מדוע הדת גיזענית מדוע היא מפלה בין ......

ddt47

New member
מדוע הדת גיזענית מדוע היא מפלה בין ......

אשכנזים לספרדים ואתיופים ותימנים .....מדוע אתיופי לא יכול ללמוד בכולל או בבית ספר של אשכנזים ולהפך ומדוע בכלל צריכים את כל ההפרדה הזו רק בגלל נוסח תפילה שונה ומנהגים שונים ומדוע אין פלורליזם ושיויון בין כולם וכל אחד מקיים את המנהג שלא כמו שהוא למד בביתו? ומדוע יש כל כך הרבה זרמים ביהדות ואין אחידות כי הרי כולנו יהודים וכל אחד מאמין באלוהים כפי דרכו ואם חוזרים בתשובה גדולים אפילו מצדיקים אז מדוע כל אחד שמקיים את אמונתו הוא לא כזה?

MrAnderson

New member
עצוב מאוד שהעם מפורד...

לדעתי זה גם שורש כל הבעיות שלנו. ולא רק בין אשכנזים לספרדים. אלה כולם:דתיים,חילוניים,חרדים... הלוואי שנגיע כבר לזמן הזה שניהיה עם מאוחד.

אופירA

New member
מנהל
הדת אינה גזענית ואינה מפלה

ולכן אי אפשר להתייחס לחלק הראשון של שאלתך כלל וכלל. גם חלקה השני של שאלתך מבולבל מאוד - אין בעיה בנוגע לכך שלכל עדה יש מנהגים משלה וביטוי עצמי משלה. פלורליזם הוא מצב שבו לכל ביטוי עצמי יש מקום - ולכן עצם העובדה שביהדות יש גווני מנהגים ונוסחים מלמדת על פלורליזם במיטבו. לשוויון אין נגיעה כלל לביטוי העצמי של כל עדה, משום שכל בני העדות על מנהגיהם השונים נקראים ישראל והם במעמד שווה לחלוטין, וההבדל הוא רק בין כהן ללוי לישראל ולאשה. במעמדות אלו לכל מעמד יש מקומו ותפקידו. הסיבה שיש הרבה זרמים ביהדות היא סיבה עקרונית - שהקב"ה מאפשר לעבוד אותו בצורות ובגוונים שונים, לפי מבנה הנפש של כל יהודי ויהודי, וריבוי הגוונים והשיטות הוא ביטוי כבודו של הקב"ה, שאין דרך מצומצמת אחת לעבוד אותו אלא הרבה דרכים נכונות בתכלית. ויש סיבה מעשית טכנית - שהגלות יצרה שיטות שונות בפסיקת ההלכה, וחובת כל יהודי לנהוג עפ"י מנהג עדתו, כחלק מרצונו של הקב"ה במצב הגלות. החלק השלישי של השאלה שבר אותי לחלוטין. אני נכנעת. אין לי מושג מה שאלת.

תרשי לי להעיר לך

שהקדוש ברוך הוא לא ממש מסכים עם ההנחה שלך שהוא מסכים יש דברים שקורים בעולמנו ואינם בהכרח מהדברים שמניחם את דעתו, הרי....

הדת לא מפלה אף אחד.

יש פשוט מנהגים שונים ומשונים, נוסחי תפילה, מאכלים ושפה שלא מאפשרים את הבילבול. עמ``י לאחר החורבן נפוץ לכל עבר וכך נוצר שבכל מקום המנהגים השתנו, אם כי אני די בטוח שגם בא``י היו מנהגים וניגונים שונים, כי זה היה מחולק לשבטים. אז שום אחד לא מופלה, ואם כבר דיברת על אתיופים, יש בעיה בסיסית עם יהדותם ללא גיור לחומרא. אני מדבר לפי האשכנזים. הרב ע.יוסף התיר.

ddt47

New member
עומדות לי דמעות מהתרגשות מר לב צהוב....

אם אני אגיד לבן אתה נראה לי תגיד שחור סתם ככה כי בא לך............. אז אתה אומר שהדת אינה מפלה....חה חה חה.....לא שמעת על האתיופיות בפתח תקווה ולא רק שם אבל זו אחת הדוגמאות להפלייה חמורה גיזענית ועל בתי ספר לאשכנזים וספרדים לא שמעת ועל זה שהאחד לא מרשה לאחר ללמוד אצלו אבל במוחלט...לא שמעת ועל זה שהדתיים הרפורמים והדתיים האורתודוקסים בכסח בגלל השוני בתפיסת עולמם את התורה לא שמעת ועל זה שאני שמעתי שאחד הרבנים הרפורמים הזמין את אחד הרבנים האורתודוקסיים לבקר אצלו בבית הכנסת וזה סירב בגלל הבדלי תפיסת העולם ובגלל שהוא רואה בהם מוקצים.....אפילו אצל חילונים היה מוכן לבקר ואצלם לא........ ועל זה שאף רב לא טרח לגנות בפרהסייה את האורתודוקסים שהלכו לבקר את אחמדינאג'ד ודיברו כנגד עם ישראל אותם גיס חמישי ....בית המקדש חרב על שינאת חינם וכך גם ירושליים ובקהילה הדתית וגם בין הקהילה הדתית לחילונית יש הרבה אמוציות וגיזענות לשמה ושנאת חינם וזה רק הולך ומתגבר לצערינו ...אין פלורליזם והזאב לא מוכן לגור עם הכבש אלא רק בתנור.

