מדוע הכנסייה האתיופית לא משווקת את

מדוע הכנסייה האתיופית לא משווקת את

עצמה בקרב הנוצרים השחורים שמחפשים שורשים, למשל בארצות הברית? הרבה שחורים שוקלים המרה לאסלם שנראה להם פחות אירופי ופחות לבן אבל הם לא יודעים שאתיופיה הייתה נוצרית לפני הולדת מוחמד ושלנצרות האתיופית לא היה הרבה קשר עם אירופה אם בכלל.

lion 7

New member
הכנסיה האתיופית

היא מהכנסיות הותיקות ביותר הסטורית בעולם הנוצרי, נזכר שמו של הסריס החבשי , שביקר בירושלים במעשי השליחים, וכנראה היה מראשוני הנוצרים . אתיופיה היתה ידועה לקדומי מצרים עוד מהמאה ה16 לפני הספירה , כאשר המלכה אחתישבות משלחת מצי של ספינות , בכדי לגלות האזור שהיה ידוע בשם ארץ הבונט , אחרי זה היה קשר בין שלמה המלך ומלכת שיבא (מלכים א` 10:1-13) ומכאן ולפי התקליד-מורשת- ששולת המלוכה שהיו מיוחסים לשלמה המלך. ידוע גם כי שקבוצה יהודית ברחה לאתיופיה אחרי חורבן המקדש, והמשיכו בפולחני דתם עד שהנצרות היתה הדת הרשמית במדינה . רופינוס ההסטורין הכנסיה(Rufinus ) האיטלקי כתב סיפור תחילת התנצרות חבש , שחי בהר הזיתים בשנת 400 לספירה , כפי ששמע אותה מאדיסיוס האח של מייסד הכנסיה ושמו פרומינטוס . שני האחים שנחשבים ממיסדי הנצרות האתיופית . פרומינטוס נהיה הבישוף הראשון לאתיופיה בשנת 340 לספ`. המלך כינה אותו (אבא סלאמה) ומאותה עת עד לשנת 1955 כל הבישופים באתיופיה ממונים במצרים על ידי הפטריארך של אלכסנדירה , הקשר החזק זה שקשר כנסיית חבש עם אחותה כנסיית מצרים, כך נקראו כל אחת מהם הכנסיה הקופטית (המצרית והחבשית/אתיופית) מהקדמה להסטוריית הכנסיה זאת ומטבע היותם עניות ומטבע היות אפריקה עד אמצע המאה ה19, היתה ידועה ביבשת החשוכה. שורטט מפות לחופיה והוקמה התנחלויות גם. אבל בתוכה היתה תעלומה , ואחרי ביטול הסחר בעבדים בשנת 1806, הצי הבריטי התחיל לשמור חופיה למנוע סחר זה, ועם הצי התחילה ספינות מסחריות בכוון לפרוייקטים מסחריים חוקיים, ובדרך זאת התחילה היבשת השחורה להתגלות מול המבשרים הכנסייתים ממהמעב ולאו דוקא מאתיופיה כזרם שמרני ולא מסיונרי או בנויה לזה, בד בבד היות הכנסיה דלת אמצעים כמו שלמערב, וידוע לנו על הטבע הגיאוגרפי הקשה שלה והקושי לכבוש אותה על ידי האיטלקים מהמאה שעברה. אבל זה לא מנע מארגוני הבישור כמצוות האדון להתענין‎,‎ אחרי 1806 שלח הארגון שמה נקרא `` the church missionary society בשליחים אל סיירה-ליון, ואחריהם הבפטיסטים ב1811 . ובתחילת המסעות המחלות הקטלניות גובה הרבה נפשות יותר מהצלה רוחנית. כך מתוך עשרים שנות המסע איבדה ארגון ה C.M.S הנוצרי יותר מחמשים גבר ואישה. צריך להבין ששחומי העור בארה``ב אימצו ישוע השונה מישוע המקובל, הוא היה שחום עור.. העולם המערבי החילוני בוחר גם בבודהיזם ואחר.

