מדוע אחרי ריצה כואב לי השרירים?

avidadon

New member
מדוע אחרי ריצה כואב לי השרירים?

למה אחרי ריצה ממושכת כואבים לי השרירים של החלק התחתון ברגליים? האם זה בגלל שאני לא רץ נכון? ואם כן, איך אפשר לדעת לרוץ נכון?

mama232

New member
גם לי זה קורה ליפעמים, מאחורה

ועוד שאלה לא קשורה למה תמיד אחרי ספרינט אני מקיא ????? זה כל-כך מעצבן ואני לא יכול להגיע למקסימום מאמץ כי אני רוצה להימנע מזה.

4 ש´ לפני

אם אתה מקיא זה אומר שהאוכל לא הספיק עדייך להתעכל.תנסה לא לאכל 4´ ש לפני האימון.

כאבים

הערכה שלי היא שיש לך תופעה שכיחה הנקראת תסמונת המדור – Compartment Syndrome: לכל שריר יש רקמת חיבור העוטפת אותו בעיקר באזור השוק והאמה, רקמת החיבור כוללת כלי דם ועצבים. בשוק יש 4 מדורים: קדמי – מכיל את השרירים שמבצעים Dorsi Flexion ופשיטה של האצבעות חיצוני – 2 שרירים שמבצעים Eversion אחורי שטחי – שריר התאומים והסוליה אחורי עמוק – שרירים שמבצעים Planter Flexion וכופפי האצבעות תוך כדי פעילות ספורטיבית זורם יותר דם במדור ולוחץ על הורידים אח"כ העורקים, עצבים והשרירים ולכן נוצרים כאבים באזורים אלו. המדורים החזקים ביותר הם בד"כ הקדמי והאחורי השטחי, רוב תסמונות המדור הם בקדמי עקב מספר רב של שרירים שנמצאים בו (צפיפות). המלצתי היא הקטנת העומס ובדיקה לאימות הנושא אצל אורטופד.

mama232

New member
ועוד כאב...

ליפעמים מתי שאני רץ כואב לי בכף הרגל למעלה, קצת מיתחת לאצבעות. אתה יודע אולי מזה ?

למעלה