תודה על התגובות המהירות!
אני אתן יותר פרטים. עבדתי 3 שנים בחברת מחשבים בה עבדתי בתחום משאבי האנוש ושיווק (השמות קבלנים לפרוייקטים). לפני 3 חודשים החברה נסגרה. במשך תקופה מאוד ארוכה בחברה היה לי רע כי הכל התדרדר ובסוף נשארתי לבד עם עוד עובדת, עד שסגרו הכל. אני גם לא בטוחה שזה תחום שאני רוצה לחזור אליו. כמו כן, לימדתי כשנה במכללות שונות בתחום הניהול. אני בעלת MBA והתחלתי לפעול לקראת כתיבת דוקטורט. מצאתי מנחה והתחלתי לעשות השלמות שביקשו ממני. הבעיה היא שללמד עשה לי רע ועזבתי את זה. כמרצה קבלתי תגובות חיוביות וגם שליליות. לימדתי במקומות לא קלים מבחינת האווירה הלימודית והתלמידים. התגובות השליליות מאוד פגעו בי והחלטתי שזה לא בשבילי, לפחות לא ללמד באותן מסגרות. בעקבות זאת, אני כבר לא בטוחה שיש טעם להמשיך במסלול האקדמי, כי הרי חלק מלימודי הדוקטורט והעבודה באקדמיה אחר-כך, זה להרצות. אני צריכה להכין עבודות לאוניברסיטה ואני לא מצליחה להושיב את עצמי בגלל כל ההתלבטויות.אני גם מרגישה שדוקטורט זה דבר מאוד מנותק ואפילו בודד ואני לא מצליחה להחליט אם אני מספיק מתעניית בנושא או בכלל בנויה לזה, אם אני לא במסגרת של הוראה ואקדמיה מבחינת התעסוקה באותה תקופה. חוץ מזה, באיזה שהוא מקום תמיד רציתי לפתוח עסק. כרגע יש לי שותפה פוטנציאלית שיכולה מאוד להתאים ורוצה שנקדם דברים, אבל אני רואה שאני פוחדת להתחייב כרגע ואני גם חוששת שעסק שלא קשור לתחומי הלימוד שלי, כאילו יבטל את כל מה שלמדתי שנים. המצב הנפשי שלי לא מאפשר לי לקבל החלטות ואני מרגישה חוסר סיפוק. מבחינה כספית, אני יכולה עוד קצת לחשוב. אני גם יודעת שהיום אין כמעט סיכוי שאמצא עבודה מתאימה כשכירה. אני לא ממש רוצה לחזור ללהיות שכירה ואני גם רואה שאין כמעט הצעות מתאימות ושכשיש אני שולחת קורות חיים אך בינתיים לא יצא מזה כלום. במשך השנים שעבדתי במקומות שונים כשכירה, הרגשתי שזה לא מוציא ממני את המקסימום. אני טיפוס די יוזם ויצירתי (בדרך כלל). התקופה הזאת מעלה כל מיני התלבטויות ואני מוצאת את עצמי קמה כל יום עם רעיון חדש שמוביל אותי לכיוון אחר לגמרי. לפעמים אני חושבת על קורס או לימודים שאולי יהוו פתח למקצוע הנכון אבל ברור לי שזה גם לא מעשי ולא מתוך מחשבה נקיה. אני קוראת את הספר "לכל אחד יש שביל של אורניה יפה בנאי". מישהו מכיר אותו? מישהו יודע איך היא כיועצת? חשבתי ללכת אליה. סליחה שיצאה לי מגילה, אבל המצב שלי קצת מורכב. תודה !