junior gong

New member
שאלה מעניינת

הקהילה האתיופית כהתחלה היא קהילה סגורה מאוד, ומטבע הדברים אתה לא רואה אותם עושים מסעי פרסום בטלוויזיה ובחברה, תנסה להשוות אותם עם הרוסים ותראה שהרוסים הצליחו לעשות יותר רעש מהאתיופים. אבל אני אענה לך בצורה קצת אחרת, לכל מאמין, לכל בן אדם שמזהה את הקריאה של אלוהים אליו, יש לו תפקיד במקום מסויים, לי יש קריאה בנצרות, לך יש ביהדות ( אני מנחש ) ולאחרים יש באיסלם וכן הלאה.......זה שמישהו מאמין בדת אחרת לא עושה אותו פחות מאמין או יותר מאמין, פשוט לכל אחד בעולם הזה יש דרך משלו באמונה, לנו יש קריאה להכיר את אלוהים דרך הנצרות, זה המסלול שלנו להתקרב לבורא עולם, לכן ההמרה לדתות אחרות ( שאני לא כל כך מעודד ) היא דרך של אלוהים לקחת ניצב מהעולם הזה ולשים אותו בתפקיד אחר, אם זה נעשה מהמניעים הנכונים אז זה מבורך, אבל אם זה נעשה ממניעי רצון להתבלט או רצון למרוד וכן הלאה הרי יהיה הדבר פסול, אני וכל משתתפי הפורום במיוחד המנהלת שיזמה את הרעיון, מרגישים שיש לנו קריאה לקרב אנשים לאלוהים דרך הנצרות, ואלוהים בוחר לנו את האנשים הנכונים ומביא אותם לכאן, והאנשים הנכונים מבחינתי יהיו האנשים שיאמינו בישוע הנוצרי, אנחנו ציידי ראשים במובן הטוב, אלוהים בוחר את האנשים שהוא רוצה על מנת שנקרב לו אותם, ואנחנו עושים את זה על ידי הסברים ופירושים של הדת הנוצרית על מנת לתת הסבר כמה שיותר מדוייק לברית, ואלה שאלוהים בוחר אותם שישרתו בדת נוצרית, יתחילו לפקוח עיניים ולראות את אלוהים בפעולה, ואלה שזה לא מדבר אליהם כנראה שאלוהים מתכנן על להתקרב אליהם דרך דת אחרת, כל אחד ומה שמתאים לו.

salt of earth

New member
הנצרות באתיופיה

כמו שאתה הזכרת בהודעה שלך וכמו שליאון נתן לנו הסברים על ההיסטוריה של הכנסיית האתיופית (תודה על המידע כי למדתי דברים חדשים). רציתי יותר להגיב לעניין של הקשר שעושים בין אירופה והנצרות כאילו שהנצרות זה רק באירופה, ובעצם אנחנו הנוצרים של אנטאקיה שוכחים שאבותינו היו מהנוצרים הראשונים ושוכחים את ההיסטוריה העשירה שלנו והולכים אחרי הדפוס של המערב. לא שיש לי משהו נגד הנצרות באירופה אבל עם המסורת המזרחית הנפלאה והעשירה שלנו למה לנו לחקות את המסורת המערבית? הרי במעשי השליחים כתוב פסוק יפה מאוד: فَحَدَثَ أَنَّهُمَا اجْتَمَعَا فِي الْكَنِيسَةِ سَنَةً كَامِلَةً وَعَلَّمَا جَمْعاً غَفِيراً. وَدُعِيَ التَّلاَمِيذُ مَسِيحِيِّينَ فِي أَنْطَاكِيَةَ أَوَّلاً (أَعْمَالِ الرُّسُلِ: الفصل: 11, الآية 26:) מעשי השליחים 11:26 והתלמידים נקראו משיחיים באנטאקיה קודם. לפי דעתי חשוב מאוד להתחקות אחרי השורשים שלנו והמסורת המזרחית שלנו ועל התרומה האדירה של אבותינו (4 אבות הכנסייה המזרחית, הקדושים המזרחיים) כמו שחשוב מאוד ללמוד על איך התפתחה הנצרות באירופה גם. ונדמה לי כך צריך לעשות גם בכנסיית אתיופיה

lion 7

New member
אני בעד רפורמות בכנסיה המזרחית

כמו שהיה באירופה ..

salt of earth

New member
../images/Emo9.gifגם אני

גם אני ליאון בעד רפורמות בכנסיה המזרחית כי מזמן לא היו רפורמות ולפי דעתי הרפורמות הללו יקרבו את הנוער והדור הצעיר בחזרה לכנסייה, אבל הרפורמות צריכות לבוא מתוך הכנסייה כפי שזה התרחש בכנסייה הקתולית בועידת הותיקן השנייה. הרפורמות יכולים רק לחזק את הכנסייה המזרחית ולשמור על ההיסטוריה המפוארת שלה כפי שתיארת במאות הראשונים בנצרות.

