מדוע יש צורך באפוטרופסות?

• פותח הנושא hagn
  • פורסם בתאריך

hagn

New member
מדוע יש צורך באפוטרופסות?

שהייתי במרפאה הגריאטרית באיכילוב האחות אמרה שלא כדי לי לעשות אפוטרופסות ושאם אני אעשה ביטוח לאומי לא ירד ממני תודה חגית

ronnyw

New member
אפוטרופסות וביטוח לאומי

שלום רב !! לזה ייקרא עצת אחיטופל !! אכן, מי שעושה אפוטופסות חייב לדווח מידי שנה לאפוטרופוס הכללי (ולא לביטוח הלאומי !!) על נכסי החסוי. יש הרבה הגיון בדרישה זו, והיא באה למנוע מהאפוטרופסים להשתלט על נכסי החסוי. מי שחושש מהתהליך - כנראה שיש לו מה להסתיר. מי שאומר שזו סיבה לאי עשית האפוטרופסות, לאדם שאינו יכול לנהל את ענייניו, כאילו אומר: תעשה בעבורו כל העולה בדעתך מבלי לערב אף אחד ומבלי לתת ביקורת. זה מריח "השתלטות עוינת" על ענייני החסוי. אמנם התהליך ארוך ומייגע, כמו כל תהליכי הממסד, אבל הוא הכרחי ונבון. בהצלחה.

פנטזי1

New member
אפשר לעשות אפוטרופסות על

גוף בלבד ולא על רכוש ואז אין בעיה בקבלת טיפול רפואי

ענתי44

New member
אפוטרופסות

כאשר עושים אפוטרופסות כללית, כלומר על הכל כולל רכוש, המדינה מבקשת להשגיח שלא יעשו טעויות שיפגעו בטובת החולה.לכן פעם בשנה, כפי שנכתב יש לדווח על פעולות כלכליות שנעשו לאפוטרופוס הכללי. למרות הכעס הגדול שלי לממסד אני חושבת שזהו צעד נבון. רובינו הגדול מעניק ליקר לנו הכל. ופועל למען רווחתו. אך יש גם מי שעלול לנצל את מצב בן המשפחה לטובתו שלו, תוך התעלמות מצורכיו של האדם והזנחתו. לכן זה משהו חיובי ולא שלילי. אפוטרופסות לעינייני גוף, בריאות, אינה מצריכה התערבות והיא נחוצה במקרים בהם נזקקת התערבות רפואית.

gala lo

New member
יש גם בעיות

כאשר רוצים למשוך כסף לשמחה "חתונה למשל" "כסף שהיה מיועד לעזרה לרכישת דירה לילדים" יש בעיה רצינית למשיכת הכסף. זקוקים לאישור האפוטרופס הכללי.

ענתי44

New member
שבת שלום

העלית סוגיה מעניינת. כי זה שמשתמשים בכספים של בן המשפחה לצרכים לא ישירים שלו האם זה מותר? למזלי, אמא שלי כשהיתה בריאה וצלולה הכריחה אותי לקבל יפוי כוח שלה בבנק.אני ברחתי מהבנק ואמרתי לה שאני לא מוכנה, והיא בעקשנות לא אופיינית לה לא ויתרה לי. כך שכיום אני יכולה לשחרר כסף לכל מיני דברים. אמא גם עשתה ויזה על שמי מחשבונה ולכן אני יכולה לערוך קניות לבית, לרכוש עבורה תרופות וכו,. האם האפוטרופוס הכללי מבין שיש הוצאות שאמא א' הבריאה היתה מוכנה בחפץ לב לתת?????????.. אכן שאלה חשובה שצריך לברר. אני מציעה שתבררי בעמותה.

gala lo

New member
תשובה

אני לא צריך לברר בעמותה. התשובה על סמך נסיון.

