מדוע חתולים מחשמלים במזג אויר יבש?

לילךLilach

New member
מדוע חתולים מחשמלים במזג אויר יבש?

שאלה מענינת וסיפורים הועלו בפורום חיות מחמד: בימים האחרונים בגלל מזג האוויר ,ישנן תופעות רבות של התחשמלות מחשמל סטטי למשל בעת: ליטוף חתולים (מה הקשר לפרווה שלהם?)וגם במצבים אחרים. מדוע זה קורה דוקא עכשיו? מה הסיבה לתופעה המוזרה והלא נעימה? האם ניתן למנוע את התופעות האלה של הזצים והזרם החלש שנוצרים בעת ליטוף חתולים או במצבים אחרים?

arye9

New member
איך להמנע מהתחשמלות כשיוצאים ממכוני

אל תספרו לאף אחד, אבל כשאני נוסע עם אישתי אני מחכה שהיא תצא ראשונה

מה הבעיה?

אולי החתול אכל: צלופח חשמלי, קבל אלקטרוליטי, משרן ניצוצות, כור-היתוך-תרמו-גרעיני... בכל מקרה נסי לחבר את החתול להארקה לפני כל ליטוף. ברצינות עכשיו, נוצר חשמל סטטי משפשוף פרוות החתול, אותו הדבר קורה לפעמים עם השער.

Henryf

New member
כשאתה ניגש או יוצא מהרכב,

החזק את המפתח בידך, וגע במפתח ברכב. אם הרכב טעון חשמל סטטי חזק, הניצוץ יתפרק אל המפתח, ואם אתה מחזיק את המפתח היטב, אזי ההתפרקות אליך הינה דרך שטח גדול ייחסית, ולא קפיצת ניצוץ, ולכן לא תרגישהו.

*GormE*

New member
זו פשוט תופעה משונה

השבוע התחשמלתי בממוצע 20 פעמים ביום אני נוגעת בברז- הופ! חשמל סטטי הלכתי למקרר- הופ! עוד אחד יש דלת בעבודה שכל פעם שאני נוגעת בה אני מקבלת זרם ובמכוניות- לא משנה מי יוצא קודם, תמיד אקבל עוד זרם אני כל כך מתוסכלת אבא שלי טען שזה הסוודר ששמתי אני טוענת שזו רוחו השטנית של הגרביל שלי ז"ל

קווארק

New member
חשמל זורם

תגידי, לא עלייך נכתב השיר חשמל זורם בכפות ידייך? בתקופות שלי יש את זה אני יוצא מאוד בזהירות מהרכב מחפש את הקורבן התורן או התורנית ואז אני מחשמל אותו.

*GormE*

New member
אני כל הזמן שוחכת מזה

כמו ניסוי גרוע על חולדה טיפשה מה שכן, בזמן האחרון אני נזכרת במקומות שהעבירו לי זרם בעבר, אז אני נזהרת יותר ובאמת אני מקבלת פחות זרם, ולפעמים בכלל לא. יכול להיות שיש לזה קשר לתודעה שלי? או שזה רק הגשם?

2_be

New member
ותשובה..קצת באיחור.. ../images/Emo3.gif

ולמה באיחור? כי הלחות באויר קצת עלתה ולכן גם המוליכות החשמלית באויר עלתה (אויר לח מוליך הרבה יותר טוב מאויר יבש) ולכן החשמל הסטטי יכול להתפרק שלא באמצעות נגיעה במשהו (כמו
לדוגמא..).

למעלה