איבן Najy

New member
האם הכוונה לכנסיות אלו ?

* הכנסייה היוונית האורתודוקסית (יוון, קפריסין) * הכנסייה הרומנית האורתודוקסית (רומניה, מולדביה, סרביה ואוקראינה וגם במערב אירופה וארצות הברית) * הכנסייה הפרבוסלבית (רוסיה, אוקראינה, בולגריה, סרביה ועוד) * הכנסייה הארמנית * הכנסייה הקופטית (מצרים) * הכנסייה החבשית (אתיופיה, אריתריאה, נפרדה מן הכנסייה הקופטית ב-1959) * הכנסייה הגאורגית האם יש סמכות דתית אחת לכל הכנסיות המוזכרות ? האם לכל הכנסיות אותו קאנון של ספרי הקודש ? שאלה לליאון ומלח הארץ האם אתם בעד גירושים בכנסיה הקתולית ?

lion 7

New member
אענה חלקית על השאלה

בנוסף לכנסיות אלה המזרחיות ישנן גם הכנסייה האשורית ועוד והקופטית קתולית, סריאניות למיניהם שנמצא חלקם בסוריה , ארמנית , המארונים מלבנון שלכל אחת בנוסף למורשת שלה ושפתה בתפילה יש להם ספר שנקרא -תקליד- מין ספר נוסף שבו ישנם בסיס וליטורוגיה הכנסיה X עם ההסטוריה היחודית שלה , כל אלה מתבססים על ספרי אבות הכנסיה היחודי לכל אחת מהם ומועדי החגים ועוד, בנוסף לקריאה מפסוקים שונים מספר הקדוש .. לחלק השני משאלתך אני משער ש``מלח הארץ`` או אחרים יענו בהתאם..

salt of earth

New member
דיברתי דווקא על כנסיות אחרות

יותר התכוונתי לכנסייה המזרחית במזרח התיכון (מלכיתים, קופטית, מארונים, יוונית-אורתודוקסית, סריאנים). אני לא מכירה מידע מספיק על הכנסיות שהזכרת חוץ מהארמנית והקופטית כמובן. לפי הידע שלי אין סמכות דתית אחת לכל הכנסיות המוזכרות, אולי לגבי הכנסייה האורתודקוסית אז יש כמה פטריארכים אבל אין סמכות דתית אחת כמו האפיפיור למשל. הקאנון של ספרי הקודש הוא זהה אצל הקתולים והאורתודוקסים (כלומר כולל את הספרים שהם "חיצוניים" לפי היהדות). לגבי שאלתך אז אני אתן לישוע לענות: " وَدَنا إِليهِ فرِّيسيُّونَ ليُجرِّبوهُ، وقالُوا: "هل يَحِلُّ للرَّجلِ أَنْ يُطلِّقَ امرأَتَهُ لكُلِّ عِلَّة؟" 4 فَأَجابَ، قائِلاً: "أَما قَرَأْتُم، أَنَّ الخالِقَ، مِنَ البَدْءِ، خَلَقَهما ذَكرًا وأُنْثى؟ 5 وأَنَّهُ قالَ: لِذلكَ يَترُكُ الرَّجُلُ أَباهُ وأُمَّهُ ويَلْزَمُ امرأَتَهُ، ويَصيرانِ كِلاهُما جَسَدًا واحِدًا؟ 6 ومِنْ ثَمَّ، فلَيْسا هما اثنَيْنِ بعدُ، بل جَسَدٌ واحد. وإِذنْ، فما جَمعَهُ اللهُ فلا يُفَرِّقْهُ إِنسان". (متى 19 3-6) ובעברית: נִגְּשׁוּ אֵלָיו כַּמָּה פְּרוּשִׁים לְנַסּוֹת אוֹתוֹ וְאָמְרוּ: "הַאִם מֻתָּר לְאִישׁ לְגָרֵשׁ אֶת אִשְׁתּוֹ עַל כָּל דָּבָר?". 4 הֵשִׁיב לָהֶם וְאָמַר: "הַאִם לֹא קְרָאתֶם שֶׁהַבּוֹרֵא עָשָׂה אוֹתָם זָכָר וּנְקֵבָה מִבְּרֵאשִׁית 5 וְגַם אָמַר, 'עַל־כֵּן יַעֲזָב־אִישׁ אֶת־אָבִיו וְאֶת־אִמּוֹ וְדָבַק בְּאִשְׁתּוֹ וְהָיוּ לְבָשָׂר אֶחָד'? 6 אֵין הֵם עוֹד שְׁנַיִם אֶלָּא בָּשָׂר אֶחָד. לָכֵן מַה שֶּׁחִבֵּר הָאֱלֹהִים אַל יַפְרִיד הָאָדָם." (מתי 19 3-6)

