לגמרי לגמרי כן
כל דבר בחיים שאת יוזם דורש יותר תעצומות נפש, גם גירושין.
כמוך מסכימה שלמרות שיש מקרים 'מוצדקים', הסטטיסטיקה בישראל מוכיחה שאחוז המתגרשים גבוה מדי מכדי שכולם יוגדרו ככאלו. ההבדל בין אחוז המתגרשים לפי אזורי המחיה משקף לדעתי יותר מכל דבר אחר כמה אנשים מתאמצים להשאר נשואים לעומת כמה קל להתגרש (מבחינה חברתית).
פה (אנגליה) אחת הנורמות (בשכבות אוכלוסיה מסויימות, לא בכולן אבל זה גם לא איזה פרומיל זעיר באוכלוסיה) היא להכנס למערכת יחסים, ללדת ילדים ורק אז לפעמים להתחתן ולפעמים לא. באותו זמן, זה כמעט מובן מאליו שבאותן משפחות גדלים ביחד ילדים מגבר אחד, שניים או שלושה. יש פה המון דברים שונים: הרבה הרבה פחות הפלות (מודים שלא רוצים תינוק אבל לא עושים הפלה), המדינה נושאת באחריות הכלכלית לילדים (לא ברמה נוחה, אבל כן ברמת השרדות), צריכת אלכוהול וסמים גבוהה מאד באוכלוסיה רגילה ובטח יש עוד משפיעים שלא חשבתי עליהם כרגע.
קוראת פה במדורי ייעוץ ונחשי מה? מה מטריד אותם בפרק ב (ג' או ד')? חלוקה כלכלית, מי צריך לטפל בילדים של מי, מתיחות ויחסים עכורים עם האקסית וכו' וכו' (בדיוק אותם נושאים שעולים בפורום פה
).
אפילו עשו על זה תוכנית ראליטי פעם...
נדמה לי שחכמים ממני אמרו שלגירושין תמיד תמיד יש שני שותפים/אחראים ואם כל אחד מהם לא עושה בדק בית לגלות איזה טעויות היו שלו, סביר להניח שאותו אדם ימצא עצמו באותו מקום שוב ושוב - חבל שתרגישי יסורים וחרטה.
לדעתי קל יותר להתאלמן מהרבה סיבות, האמפטיה לא ממש משנה או 'עוזרת' בחיים. אני לא מאמינה שהייתי מפרקת משפחה (אלא אם הייתה אלימות) לא בגלל ש'אסור' לפרק אלא כי קשה לי לוותר ולהפסיק לנסות לתקן (גם כשכבר אין מה).
לי היה קל יותר לגדל ילדים לבד, הרבה החלטות (טריוויאליות) היה קל יותר לקבל בלי ששני אנשים יצטרכו להסכים (חיים בלי מכונית כדי לממן שיעורים פרטיים לילד עם הפרעות קשב) או חופשה באוהל פעמיים בשנה, במשך 4 או 5 שנים במקום לטוס לחו"ל פעם אחת. לא הייתי צריכה ללכת יותר לשש חתונות/בריתות/בר-מצוות 4-5 פעמים בחודש ולהשאיר שם 25% מהכנסות הבית על מתנות (בעלי היה אחד מעשרה אחים), לא הייתי כפופה יותר לקפריזות של האחים/שותפים שלו לעסק לגבי מליון ואחד דברים שלא קשורים לעבודה וזלגו לחיים שלי - נראה לי שבכל זוגיות יש פשרות, אז לא הייתי צריכה יותר להתפשר
מיותר לציין שהאיש חסר לי נורא, מתגעגעת אליו עדיין (26 שנים), היתמות של הילדים היא עדיין פצע פתוח ומדמם, יש דברים שאף אחד לא יחלוק איתי מלבדו וזה קשה נורא (איבדנו ילד משותף). אני חושבת שלא הייתי מי שאני היום אם הוא לא היה מת, לא בטוחה שהוא היה בכלל אוהב את מי שהפכתי להיות. נורא מסקרן אותי מי הוא היה הופך להיות ...
סליחה על החפירה, הרבה זמן לא התעסקתי עם הנושא
ללי