מדד המחירים לצרכן עלה בחודש אוק' 2007 ב-0.1%

מדד המחירים לצרכן עלה בחודש אוק' 2007 ב-0.1%

בהשוואה לחודש ספטמבר 2007 והגיע ל- 101.5 נקודות, לעומת 101.4 נקודות בחודש הקודם . עליות נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: מזון (ב-0.7%), אחזקת הדירה (ב-1.4%), הלבשה והנעלה (ב-0.7%) ושונות (ב-0.9%). ירידות נרשמו בסעיף הדיור (ב-1.5%).
כיצד זה משפיע עלינו? תובנה אחת יש לי, אם סעיף הדיור ירד אז בממוצע, ערך הדירות לא עלה אולם בעלי המשכנתאות הצמודות למדד יצטרכו לשלם עכשיו יותר, עוד נתון למחשבה בהחלטה שבין קניית דירה להשכרה. כאן מדובר על דוח סטאטיסטי אמין ולא על הלכי רוח.
 

chenshotokan

New member
עוד נתון למחשבה בשבילך (אל תשמח כל כך מהר)

אתה מדבר רק על חודש אחד... וצודק מי שיגיד שהיו חודשים שהמדד היה יותר ועקב כך המשכנתא צמודת המדד עלתה... אך אל תשכח שגם היו שנים שהשכירות עלתה ב 100$ לחודש!!! - עוד נתון למחשבה בהחלטה שבין קניית דירה להשכרה, שים לב שסכום ההצמה במשכנתא צמודת המדד הוא לרוב הרבה יותר נמוך לחודש מאשר סכום השכירות שאולי תתבקש להוסיף מידי שנה..
 
אינני מצדד בצד אחד

העלתי רק סעיף למחשבה. נתון זה הינו אחד מהרבה נתונים שצריכים לקחת בזמן ההחלטה לעבור משכירות לקניה/משכנתא. הסעיף החודשי מראה כי לא תמיד ערך הנכס עוקב את המדד, לעיתים משיג אותו ולעיתים מפגר אחריו. נ.ב. מדד תשומות הבנייה בחודש אוק' ירד יחסית בצורה משמעותית יותר.
 
למעלה