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלענין הגירושים..

רק בעוולת הזנות מותר לזוג להיפרד, ועל כן ישוע יוצא מנקודת הנחה שמי שגרושה זנתה ועל כן מי שמתחתן איתה בהמשך, הוא גם יזנה. בפועל, מתגרשים הרבה, ולא ממש בגלל שאחד מבני הזוג נתפס במעשה זנות. מצד שני ישוע הוא כלכך רחב לב, כלכך מלא אהבה וחמלה, שהוא תמיד סולח, לבחורה שנתפסה במעשה זנות והביאו אותה אליו בכדי לבחון אותו באמם לרגום אותה, כפי שדת משה מחייבת.. הלב שלו היה כלכך סלחני שהוא לא יכל להצדיק הריגת נפש מולו בגלל החטא, שהוא בעצמו בא לשחרר אותנו ממנו, והוא סלח לה, והוכיח לכולם שכולם חטאו, וצריכים את הגאולה שלו! ישוע נתן את הכללים, לקשיי הלב והעורף, אך אני בטוחה שהוא מחכה שנגיע להארה של- תסלח לאחיך שבעים פעם שבע פעמים- לפני שתחשוב להעניש ולשפוט אותו על משהו שעולל לך
זוהי תרתילה-שיר דתי, שאני כלכך אוהבת, עוד מימי ניעוריי
וזה המקום להגיד בקול רם, כמה ליבו רחום הוי ישוע אלוהיי כמה אני אוהבת אותך
قلبه حنين حبه يبين إن صليبه دا كان تكفير عن خطايانا مات وفدانا نعمة غنية وحب كبير (سر حياتنا ده هو يسوع بنرنمها بصوت مسموع)2 (هو الكلمة وهو الله هو بروحه أعطانا حياة)2 وسط المحنة بسرعة لمحنا يسوع الحلو وجالنا قوام قال في وعوده إن وجوده تملي معانا أمان وسلام نادى علينا وبقى لينا مينا ومرسى وشط وفلك نجاه صرنا سفينة في يد أمينة تعلى الموجه ونعلى معاه عين تحرسنا وإيد تواسينا وها يعدينا لحد سماه مهمــا الغربـة تبـان لنــا صــعبة ها ترسـى المركـب وهـا نلقـــاه

salt of earth

New member
תודה על התוספת

נכון שבפועל מתגרשים הרבה אבל בד"כ מדובר בנישואים אזרחיים כי במדינות המערב יש הפרדה בין דת למדינה. איזה מילים יפות לתרתילה, מוזר שאני לא מכירה אותה- למרות שאני מכירה די הרבה תראתיל

lion 7

New member
איך לא, נגיב לביב הגדול

דרך אגב יש זמר אמריקאי הדומה לנגיב לביב, שמו ‎.‏ ‏kieth green. שנהרג בתאונת מטוס .. בקישורי הקומונה שלי ``נולדים מחדש`` תמצאו כתובת האתר. שממנו אפשר להוריד ממיטב השירה היפה שלו, גם יש לו שיר שהניק שלך מזכיר לי תמיד אותו, the lord is my shipired..‎ .. אלרב ראעיי פלא יועויזוני שאי.....

