מדה מתפלסת

מצב
הנושא נעול.
מדה מתפלסת

מדה מתפלסת
הי, אני משפצת דירה ורוצה רצפה בעלת מראה של "בטון מוחלק". האדריכל שלנו הציע לצקת מדה מתפלסת ע"ג הבלטות הקיימות (האלטרנטיבה היא להסיר את כל הבלטות, להשיג אישור מהנדס ולצקת בטון אבל אני מעדיפה מדה כיוון שהתהליך יותר פשוט). מאוד אשמח לשמוע מניסיונכם - אני זקוקה למידע בנושאים הבאים: 1. ציפויים למדה - דרוש ציפוי יחסית עמיד שלא מסתיר את המדה עצמה (לא אטום) ולא נראה כמו שכבת זכוכית מבריקה. 2. שמות של בעלי מקצוע שאתם מכירים שעושים עבודה טובה בתחום. 3. כל מידע נוסף.. תודה מראש, מיכל

gerson1

New member
לא כדאי

מדה מתפלסת
הי, אני משפצת דירה ורוצה רצפה בעלת מראה של "בטון מוחלק". האדריכל שלנו הציע לצקת מדה מתפלסת ע"ג הבלטות הקיימות (האלטרנטיבה היא להסיר את כל הבלטות, להשיג אישור מהנדס ולצקת בטון אבל אני מעדיפה מדה כיוון שהתהליך יותר פשוט). מאוד אשמח לשמוע מניסיונכם - אני זקוקה למידע בנושאים הבאים: 1. ציפויים למדה - דרוש ציפוי יחסית עמיד שלא מסתיר את המדה עצמה (לא אטום) ולא נראה כמו שכבת זכוכית מבריקה. 2. שמות של בעלי מקצוע שאתם מכירים שעושים עבודה טובה בתחום. 3. כל מידע נוסף.. תודה מראש, מיכל
לא כדאי
כעקרון מדה מתפלסת מיועדת ליישר משטחים ע"מ להניח עליהם שטיחים מקיר לקיר, חומרי איטום כיריעות ביטומניות ו/או כחלק ממערכת איטום הגג וכד'. בד"כ לא כמשטח לשחיקה ודריכה ישירה. לכן הדחיסה של החומר בין המרצפות לסוליה אינה טובה. בד"כ בטון לדריכה הנו דחוס ומיושר ע"י מאלג' (ידנית) ו/או ע"י "הליקופטר" ומקבל שכבת פיגמנט (בד"כ מלט לבן בתוספת חומר המעניק לו צבע ו/או מלטים אפורים עם מוספים מגוונים). חלקם אגב מבוצעים כמשטחים לרמת שחיקה גבוהה כאולמות שרכינות ומלגזות נוסעות עליהם. כן תצטרחי לצמצם את הדלתות מלמטה על מנת ש1/2 הס"מ הגנוב יאפשר את פתיחת הדלתות. (יכול להיות שבמקרה זה את יכולה להסתפק ב"צביעת" המרצפות בחומר דמוי סיקה המעניק תחושת בטון). לגבי חומרים ומוספים: קימת בשוק סדרה שלמה של מוספי בטון שחלקם אוטמים ומגבשים את תאחיזת החומר כמוצרי כרמית, בי גי בונד וכד'. לכל אחד יתרונות וחסרונות כמובן

handyman1

New member
מדה מתפלסת

מדה מתפלסת
מדה מתפלסת
מיכל ! מראה של בטון מוחלק מרוח בסילר הוא מדהים ! יש צורך בידיעת החסרונות והיתרונות !!! 1. תקלה בצנרת אין אפשרות של תיקון מקומי כמו אריחים 2. אם לא מבצעים תפרי התפשטות יש פיצוצים 3. מטרת מדה מתפלסת היא ליישר שטח מרוצף לצורך הדבקת קרמיקה שטיח ... והיא טובה עד כ 2 ס"מ ואת הפיצוץ לאחר מכן מסתיר הכיסוי 4. אם את בתהליך שיפוץ בכל מקרה מומלץ להרים את הריצוף ולראות את מצב הצנרת . 5. משקלו של בטון מוחלק של כ 8 ס"מ אינו כבד משמעותית מאשר בלטות טרצו +טיט שהם כ 3 ס"מ + 3ס"מ בקיצור בטון מוחלק עדיף על מדה מתפלסת גם במחיר " כאב הראש של הרמת ריצוף אם את רוצה לראות רצפות כאלו צרי קשר 7771730 057 ערן

מסכים לגמרי...

מדה מתפלסת
מיכל ! מראה של בטון מוחלק מרוח בסילר הוא מדהים ! יש צורך בידיעת החסרונות והיתרונות !!! 1. תקלה בצנרת אין אפשרות של תיקון מקומי כמו אריחים 2. אם לא מבצעים תפרי התפשטות יש פיצוצים 3. מטרת מדה מתפלסת היא ליישר שטח מרוצף לצורך הדבקת קרמיקה שטיח ... והיא טובה עד כ 2 ס"מ ואת הפיצוץ לאחר מכן מסתיר הכיסוי 4. אם את בתהליך שיפוץ בכל מקרה מומלץ להרים את הריצוף ולראות את מצב הצנרת . 5. משקלו של בטון מוחלק של כ 8 ס"מ אינו כבד משמעותית מאשר בלטות טרצו +טיט שהם כ 3 ס"מ + 3ס"מ בקיצור בטון מוחלק עדיף על מדה מתפלסת גם במחיר " כאב הראש של הרמת ריצוף אם את רוצה לראות רצפות כאלו צרי קשר 7771730 057 ערן
מסכים לגמרי...

תודה לכל המשיבים

מסכים לגמרי...
תודה לכל המשיבים
אם לסכם הבנתי שבטון עדיף מבחינת העמידות. יחד עם זאת שמעתי שבטון נוטה יותר להסדק בהשוואה למדה (ומכאן הצורך לחרוץ את הבטון מה שלא תמיד פותר את הבעיה). עוד נקודה היא העלויות הגבוהות יותר של בטון והסרבול שביציקתו (צורך להסיר ולפנות את הבלטות ואת החול / טיט שמתחת להן). נקודה נוספת שחשבתי עליה היא ההבדלים בין בטון למדה מבחינת האפשרות להתחרט. אם ביום מן הימים נחליט לרצף את המשטח (או אנחנו או מי שיקנה מאיתנו את הבית) אני מניחה שניתן יותר בקלות לשבור את המדה ולרצף מתחתיה (בהשוואה להסרת הבטון. כמובן שתמיד אפשר להדביק קרמיקות ואז נעלם ההבדל הזה בין מדה לבטון. שוב תודה על המידע, מיכל

מצב
הנושא נעול.
למעלה