מדד יתר 120 תבנית W + ניהול סיכונים

eran710

New member
מדד יתר 120 תבנית W + ניהול סיכונים ../images/Emo182.gif

מדד יתר 120 תבנית W + ניהול סיכונים הזיהוי הוא אומנם מאוחר, אבל במדד נוצרה תבנית טכנית מסוג W. איתות טכני חיובי בתבנית התקבל בפריצת הקודקוד האמצעי ^ של האות W. מכיוון שהזיהוי הוא מאוחר הסיכון עולה. משמעות של זיהוי מאוחר היא נקודת יציאה לקטיעת הפסד רחוקה יותר ולכן לפי ניהול סיכונים ההשקעה בנייר תהיה בסכום יותר נמוך, שכן אני מעונין לסכן חלק קטן יותר מהתיק שלי ככל שהנקודה לקטיעת ההפסד רחוקה יותר. אני מודע לעובדה שמעטים מאיתנו אוהבים לחשוב בצורה של מה יקרה אם יווצר הפסד, אבל "חשיבה שלילית" שפרושה - קודם אני יודע איפה אני יוצא אם אני מפסיד בפוזיציה, היא זו שתגן עלי בהמשך במידה והנייר הלך נגד הניתוח שביצעתי. הדבר נובע מהמחשבה שאין אמת מוחלטת וכל דבר יכול לקרות. לכן, בגלל שקטונתי לחזות את השוק, הדבר היחידי שאני כן יכול לחזות הוא במידה והטרייד הולך נגדי מה תהיה נקודת היציאה (וההפסד) שלי על מנת לקטוע את ההפסד שעכשיו צפוי ובכך להימנע ממצבים של הפסדים של 40-50 אחוז בנייר שישפיע על תשואת התיק שלי. מתנד זרימת כסף - CMF - Chaikin Money Flow. המתנד מצביע על נייר שוורי (מתאים לקנייה) כאשר: 1. הערך של האינדיקטור גדול מאפס (מסומן בגרף) הדבר מעיד על לחץ של קונים 2. כמה זמן המתנד גדול מאפס (צבוע בירוק) מעיד על כסף שממשיך להיכנס לנייר (אין ביום אחד של סימון בירוק כדי להעיד על היפוך מגמה) ולכן צריך תקופה ממושכת של זרימת חיובית של הכסף 3. עלייה מעל הערך 0.25 במתנד תספק לנו איתות חזק שכסף נכנס פנימה ניתן לראות את מתנד זרימת הכסף CMF שהפך ביום המסחר האחרון לחיובי ומתקרב לרמה של 0.2 (בצבע ירוק מוקף בעיגול בגרף הטכני). לאורך כל התקופה האחרונה זרימת הכסף מהמדד היתה החוצה (שלילית). ניתן לראות בגרף את הקורלציה בין הירידות לבין הזרימה השלילית של הכסף החוצה. בנוגע למתנד - אין בשינוי של המתנד כדי לקבוע לבד שקיים שינוי מגמה. המתנד עוזר לי לראות דברים שקיימים מתחת לפני השטח (האם הכסף נכנס או יוצא מהנייר) והינו תומך החלטה ולא קובע החלטות. בתבנית W יש שני מקומות שבד"כ מבצעים קנייה. הראשון הוא ביתד הימני התחתון (מסומן בגרף בעיגול כחול) של התבנית שזוהי קנייה אגרסיבית ומציבים סטופ צמוד בתחתית הקודקוד. מדובר בקנייה אגרסיבית מאוד אבל עם סטופ צמוד שמאפשר לקחת מהלך של כל התבנית W במידה והיא מתקיימת. אפשרות נוספת היא בפריצת הקודקוד העליון של האות W שזוהי קנייה לסולידים יותר. הדבר מרמז כי גדלו הסיכויים להתממשות תבנית ה-W . כמובן שבמקרה הנ"ל פיספתי את שתיהן בגלל זיהוי מאוחר, אבל קיימת אפשרות נוספת והיא כאשר המדד סוגר מעל 400 נקודות שם צפויה התנגדות. ניתן לראות בגרף הטכני של המדד את "מודל המדרגות", עליו הרחבתי בעבר, מתממש שוב לאורך כל תקופת הירידות