מדוע אין כמעט הופעות...

מדוע אין כמעט הופעות...

בארץ ישראל ומרבית ההופעות הם בחו"ל? האם הציבור מתקמצן להשקיע כמה שקלים בעבור הופעה?

מני 22

New member
בודאי.

תראה את ההופעות של אוהל למשל כיצד יושבים אנשים חשובים אם זקן עד הרגלים בשורה הראשונה של ההופעה. וההופעה מעורבת. וזה לטובת ארגון חסד יודע ומוכר שם.

מצוות התלויות בארץ...

כפי הידוע לי הופעות חסידיות לא קשורות למצוות התלויות בארץ ישראל, וא"כ אם מישהו יודע חילוק לדינא בין חוצה לארץ לארץ ישראל אשמח אם יכתוב.

מני 22

New member
ההבדל הוא..

שהכל זה גדרים שחכמים תיקנו שלא יבא ח"ו לידי עבירה. אז בארץ הרבנים יותר מחמירים ובחו"ל יותר מקילים בנושא. כמו שפעם לא הלכו הנשים אם כיסוי ראש והתורה של אז ושל היום זה אותה תורה.

פעם לא הלכו האנשים...

עם כיסוי ראש? לא שמעתי אף פעם דבר כזה, לגבי ההופעות אז לא הבנתי את ההיתר בחוץ לארץ?

מני 22

New member
תברר ותחזור...

תברר אם אמא של סבתא שלך הלכה אם כיסוי ראש . כן ברצינות. ותכתוב כשהיה לך תשובה. ביי בנתיים.

שיSY

New member
סתם שאלה..

מה עם "חיימון הצדיק"? והאם יש לך חברים שנמצאים בפורום?

חיימון הצדיק...

אומנם חבר שלי והוא החליף את השם לבסיידררר, לגבי עוד חברים אז לא יודע לי על עוד חברים שגולשים.

שיSY

New member
אהה

טוב, אבל למה הוא לא הודיע על שינוי השם, כבר דאגתי לו... :)

ביררתי את זה...

ואכן בליטא הנשים היו הולכים בלי כיסוי ראש, אך אינני מבין מה זה קשור לענינינו?

שיSY

New member
תראה...

אני גם בדעה של מני , שהאיסור של הרבנים בארץ הוא איסור מאוד גורף, ולכן אין כמעט הופעות. וגם מבחינה כלכלית המצב בחו"ל הוא יותר טוב, משא"כ בארץ.

מתנדב

New member
רפוש, מני צודק, כאן בארץ הרבנים

מחמירים מאוד מאוד על כל סוגי ההופעות למיניהם...

מה בארץ הציבור...

פחות מקפיד על המצוות ולכן הרבנים מפחדים שההופעות יגרמו לכל מיני דברים חמורים?

מתנדב

New member
תראה, הרבנים כבר למדו את הלקח

וראו את התערובת, ויתרה מזו את החילול השם איך שהבחורות מחאו כפיים לזמר ואפילו שרו יחד אתו, והמהדרים במצווה אפילו הצטלמו עם אותו זמר, אז בצורה כזאת איך אתה רוצה שהרבנים יאשרו אירועים כאלו?...

אני מבין...

אתה מתכוון שבארץ ישראל הציבור מתלהב כמו לא יודע מה ורוקדים ועושים הרבה שטויות מכל הופעה ולכן הרבנים אוסרים משא"כ בחוץ לארץ ששם פחות מתלהבים ופחות עושים שטויות אז יכול להיות שזה הסיבה להתיר שם.

למעלה