מדוע אין נתבי MESH בישראל ?

התוסף הבא יומר לכם את גרסת ה IP של הדומיין. 6 או 4 .

ipvfoo
&nbsp
תוסף לכרום. חמוד.
 

SysAdmin1

New member
נתחיל מזה של MESH אין קשר לנתב ונמשיך בזה שבישראל יש מספיק..

נתחיל מזה של MESH אין שום קשר לנתב ונמשיך בזה שבישראל יש מספיק מכשירים משולבים MESH , שמתפקדים גם כנתב. רק מה, MESH, זה צרה צרורה, שלא מתפקדת ויוצרת רק בעיות ברשת ביתית.
ונסיים בזה, שבישראל יש מספיק נתבים הרבה יותר רציניים מזה, רק מה, גם הנתב ה"זה" עולה כ 3500 ש''ח, אתה רוצה לקנות אותו ? או שאתה מחפש נתב יותר רציני בישראל? אם אתה צריך, אז יש גם פי כמה וכמה יותר רציניים, רק שלם וקח.
 
מה יש לך נגד Mesh?

אצלי עובד נהדר, יותר טוב בכמה רמות מכל פיתרון שניסיתי בעבר (נתב עם יותר אנטנות, ריפיטר, נתב שני, העברת רשת על חוטי חשמל...)
 

SysAdmin1

New member
לי אין כלום נגדה, רק שזה צרה שלא ניתן לסמוך על שום ייציבות..

לי איו כלום נגדה, פשוט זה צרה שלא ניתן לסמוך על שום ייציבות תוך כדי שימוש בה.
כמובן גם ברגע שמשתמשים ב MESH, אז ישר אפשר לשכוח מקבלת מהירות סבירה בקישור אלחוטי. ו MESH לא המציאה את הצרות האלה, MESH, זה המשך ישיר של כל מני צרות מן העבר, צרות כמו רפיטרים, מגברים אלחוטיים ועוד.
אבל, אם אתה נהנה מזה, ובשבלך זה "עובד נהדר", אז אין שום בעיה, כל אחד וסוג "העבודה" שמספיקה בשבילו.


יש גם כאלה שמוכנים להישבע, שכל הרפיטרים האחרים עובדים להם מצויין.
הפתרון היחידי שכעובד מתחילת שנת 2000 בהקשר זה, זה נקודות גישה אלחוטיות , שמחוברות לרשת קווית ומותקנות באזורים שאותם צריך לכסות. כך זה היה וכך זה ישאר גם בעתיד.
 
אם Sysadmin, המשתמש הפשוט מהחור במזרח התיכון, אומר שמוצרים

אם Sysadmin, המשתמש הפשוט מהחור במזרח התיכון, אומר שמוצרים של תאגידים ידועים בעולם הם מוצרים שלא כדאי למסוך עליהם, כנראה שהוא יודע מה הוא אומר.
 

SysAdmin1

New member
לא יודע מה אומר משתמש פשוט, אבל אני כמתכנן של מערכות תקשורת

לא יודע מה אומר משתמש פשוט וזה גם פחות לשוב, כי אין לו יותר מדי כלים לבחון את טיב ציוד כלשהוא, אבל אני כמתכנן של מערכות תקשורת נתונים, כן יכול להגיד שזה לא שווה כלום.

ודרך אגב, תאגידים ידועים אלה, הם יודעים בציודים בייתיים זולים ולא בציוד איכותי.

וציודים הביתיים שטיפה יותר איכותיים שלהם רוב המשתמשים הביתיים בכלל לא מכירים.
 
אולי אתה מתייחס לרשתות מסחריות?

בשימוש ביתי אני משיג משיג מהירות גבוהה ואחידה בכל הבית, לא שמתי לב לבעיות של חוסר יציבות או נפילות במהירות הגלישה באזורי הכיסוי.

מהרפיטר שהיה לי הייתי מרוצה חלקית בקושי, אומנם הצליח לספק רשת בחדר מרוחק, אבל המחיר היה שני SSID ונפילה של שני שליש במהירות הגלישה לעומת הנתב הראשי.

מסכים איתך שפרישת רשת קווית וחיבור נקודות גישה אליה מן הסתם תיתן פתרון יותר איכותי, אבל זה לא פרקטי לרוב הבתים בישראל בגלל חוסר בתשתית מתאימה ו/או עלות.
 

cheif

Member
מנהל
אני לא מסכים איתך לגבי הפרקטיות

&nbsp
עלות מערכת MESH של 2 או 3 יחידות מתחילה בהרבה מאות של שקלים ויכולה להגמר גם ביותר מ-1000 שקל. פריסת כבל רשת אחד או שניים, מנקודה לנקודה, דרך תעלות הטלפון, היא הרבה יותר זולה ונותנת איכות הרבה יותר גבוהה. כבלי רשת "מחזיקים" הרבה יותר שנים ומאפשרים לך לשדרג את הציוד על פי הצורך. המקרה היחודי שבו ל-MESH אולי יש יתרון, הוא בדירה שכורה שאין טעם להשקיע בה בתשתית קבועה לאורך שנים. אני פרסתי בקירות כבלי רשת כבר לפני כ-15 שנה ועד היום היא משמשת אותי כאשר כל התשתית האקטיבית (מתגים, נתבים, נקודות גישה) כבר הוחלפו מספר פעמים. על חלק מההחסרונות של MESH אתה יכול לקרוא כאן.
https://www.netcheif.com/blog/?p=7313
 

SysAdmin1

New member
מדובר במיוחד על רשת ביתית. ובידיוק כפי שבבית יש כאלה ש...

מדובר במיוחד על רשת ביתית. ובידיוק כפי שבבית יש כאלה שאת המים הם לא סוחבים בדלאים ובכדים, אלה שממש הכניסו לתוך הקירות צינורות שבהם זורמים מים עד למטבח, עד לאמבטיות וחדרי שירותים ויש כאלה שאפילו עוד יש להם צינורות בקירות עד למקום שבו נמצאת מכונת כביסה וכל זה ממש בבתים פרטיים ולא במתקן של מקורות שמחובר למוביל ארצי. גם שמעתי שיש כמה טייקונים שהתפרעו עם הרהבתנות מיותרת זו שלהם עד כדי כך... עד שהכניסו חוטי חשמל לצינורות ואת הצינורות אלה הטמינו בתוך קירות ביתם. מספרים אפילו שיש להם מקום מיוחד בבית, שלשם מגיעים כל החוטים אלה ויש שם כל מני חיבורים ומפסקים, והם קוראים לזה ארון חשמל. מה הם חושבים לעצמם ? מה זה, הם חיים במתקן של חברת חשמל?
אבל לפרוס בבית רשת תקשורת, ממש עם חוטים בקירות, עם שקעים, עם ארון תקשורת, מתג ונתב בתוכו ובחדרים להתקין נקודות גישה אלחוטיות, זה אפילו קשה לדמיין בבית רגיל. ועוד בשנת 2020, שבסך הכל עברו רק עשרים וחמש שנה מאז שזה הפך לתקן בבתים פרטיים, כמובן שזה לא אפשרי ולא פרקטי בכלל ועלות בכלל.

ובקשר לעלות, אם למשל תשתיות של מים וביוב בבית עולים בדרך כלל בין 70 ל 150 אלף ש''ח ותשתיות חשמל עולות בין 50 ל 120 אלף ש''ח, אז כל התשתיות של תקשות בבית פרטי ממוצא, בדרך כלל לא עוברות את 60 אלף ש''ח. מתאים ממש רק לאוליגרכים כבדים באמת.
 
למעלה