salt of earth

New member
לא מכירה :(

זה מוזר כי אני מכירה בעל פה הרבה תראתיל. אפשר קישור להקשיב לתרתילה כי המילים שלה יפות מאוד

lion 7

New member
תקלידי תראתיל בערבית

בגוגל, ויש לך מבחר עצום של זמרים כמו נג`יב לביב, פירוז, נגיב ממצרים שר בסגנון מזרחי ומילותיו מרנינים מאד, יש לו יותר מ30 אלבום.. Najeeb labeeb הגוגל ידאג לתקן במידת הצורך את השם המוכר זה.. בהצלחה

SON OF JESUS

New member
בקשר לגירושים

אני יודע שאצל הקתולים מהיותי קתולי שמותר רק בשלוש מקרים להתגרש וזה גם עם המון קשיים 1-בעוולת הזנות מותר לזוג להיפרד(ופה צריך להביא עדים) 2-אם האישה חלילה או הבען מעורער בנפשו(ויש לך תעודות) 3- או אם האישה מרטיבה בלילה במיטה או הגבר לא פעם שמעתי על הקשיים אצל הקתולי , גם שמתחתנים חותמים על המסמך ששום דבר לא מפריד בין הזוג חוץ מהמוות לכן יש את הפתגם שאומר חתונה קתולית אמן ולא יגיעו אנשים למצב הזה וישארו עם לב פתוח לאהבה וחמלה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבערוץ משיחי אמרקאי שיש לי

בטיוי, תוך כדי שהתלבשתי בבוקר לעבודה שמעתי חלקית תוכנית של מסיונרים משיחים שפועלים ומבשרים ומלמדים דת נוצרית בסודאן! זה היה כלכך מרגש, בין לבין כמעט בכיתי על הזוועות שסיפרו שם, והודיתי לישוע על עבודת הקודש שהם עושים שם, כמה שבליבי מתנגן הרצון לתת יד שם, לעזור בפעילות כזו.. אולי יום אחד זה יתאפשר מי יודע?
אז רציתי להגיד שכן יש פעילות אינטנסיבית בהרבה מקומות בעולם שאנו לא מדמיינים והם גילו בסודאן שעבדות עוד קיימת שם ואלפים אלפים חיים כעבדים שלא רואים אור יום מחוץ לאחוזות שהם מוחזקים בהם ועובדים. עולם שלישי? אולי עולם שטני, שכלכך צריך את אורו של ישוע, להמיס לבבותה אבן ולהחזיר תקווה לעולם אפל ורקוב..

גם בארץ יש עבדות: סחר בנשים לזנות

מספרים לנשים שהן הולכות להיות מלצריות בארץ והן מוחזקות פה בכח ואין להן שום בחירה. הן גם לא יוצאות מהדירות בהן הן מוחזקות. העבדות תמיד הייתה קיימת ולא חסרות דוגמרות.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזה לא כלכך קשור לנושא ..../images/Emo13.gif

כי כוונתי היתה להראות שהעבדות שם כלכך סמוייה וקיימת, ותלמידי ישוע שם דואגים יום ולילה לשחררם מחבלי החטא קודם ואחרי זה לדאוג לקדם את זה למי שיכולים גם לשחררם "מהבעלים" שלהם פיזית!! וזאת בתגובה לדיעה שישנן אוכלוסיות שנראה כאילו הנצרות לא מנסה להגיע אליהם ולבשר בישוע היקר, כי אני מאמינה שבעידן היום, כולם יודעים ומכירים את ישוע, רק נשאר שיעשו את הצעד ויקבלו אותו מושיע אישי ויודו בחטאיהן ויקבלו את הסליחה והשחרור מהחטא שסופה מוות וודאי. ישוע תמיד עומד בדלת ועושה לאנשים, בכמה וכמה הזדמנויות, רינג רינג, הוא לא יפתח את הדלת ויכנס בכוח, אך הוא בדלת, רק נשאר שתפתחו לו את הדלת יקרים, תפתחו את הדלת.. קר בחוץ.. קר בפנים, הוא ידא לחימום ולכל צרכיכם, הכדור במגרש שלכם, קומו תפתחו דלת, תנו לאור להיכנס היישר לליבכם
כי הוא הוא האור של העולם הזה- אמן. נ.ב. המצב החברתי פה, או הפוליטי, או במקום אחר שאינו שייך לתכנים הנוצרים שאנו מעלים פה, הוא קצת סוטה מהדיון וחבל שכך
.

למעלה