מדוע אנו לא דנים בפילוג הקיבוצים

magy

New member
בא נדון.............אתה בטח מבין

בנושא....... באמת שאלה.............שאלתית.......טרה.....ואיזי בטח יודעים.....

שקדי

New member
שמעתי את שרהלה שרון לפני יומיים....

שרה´לה היא בת אשדות יעקב איחוד שמהם התפלגו המאוחד היא אומרת.....ושמעתי את זה מהרבה מבני דורה שאין כמעט מי שמבין היום על מה התפלגו ולמה עכ´´פ אני יודע שבעין חרוד זאת היתה טראומה איומה משפחות ממש נחצו לשנים הלכו ממש מכות בתוך המשפחה והיה קרב על כל מחרשה וכל טרקטור היום חיים שני הקיבוצים כשכנים צמודים וטובים וגם שם לא מבינים......חוץ מהזקנים אולי

magy

New member
והדגניות?

האם היו עוד קיבוצים בארץ שאינם בצפון דווקא? למה דווקא בצפון גרו העצבנים???????? לא שמעתי על קיבוץ דרומי שהתפלגו בו......למרות שחם בדרום סתםםםםםםםםםםם אולי לא היו אז קיבוצים בדרום????? שדה בוקר איחוד ומאוחד.... קרית גת איחוד ומאוחד.... חוות השיקמים איחוד ומאוחד........
))))))))))))))))))))

שקדי

New member
הדגניות לא התפלגו...............

הן פשוט הוקמו נפרדות......לפי מיטב ידיעתי הדלה אבל למשל גבעת חיים איחוד ומאוחד החלוצים דאז היו מלאי להט חלוצי ולהט רומנטי ואחר גם רובם במקור תחת השפעתה של שמש העמים ד´אז רוב האנשים לא יודעים אבל...... גדוד העבודה ע´´ש יוסף טרומפלדור שממנו יצאו עין חרוד ותל יוסף עבר פילוג גדול מוקדם יותר ע´´י אחד ממנהיגיו בשם אלקינד הם טענו שציונות אינה מספיק קומוניסטית ולכן קמו וחזרו לרוסיה שם סטלין הקים חוות חקלאיות יהודיות והשמיד את כולם בהמשך בטיהורים הגדולים

אשור

New member
גם קיבוצים ללא אותו שם התפלגו

יפעת התפלג מגבת ,חברים רבים מקיבוץ יראון הגיעו מיד חנה , כלומר הלא קומוניסטים שנישארו ביד חנה.

אשור!!!!!תיקון קטן לגבי יראון ש

שאם לא ידעת עד עכשיו זהו הקיבוץ שלי.... קבוצה של אנשי סנה גדולה, התפלגה מפה החוצה לאחר ריב גדול שכמעט הלכו מכות ואולי קצת הלכו אפילו והלכה ליד חנה ולא מיד חנה כמו שכתבת כרמית גיא כתבה על זה ואף היתה פה להרצאה על הספר והיה שמייח

נתיבה

New member
ראשית שלום הייתי בטיול עח מים

עכשיו אני מוכן לכל שאלה שקשורה ל´מקורות´ ולמקורות המים ולבעיות המים בכלל. ובקשר לפילוג. הפילוג היה בקיבוצים של ´הקיבוץ המאוחד´. והוא אירע בשנית 1951-1952. אנשי מפא"י לא הסכימו להישאר ב´קיבוץ המאוחד´ בגלל הזדהות של מפ"ם עם בריה"מ של סטאלין. הקבה"מ היה תנועה קיבוצית כמו הקיבוץ הארצי, ו´חבר הקבוצות´. המתפלגים מ´הקיבוץ המאוחד´ התאחדו עם הקבוצות שהשתייכו ל´חבר הקבוצות´ והוקמה תנועה חדשה בשם´איחוד הקבוצות והקיבוצים´ שהשתייכה למפא"י. [המשך יבוא ואין לפילוג הזה שום שייכות לענין יד חנה ו´השמאל´ הקומוניסטי של משה סנה ולכרמית גיא.כאן ערבבתם שני דברים]

נתיבה

New member
הפילוג. בקיבוצים[2]

