מדוע גלקסיות מסתובבות ?

מדוע גלקסיות מסתובבות ?

1. מדוע בעצם גלקסיות מסתובבות ? מדוע ענן הגז שממנו נוצרה הגלקסיה התחיל להסתובב פתאום ? מה גרם לזה ?

2. נתקלתי בטיעון ולפיו אחת ההוכחות למפץ הגדול היא שגלקסיות רחוקות (כאלו שאנחנו רואים אותן כפי שנראו זמן קצר לאחר המפץ הגדול) הן הרבה פחות מסודרות ויפות מגלקסיות ותיקות משום שהן עוד לא הספיקו להסתדר. האם זה נכון ? לא מצאתי לכך שום אישוש בחיפוש דרך גוגל, הבנתי גם שגלקסיות צעירות אמורות להכיל הרבה יותר מימן והליום, האם ההרכב הזה באמת ניצפה בגלקסיות מאד רחוקות מאיתנו ?

(התמונה היחידה שמצאתי של גלקסיה צעירה היא תמונה של כמה פיקסלים מטושטשים שלא ניתן להבין ממנה כלום)

האם גיל היקום נקבע על סמך קרינת הרקע הקוסמית ?

שלום רב,

קראתי במספר מקורות כי קרינת הרקע הקוסמית איששה שהיקום הוא בן 13.7 מיליארד שנים (הטמפרטורה שלה, ואורך הגל שלה שהתאים לקרינת מיקרו) כלומר שידעו עוד לפני הגילוי שלה שהיקום הוא בן 13.7 מיליארד שנים, והמאפיינים שלה רק איששו את הגיל הזה.

היום פתאום אני קורא שזה בדיוק להיפך, ושעל סמך קרינת הרקע הקוסמית (המדידות של קובי ולווין נוסף) יודעים שגיל העולם הוא 13.7 מיליארד שנים.

אז אני כבר לא מבין, האם קרינת הרקע הקוסמית רק איששה גיל שכבר חושב באמצעות שיטה אחרת ? (מהי ? וכיצד הגיל חושב לפיה ?)

או שקרינת הרקע הקוסמית היא היא זו שאיפשרה לחשב את גיל היקום ? (ובמקרה כזה, האם קיים לחישוב הזה אישוש ממקור נוסף ?)

אשמח להסברים לגבי העניין,
תודה מראש.

Schrodingers Dog

New member
תשובה

אני לא יודע מה קראת לכן לא אוכל להגיב על זה.
&nbsp
התשובה הפשוטה: גם וגם. גיל היקום מחושב על פי קצב התרחבות היקום, שימוש במשוואות היחסות הכללית ובתאוריה הנוכחית להבנת היקום (נקראת LCDM) שמבוססת על מדידות מדויקות של קרינת הרקע הקוסמית.

למה בעצם קוראים לה קרינת מיקרו ?

סליחה אם אני מציק עם הרבה השאלות אבל חשבתי שזו מטרת הפורום, בטח יש כאן אנשים שיודעים את התשובות.

קרינת הרקע הקוסמית היא בעצם גלי אור שנמתחו וגדלו עם הזמן, מדוע קוראים להם גלי מיקרו ? חשבתי שמיקרו מציין "קטן" (בהשוואה למאקרו למשל).

Schrodingers Dog

New member
זה רק שם

נתנו שמות לתחומים של אורכי גל שונים. התחום של בין מילימטר לסנטימטר נקרא ״מיקרו-גלים״. יש קשר בין הטמפרטורה של הקרינה לאורך הגל: הטמפרטורה של קרינת הרקע היא 2.73 מעלות קלוין וזה מתאים לאורך גל של 3 סמ בערך.
&nbsp
שמות נוספים תוכל לראות כאן
https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_spectrum

למעלה