דת לא יכולה להפלות

דת היא מערך חוקים, שמצוות, רעיונות מנהגים אך מערכות ומנגנונים שקיימים בדת משקפים מציאות של סירבול 6 מתוך כל 10 זוגות בישראל הוא זוג מעורב אשכנז- ספרד?! למה מי מת כל פולניה שאני מכירה מכינה מלאווח ושמעתי שיש ספרדים שבראש השנה מכינים גפילטפיש כסוג של אוכל יהוזי.. חמי מכין סלומון בצלפים דווקא... טוב אבל זה רק דוגמא קולינרית יש הבדלים די זניחים בעצם בדגשי התפילות ובמנהגי הדת שהגיע הזמן לגשר עליהם..ויש התכתבות בייני לבין ספורטאי בכושר בעקבות הערה של גלבטרון זה ממש בזבוז מכספי ציבור...למעשה ורק גורם לנזק

הדת לא עושה אפליות, החרדים עושים גם עושים...

תשאלו כל אמא ואבא של אברך ליטאי או חסיד מה דעתם על כך שתהיה להם כלה מבית מרוקאי, לא עלינו. ותשאלו את הספרדים שניסו להתקבל לישוב בית"ר עילית על מה עשתה להם "ועדת הקבלה" של הישוב. ותשאלו את התלמידות האשכנזיות המסכנות בבית הספר בעמנואל, שבהפסקה נגשה אליהם המדריכה ונזפה בהן קשות על כך שדיברו על התלמידות הספרדיות, המשחקות מעבר לחומה שהוקמה בבית הספר, משל היה העיר ברלין לפני כמה עשורים. ותשאלו את הילד המסכן בבית הספר בבית שמש, שלא התקבל לבית הספר רק כי מצאו שהיו לו שורשים מזרחיים, רחמנא ליצלן זה מספיק לכם?

../images/Emo163.gif../images/Emo9.gifמסכימה עם כל מילה

באנגלית אומרים narrow-minded שזה תמיד נשמע יותר צר, מצרות מוחין... אבל בתכלס, יש בעולם כל מיני אנשים שמחזיקים בכל מיני דעות ולכן אני תמיד פועלת בסוף על פי זו שלי.. אחד הדברים שצריך לשנות ביהדות ללא ספק זה את זה ברגע שמישהו חושב שדם הופך אותו לטוב יותר ממשהו אחר הוא הרי גזען!

ddt47

New member
את צודקת האפליה היא של הדתיים ולא של הדת אבל.

אם תקראי במשנה אז תראי למשל שאם צריך להציל גוי בשבת אז לא מצילים לפי ההלכה רק יהודי נחשב בפיקוח נפש דוחה שבת ויש עוד דוגמאות לגבי פצועים במלחמה יש תמיד עדיפות ליהודי והרמב"ם אומר שאסור להציל גוי מכליון ועוד ועוד.

קראתי ואני לא מאמין ל"הידברות" שאכן זאת הסיבה

לדעתי החרדים יוצאי אשכנז פשוט מרגישים שהם יותר טובים מאחיהם הספרדים. עובדה שבקרב הקהילה החרדית השתרשה הסברה כי בתי הספר הליטאים הם ברמה גבוהה בהרבה מאלה של ש"ס, עד כדי כך שאפילו ראשי מערכת החינוך של ש"ס בכבודם ובעצמם דואגים לרשום את ילדיהם לבתי ספר של אשכנזים. ואתה אולי ילד, אבל אני עדיין זוכר את המחלוקות הקשות שצצו בין הרב עובדיה ובין מי שהיה בהתחלה מורו הרוחני - הרב ש"ך, שגרמו לרב לעובדיה לצאת לדרך עצמאית. וחוץ מזה, אפילו בתוך תפוצת יוצאי אשכנז יש שנאה עמוקה בין חצר כמו חב"ד למשל, לבין הליטאים. לסיכום, הגזענות והשנאה הפנימית קיימת בכל פינה

ddt47

New member
הייתי מתבייש להביא את הכתבה במקומך.......

הכותב מנסה להסביר בכתבה מדוע טוב שיש גזענות והפרדה ומנסה לשכנע את הקורה להמשיך בדרך הזו בדברי חלקלקות ובגניבת דעת .......במקום לכתוב כמה חשוב לאחד את עם ישראל והרי מה פרוש לקבץ גלויות ?להביא אותם לארץ ולאחד אותם כאן תחת מטריה אחת ולהחזיר אותם להיות נמשפחה אחת מאוחדת ומלוכדת......וזה בדיוק ההפך ממה שהכותב ממליץ. אני בוש ונכלם ...............

למעלה