האחרונה. קיימות לא מעט מניות ששייכות למדד יתר 120 שיש להם התאמה כמעט מלאה עם התנהגות המדד (כלומר הבטא שלהם למדד שווה ל 1) ולכן ניתן לראות שגם בהן יש תבנית W. המניות שהבטא שלהן קטנה מ-1 כלומר שמתנהגות בקורלציה נמוכה יותר עם המדד יכולות להגיב באיחור למדד ולכן עדיין ניתן לקחת בהן מהלך של תבנית W אולי אפילו מהלך מלא. שלושה דברים שכדאי לקחת בחשבון: 1. מניות יתר הם מניות עם מחזורי מסחר קטנים. זה שקניתי נייר בסכום מסוים והרווחתי עליו כסף קיימת אפשרות שאני אתקע איתו ולא אצליח לממש את האחזקה שלי בגלל מחזורי מסחר קטנים. 2. בתוספת למה שנכתב בסעיף 1 נוסיף את העובדה שמניות היתר הן בעלות תנודתיות גבוהה דבר שיגדיל את סטיית התקן של התיק (ויוריד לי את הציון במדד שארפ של התיק שלי). לכן, תנודתיות גבוהה עם חוסר יכולת לפעמים לממש אחזקה יכולה להיות קטלנית. 3. נוסיף על שני הסעיפים הקודמים את העובדה הכללית שבחירה בנייר ספציפי לא מפזרת לי את הסיכונים של התיק. הדבר שקול למשקיע שמשקיע רק בנדל"ן, כולנו יודעים מה קרה למי שתיק ההשקעות שלו היה נטו נדל"ן בשנה האחרונה. לכן, יש צורך לפזר את התיק בין הסקטורים השונים, ולפעמים לא להכניס סקטורים מסוימים לתיק בתקופות מסוימות. הסיבה – לכל נייר (חברה) וסקטור יש את הסיכון הספציפי שלהם ואת הסיכון השיטתי שלהםץ סיכון ספציפי הוא סיכון שנובע מהפעילות העיסקית של החברה ומהתחום שבו היא עוסקת והוא סיכון שניתן לפיזור. סיכון שיטתי הוא סיכון שלא ניתן לפיזור, למשל חברת טבע יושבת בישראל (הנהלה וכו') ולכן לחברה יש את הסיכון השיטתי של המדינה והבורסה בו היא נמצאת (אם יש מלחמה כוללת תוצאות החברה יושפעו בצורה מהותית למרות שהחברה היא גלובלית). סיכון שיטתי הוא סיכון שלא ניתן לפיזור. סיכון ספציפי של חברה ניתן לפיזור ע"י הכנסה של מניות מסקטורים שונים וע"י השקעה במדד או בסקטור כולו. אם אני משקיע רק במניית אפריקה את רוב התיק שלי או שאני משקיע במדד הנדל"ן או מניות נדל"ן אחרות, אני מוריד את הסיכון הספציפי של חברת אפריקה בתיק שלי ומפזר אותו בין עוד חברות ששייכות לסקטור הנדל"ן (זה בהנחה שאני רוצה להשקיע בנדל"ן כמובן). אולי פיזרתי את הסיכון הספציפי של אפריקה אבל לא פיזרתי את הסיכון הספציפי של סקטור הנדל"ן כולו ולכן אני אשלב בתיק סקטורים אחרים (או אוותר על סקטור הנדל"ן). לאן כל זה מוביל ? אני יכול לבחור מניות מהיתר ולהסתכן במה שנאמר בסעיפים 1 עד 3. במידה ואני עושה זאת, עדיף לי לפזר את ההשקעות שלי אם ע"י קניית ניירות נוספים במדד או ע"י תעודת סל על המדד עצמו. יבואו משקיעים ויגידו שהשקעה בתעודת סל תניב אולי רק אחוזים בודדים או כמה עשרות אחוזים וזה לא כמו להשקיע במניית יתר קטנה שיכולה לעלות 100-200 אחוז ויש לא מעט כאלה שעלו בשיעורים אלו מתחילת 2009. מצד שני עדיף לפזר את הסיכון ולהסתכן פחות ראו ערך 2008 בבורסה. קישור לסקירה המלאה

למעלה