מדוע דבש אירופאי תמיד מוצק?

ctzn99

Member
מדוע דבש אירופאי תמיד מוצק?

אני מחזיק במזווה דבש שנקנה באירופה ודבש ישראלי שנקנה ברשתות מגה ושופרסל. שניהם מוכרזים כטהורים, שניהם עומדים אצלי חודשים, באותה טמפרטורה. מדוע הדבש האירופאי תמיד מוצק והישראלי תמיד נוזלי? מדובר בתופעה עקרונית שמתייחסת להרבה מקרים של קניית דבש באירופה. מה הסוד? האם יתכן שיש כאן איזה "סוד אפל"?
 
הענין לא אפל כל כך.. קצת עצוב....

דבש טבעי הוא דבש שמתגבש לא משנה מאיזו מדינה הוא!
גם בישראל הדבשים מתגבשים אצלי במכוורת הדבשים מתגבשים אצל בועז גם כן..
הבעיה מתחילה כשמאכילים את הדבורים בסוכר והדבש שאתה רואה על המדפים הוא סביבות ה70 אחוז סוכר אני מדבר על המשווקים הגדולים.... או דבש שעבר חימום שאיבד את מרבית מסגולותיו המיוחדות של הדבש ולכן הוא נוזלי..
עצוב באמת שהיצרנים צריכים לשלב בדבש שאנו רואים במדפים המוכרז כדבש טהור אחוזים גבוהים מאוד של סוכר
נו נו....אולי הם מתכוונים שגם סוכר הוא טבעי .......
 

ctzn99

Member
מבקש לחדד את הסוגיה...

הדבש מהסופרמרקט הישראלי מיוצר ע"י יצרן brand-name (כמובן לא אזכיר מיהו, רק נציין ששמו מורכב מ- 2 מילים, מילה ראשונה בת 2 אותיות). על התווית מצויין "תכולה: דבש טבעי מפרחי בר". אם הדבורים הואכלו בנוסף בעשרות אחוזי סוכר, האם ניתן להניח שיש כאן הטעייה בתווית?
 

mellifera

New member
לא בהכרח..

הדבש לא חייב להיות מוסף סוכר תעשייתי כדי שלא יתגבש לעולם.
המכוורות הגדולות אינן מסתירות זאת והן מחממות את הדבש
על מנת להרוג את השמרים הטבעיים שיש בדבש, כך שלא יהיה סיכוי שהדבש יתסוס,
או יתגבש וזאת מכיוון שלטענתם דבש נוזלי זהו רצונו והעדפתו של הצרכן.

הגענו למצב שצרכנים רבים בטוחים שדבש מגובש הוא משהו מלאכותי
ולא איכותי והנוזלי אמיתי וטהור.

המלצה: תקנה מדבוראי מקומי שעושה דבש באהבה, תרגיש את ההבדל
בין הדבש שלו למסחרי הנוזלי ותתמכר :)
 

ctzn99

Member
איפה נמצאים הדבוראים המקומיים?

אפשר לקבל לינק? אני מרמת גן - לכן כמה שיותר קרוב, יותר טוב
 
באתר מועצת הדבש יש רשימה

באתר מועצת הדבש בקישור הזה יש רשימה של מגדלים/משווקים מורשים

אני מחזק את מה שאמרו כאן, דבש שלא נקרש הוא לרוב דבש שחומם
דבש שחומם הוא דבש שפגעו בערכים התזונתיים שלו

דבש מקומי עדיף מסיבות רבות
 
ברור שיש פה הטעייה!

ואם היה לי כוח ועצבים לזה הייתי מעלה את הנושא לקולבוטק....
 
למעלה