ברגים למדרגות

אני חושש שמבנה הפלדה שבנית לא יוכל לאפשר לברגים בעלי תבריג עץ (בורג "פטנט" בעל ראש משושה ותבריג לעץ) להיות מוברגים אל משטחי הדריכה מלמטה למעלה. יהיה קשה להכניס את הבורג בין זוויות הפרופילים. תוכל להכניס בורג סגר, או ארכובה דרך חור שקוע מלמעלה ואז לנעול אותו עם אום ההידוק והדיסקית שיושחלו ויתהדקו מלמטה. תוכל להסתיר את ראש הבורג בעזרת פקק עץ. לגבי העץ: כל עץ קשה יכול להתאים. סביר להניח שאחרי הקייץ הראשון (בינואר הבא) תיצטרך לעבור על כל האומים ולהדק אותם כי העץ יתפח בקייץ ויתכווץ במשך החורף הבא וההידוק הברגי עלול להתערער.

galros

New member
מדגרות עץ

מה הרוחב המקסימלי של לוחות אורן הקיימים בשוק? אני רוצה לדעת אם אהיה חייב להדביק לוחות.

למעלה