מדוע אסור להכניס מקלוני צמר גפן לתוך תעלת האוזן ?

מדוע אסור להכניס מקלוני צמר גפן לתוך תעלת האוזן ?

לפעמים קורה שממש מגרד בתוך האוזן וזה מאד מפתה לקחת מקלון צמר גפן ולגרד איתו בפנים בעדינות בתוך תעלת האוזן, מדוע זה אסור? לפי מה שזכור לי השיערות העדינות שזזות ונעות בהתאם לקולות וצלילים שנכנסים לתוך האוזן נמצאות בכלל בצד הפנימי של האוזן, מוגנות מאחורי עור התוף, המקלון לא יכול להגיע לשם כי עור התוף חוסם את דרכו, אז איזה נזק כן יכול להיגרם מפעולה כזו? מדוע מופיעה אזהרה כזו על קופסאות של מנקי האוזניים?

דרך אגב ביצעתי את הפעולה הזו מספר פעמים, וגירדתי ממש בשיא העדינות בפנים כמעט בלי להפעיל שום לחץ, ובמשך מספר שעות לאחר מכן היה לי כאב חד בתוך האוזן, מה הסיבה לזה? מדוע זה קורה?

תודה מראש.
 

uzi2

Active member
הסבר קצר

אכן לשערות שנעות ואחראיות לתרגום הצלילים עבור המוח, אין קשר לעניין, והן במנגנון הרבה יותר עמוק מהצד השני של עור התוף. לתעלת האוזן יש מנגנון לסילוק הפרשות שעובד, ככלל, באופן תקין. גם להפרשות הללו (שנקראות cerumen, אם כי בסלנג קוראים להן שעווה) יש תפקיד חיוני בשמירה על האוזן. הן סופחות אליהן לכלוך וזיהומים, ונודדות באופן טבעי לחלקים החיצוניים של האוזן, משם, כן רצוי לנקותן.
אחרת - אנחנו הורסים את המנגנון שמוציא את ההפרשות ומכניסים עוד יותר עמוק את מה שלא נתפס על המקלון. אחת הסיבות היותר נפוצות להצברות של ההפרשות האלו באופן שפוקק את האוזן.
אם היה לך כאב באוזן, ייתכן שפגעת בעור שבתוך התעלה, שהוא יחסית עדין. גם גירוד רגיל (בכל אזור בגוף) הרבה פעמים "פותר" את בעיית תחושת הגירוד באופן מרמה. הגירוד, למעשה גורם לעצבים לפרש את התחושה המקומית כתחושה של פעולת הגירוד במקום תחושת הגירוד. הרבה פעמים הסחת דעת היא הפתרון הטוב ביותר לתחושת גירוד, בדיוק כמו שהתמקדות בחיפוש תחושת גירוד תגרום לכם (ממש כרגע) להתעוררות של תחושות גירוד. הגירוד עצמו, למרות הצורך, הרבה פעמים לא יעזור, ועלול לגרות עוד יותר את האזור. אם כרגע אתם בבעיה, צאו מהחדר שבו אתם נמצאים לחדר אחר. שינוי סביבת עבודה היא הסחת דעת מעולה.
 
למעלה