מדהים ,ביצוע לשיר של פרנק סינטרה

יוליקה

Member
מנהל
MY WAY - כתב פול אנקה

"My Way". את המילים לשיר כתב פול אנקה כשהוא חושב על סינטרה כמבצע. המנגינה לקוחה מהשיר הצרפתי "Comme D'habitude".

ביצוע נפלא של אנדרה ראיו!!

אנימו

New member
לאה שלום יקירתי.

הכנסתי את עדותך מתחת לתמונה שהתפרסמה בפייסבוק בנושא טביעת האניה פטריה. זה בדיוק לפני 73 שנים והתדיינו על כך בפורום בשנת 2005. תלחצי על הלינק בכחול.

יוליקה

Member
מנהל
שלום רב חברה ותיקה

יוליקה

Member
מנהל
כיון שרק מי שיש לו פייסבוק יכול לראות

העתקתי לכאן:

======================
טביעת ה"פאטריה" - 25.11.1940
======================

היום לפני 73 שנים, ב-25.11.1940 טובעה בנמל חיפה אנית הגירוש הבריטית "פאטריה".

"פאטריה" הייתה אונית נוסעים צרפתית בעלת נפח של 12,000 טון שהוחרמה על ידי הבריטים לאחר כניעת צרפת לגרמניה. האוניה הייתה במצב טוב והבריטים החליטו להשתמש בה כאונית גירוש ולהגלות בה למאוריציוס את 1,901 מעפילי "פסיפיק", "מילוס" ו"אטלנטיק", שלוש ספינות מעפילים שנעצרו במהלך חודש נובמבר עם הגיעם ארצה.

לאחר שנכשלו כל מאמצי ההנהגה הציונית להניא את הבריטים מתוכניתם לגרש את המעפילים, החליטו ראשי "ההגנה" לחבל באונייה על מנת לעכב את הגירוש.

להמשך הקריאה: שיר הזמן | שיר אחד ביום

עוד היום בשיר הזמן:
25.11.1881 - נולד המתרגם והמשורר יעקב פיכמן
Like · · Share · 44 minutes ago

לאה פ. להלן עדותה של לאה שלום שהיתה על האניה פטריה (מתוך פורום "גימלאים יוצאים לדרך של תפוז בשנת 2005) : "
מאת: לאה שלום
25/11/05 20:38
אני הייתי על האוניה הזאת, אני ניצלתי, אבל אמי וסבתי טבעו ז"ל, זה היה אסון גדול מאוד. זכרון מאוד כואב, שגם עם הזמן לא מגליד.
מכונות האוניה כבר דלקו, מיד אחרי הפיצוץ ירד אחד מעובדי הצוות, וכיבה את התנורים הבוערים, למזלינו, אחרת כל האוניה היתה מתפוצצת לרסיסים ומי יודע אם היה משהו נשאר בחיים. אני חושבת שזה היה חוסר אחריות של המבצעים, הכוונה שלהם היה לעשות חור קטן, אבל האוניה היתה מאוד ישנה ונוצר חור מדי גדול, והתוצאה ידועה".
לאה פ. וקטע נוסף של עדות של לאה שלום:
"....אחרי שהמצב החמיר, העלו אותנו לאוניה, הכל היה מאורגן ממכבי, ומשם היינו צריכים להגיע לארץ,
לא היה מספיק אוכל באוניה, זכור לי שעברנו ליד אוניה מעפילים אחרת וצעקנו להם , שאין לנו אוכל, הם שלחו לנו מציות וקצת שימורים, הקפיטן של האוניה הסכים לעבור קרוב לאוניה השניה שביל לקחת את הכינו לנו. אחרי זמן מה הגענו לנמל חיפה שלא נתנו לנו להכנס, כתבו מכתבים, משלחת מהאוניה ירדה לדבר עם האנגלים ,אבל שום דבר לא עזר. השאר ידוע.
את הניצולים העבירו לעתלית. מכיון שאבי ואחי כבר היו בארץ, אבי ביקש אותי, לקח להם כמה חודשים עד ששיחררו אותי, אני הייתי הראשונה שיצאה מהמחנה. את שאר האנשים, עם הזמן שחררו."

יוליקה

Member
מנהל
תודה לאנימו שהביאה את הסיפור

את סיפור הפטריה והסטרומה אני זוכרת מלימודי בבית ספר יסודי.

לא ידעתי שלאה שלום היא מניצולי הפטריה.

שוב תודה לאנימו שהביאה את הסיפור.

עמיקם10

New member
השם 'פטריה' בשבילי היה שם של אניה..