אחת הסיבות היתה ריב ישן בין יצחק טבנקין ודוד בן גוריון שניהם יוצאי פלונסק שבפולין שב-1942 כבר גרם לפרישת סיעה ב´ ממפא"י בועידת כפר ויתקין שבה נאשר על קיום סיעה נפרדת במפלגה. סיבה שניה היתה כאמור ההזדהות במפ"ם עם רוסיה, וההתנגדות של חלק ממצביעי מפא"י[בקיבוצי ´הקיבוץ המאוחד´]לכך. המפא"יניקים לא הסכימו להשאר עם אנשי מפ"ם, באותו קיבוץ. בעין חרוד המריבה הגיעה לתגרת ידיים ולחלוקת חדר האוכל לשניים. הפשרה היתה מעבר של חברים לקיבוצים שהשתייכו ל´חבר הקבוצות´ וחלוקה והקמה של אשדות יעקב איחוד, גבעת חיים איחוד,[שם נולדתי שם ל-א נולדו לי ילדי] ומעבר של חברי כפר סולד לגבעת חיים איחוד.והקמת יפעת ע"י עוזבי גבת ומעבר קבוצת השרון ליפעת [הם ישבו ברמת דוד יחד עם קב´ עיינות שנותרה שם מאז ונקראה בשם רמת דוד, שם...נולדו..וכן הלאה. ולכן אני יודע..זאת.[אגב היה מעבר של משפחות מבית אלפא לרמת יוחנן בשנות הארבעים בגלל סיבות דומות.] כ"כ היה מעבר של משפחות ובודדים. ברור שהיום אין לכך משמעות כי ישנה תנועה קיבוצית מאוחדת התק"ם שכולל את כל הקיבוצים הנ"ל. ובקשר לדגניות, קבוצת גניגר נקראה דגניה ג´ פעם..זה לא קשרו לפילוג]

magy

New member
אומרים שהיה שמח , לפני שנולדתי

והכל היה נפלא כל כך עד שהגעתי ואיפה היה שמח???????? בקיבוצים......... ואיפה רוצה זהבוש לבקר כשתבוא??????? בקיבוץ של שקדי... אכלת אותה שקדי.............
)))))))

magy

New member
מי יתנני עוף......

עם סלטים וצ´יפס וחמוצים ובסוף בווריה.........עם קצפת :
)))

אשור

New member
אם יש כאן מומחה בנושא זהו שקדי!

אני מכיר את הנושא מהעתונות ומהמחקרים .בקשר לפילוג בקיבוץ יד חנה ניתן לקרוא את סיפרה של כרמית גיא "חזרה ליד חנה".

magy

New member
שקדי, הוטלה עלייך משימה

לספר לנו....את תולדות הפילוגים בקיבוצים.... אני וקיבוצים??????? ממש לא ביחסים אינטימיים... כשאומרים לי קיבוץ, אני רואה בדימיוני, שדות, עצים, שמיים, פרות, מגפיים, זבל, חציר, חדר אוכל, ערבי ....הו.....הו..........בצוותא.... והמון המון, רכילותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת הגשנו מועמדות להתקבל בקיבוץ באחת מתקופות השפל במדינה.... כשהילדים היו קטנים..... אהבנו את הנוף, בקיבוץ גדות.......את הכותנה......השקט, האוויר..... הילדים התלהבו...... אבל......אני וקיבוץ??????????? אולי בגלגול הבא..........או שהקיבוץ ישתנה, או שאני אשתנה...... ואחרי שהקיבוץ פתח את שעריו למפעלים, לריקודים בימי שישי בחדרי האוכל שלו.... ולעוד עסקים........נוצר הרושם, שגם הקיבוץ הוא כבר לא אותו קיבוץ של פעם........ גם הוא השתנה......כמו כל דבר.....אחר........

שקדי

New member
לא יירחק היום כנראה...............

שמהקיבוץ תישאר רק הנוסטלגיה אני מציע לך ולכל אלה שלא זכו להספיק לפני זה לחוות את חווית הקיבוץ אפילו כאורחים לרגע......אבל רק בקיבוץ שווה כמו שלנו למשל...................

magy

New member
אף אחד לא מזמין אותי

הייתי בשנת 67, מיד אחרי המלחמה .....בתל קציר.....לשישבת.... עדיין פחדתי ממוקשי הנעל....שהיו פזורים שם חופשי....... וזהו......אני חושבת.... זה כל הרומן שלי עם קיבוצים.... אה .....כשהייתי קטנה קטנה....לקחו אותי ליגור......אבל יגור כבר אז לא היה קיבוץ.......קיבוץ זה מקום רחוק......ויגור היתה על יד חיפה....... והקיבוץ ענק......................לא כמו קיבוץ.....אלא כמו קריה......

שקדי

New member
יש פה איזשהו קיבוצניק מתנדב????? |מרובע

הללללללוווווווווווווווווו בסוף זה עוד פם ייפול עלי............

עיניים

New member
לא לקלקל את הטעם

בחופשות הקיץ בילדותי ביליתי רבות בקיבוץ, ואהבתי כל רגע. הקסם שהשרה עלי השקט סביב, הארוחות של "כולם ביחד" בחדר האוכל, הריח הטרי של הבוקר, התופעה של הילדים שאינם גרים עם ההורים... כל אלה מסמלים לי את חיי הקיבוץ שכה הקסימו אותי. כבר שנים שלא ביקרתי בקיבוץ. קרוב לוודאי שגם לא אבקר. פשוט לא רוצה לקלקל את הטעם.

magy

New member
עיניים, אפשר לקיים את המפגש

אצל שקדי בקיבוץ..............נשלם עבור הכיבוד............ מה אתה אומר........שקדיון?????????????
))))

למעלה