שהוטבעה בנמל חיפה..כי אנשי ה'הגנה' לא חישבו נכון את כמות חמר הנפץ בהתאם לאניה הרעועה.
נפל לידי הספר פטריה-ספר כיס [עם עובד] והתברר שזו היתה ספינת נהרות שיצאה דרך הדנובה מחבל הסודטים לארץ. זו הפעם הראשונה שהפליגה לארץ כי בפעמים קודמות היא רק הביאה את המעפילים לנמל היציאה. [עשיתי עבודה על ההעפלה לפי הספר 'דרך בים' של דליה עפר-אבל על פטריה לא במיוחד]
אבי עלה לארץ ב-1930 מברנו-צ'כיה-וידעתי שגדל בברנו- שאביו הסבא שלי קיבל עבודה של חזן- והם עברו מוינה אוסטריה. בספר פטריה כתוב על תולדות חבל הסודטים ואיך הגרמנים סיפחו אותו וליהודים עשו מה שכבר עשו בגרמניה מ-1936.
אבי שהיה בארץ לא שמע יותר על משפחתו. כך קישרתי את הספינה 'פטריה' למשפחה שלי..אולי הם עלו על הספינה אולי לא..מי יודע.
האם יש רשימה של הנוסעים ?
נ.ב.
האניה 'סטרומה' הוטבעה בטורפדו רוסי בים השחור. מ-701 ניצל אחד. אבל לא ידעו איך היא טבעה. אחרי טביעת [הטבעת] סטרומה עד לסיום המלחמה לא הפליגו אניות מעפילים.
בגין קרא לבריטים 'ממשלת סטרומה'

אנימו

New member
עמיקם - כדאי שתפנה למחנה בעתלית.

יש שם פעילות להנצחת המעפילים. כמו כן רשימת נוסעים באניות שהגיעו ארצה ניתן למצוא (אולי ) בארכיון הציוני המרכזי - הסוכנות היהודית - המדור לחקר המשפחה. תברר פרטי מייל בטלפון 02-6204804ץ כתובת: שד. זלמן שז"ר 4 ירושלים. פקס - 02-6204837

הי אנימו, נכנסתי לבלוג שלך,

יש שם כל כך הרבה נושאים , שלא יכולתי למצוא את המאמר של האוניה פטריה, חוץ מזה קבלתי מבת דודתי את המאמר, הייתי רוצה להתייחס למאמר וכל מה שנכתב עליו אצלך בבלוג, אולי את יכולה להגיד לי איך אמצא בבלוג שלך את השיחה שהייתה לכם , אותי זה מענין !!!
חוץ מזה מה שלומך? איבדנו את הקשר היפה שהיה לנו, כל אחד ועיסוקיו !!! מקוה שאתם מרגישים טוב !
ל ה ת ר א ו ת !!!!

תודה יוליקה!! שהבאת את כל הכתבה

לפה, כל פעם שאני נזכרת עיני דומעות מחדש !! קשה לי עם זה , למרות שעבר כל כך הרבה זמן !
היתה לי אמא מדהימה, ציירתי אותה מתמונת פספורט קטנה, שמצאתי אצל אבי , כי כל שאר הדברים נשטפו בים, גודל התמונה 90/70 , היא תלוייה אצלי בסלון , כך שאני יכולה מידי פעם לדבר איתה !!!
מצרפת את התמונה שציירתי!

בתמונת הפספורט של אמי , היא לא

היתה עם כובע, אני פשוט רציתי ליפות אותה, יש לי תמונה שציירתי אותה גם בלי הכובע!

אנימו

New member
לאה יקרה.

הבאתי את הסיפור מתוך הפייסבוק. ראיתי שגם את יש לך פייסבוק אז תלחצי על הלינק בתחתית התגובה הזאת ותראי שזה יופיע.
זה לא בבלוג שלי. זה בפייסבוק של אדם בשם ברוך שחר ולשם העתקתי את מה שכתבת אז, לפני 8 שנים , בפורום של הגימלאים.
ואם תאשרי לי חברות שבקשתי ממך הבוקר בפייסבוק , אז אדביק לך את זה בפייסבוק שלך.
ולא איבדנו כלום. הכל בסדר אצלנו והמסעדות בבוגרצו'ב או ביפו עדיין פתוחות .......♥

אנימו

New member
אופס. אני לא בטוחה שהלינק עבד.

אז תלחצי על המלים הכחולות שבהודעה למעלה , הראשונה שכתבתי.

אנימו, תודה לך , נכנסתי וקראתי הכל !

הענין עם הפייסבוק, אני כמעט ולא נכנסת לשם, לא מסתדרת עם התוכנה שלהם, אנסה להכנס לשם, לבדוק מה הולך שם !

בזמן האחרון אנחנו אוכלים יותר "במסעדה פיש" או במסעדה קינג ג'ורג ! אם את מעוניינת , כתבי לי במסר !!!

למעלה