gala lo

New member
קטעים מתחילת הפורום מ 7/04

מאחר והנושא חוזר על עצמו (מובן בהחלט) דפדפתי ומצאתי קטעים של עו"ד פלדמן. ו 23:37 | 27/07/04 • אפוטרופסותו wolfmanlaw / אלצהיימר ו 22:19 | 27/07/04 לפנטזי שלום רב, מינוי אפוטרופוס הינו הליך הנעשה על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות והסמכות למנות אפוטרופוס היא בידי בית המשפט למשפחה. ההליך נעשה באמצעות הגשת בקשה מנומקת לבית המשפט למשפחה להתמנות לאפוטרופוס, כאשר הבקשה מלווה בתעודה רפואית של רופא שבדק את החולה ואישר כי אכן הוא סובל מדמנציה או מאלצהיימר, כי יש לו פגיעה קוגניטיבית כי אין לו תובנה והבנה למצבו וכי אין הוא מסוגל להביע דעתו בענייני אפוטרופסות (כל הנאמר לעיל, בכפוף כמובן למצבו של החולה). כמו כן הרופא חייב לציין האם החולה מסוגל או שאיננו מסוגל להופיע בבית המשפט. כאשר התעודה הזו בידייך, את יכולה להגיש כאמור את הבקשה, או לפנות לעורך דין שיטפל עבורך בכל ההליכים הכרוכים. באשר לשאלתך לגבי הזמן: בבקשה רגילה, בית המשפט מעביר את הבקשה לתגובתם של בא כוח היועץ המשפטי במשרד הרווחה וכן לתגובתו של האפוטרופוס הכללי.קשה לקבוע כמה זמן לוקח למשרדים אלו להגיב, אבל תגובה זו יכולה להשתהות מכמה שבועות ועד כמה חודשים. אם יש סיבה למנות אפוטרופוס בדחיפות, כגון מצב של טיפול רפואי לחסוי או חשש שהחסוי יבזבז את ממונו בהוצאת כספים לא מבוקרת, או שחברת ביטוח מסרבת לשלם כל עוד אין לה חתימה על טופס ויתור סודיות, עליו אין החולה יכול לחתום עקב מצבו וכן שורה ארוכה של מצבים בהם יש לא ניתן לדחות את מינוי האפוטרופוס לחסוי, ניתן לזרז את התהליך. במצב זה, יוכל עורך הדין המייצג להגיש בקשה למינוי זמני דחוף של אפוטרופוס וכאשר קיימים נימוקים טובים לדחיפות העניין, ניתן לקבל צו מינוי אפוטרופוס בתוך כמה ימים. החשיבות של מינוי אפוטרופוס היא כאשר אכן קיים חשש שהחולה - בלשון המשפטית הכינוי הוא "חסוי" - אכן יעשה פעולות כלכליות בלתי מבוקרות, או שיצטרך טיפול רפואי או במקרה שיש צורך לחתום בשמו ובמקומו על מסמכים שונים. עם זאת חשוב לדעת, כי משמונה אפוטרופוס, חייב אותו אפוטרופוס בחובת דיווח לאפוטרופוס הכללי, אשר מוודא כי אין האפוטרופוס מנצל לרעה את החסוי או את רכושו. בברכה שמואל וולפמן, עורך דין שלום לידידים, תודה על הברכה. יש חשיבות להכנת צוואה כאשר מדובר ביורשים שאין השלום שורר ביניהם או כאשר מדובר ברכוש רב וסבוך שללא הוראות של המצווה כיצד לחלקו, עלולות להתעורר בעיות בהמשך. לדוגמא, אם קיים עסק פעיל אותו מנהל אחד הבנים ובהנחה כי באיזון בין הנכסים השונים לא יקופח חלקם של היורשים האחרים, רצוי לודא מראש כי מי שמנהל את העסק בהצלחה ומכיר אותו טוב יותר מהאחרים, ימשיך לנהל אותו גם בהמשך. כאן הצוואה עשויה להיות חשובה ביותר. ככלל יש צורך בצוואה כאשר רוצים בחלוקת הרכוש שלא על פי חוק הירושה. מאידך, כאשר, לדוגמה,יש יורש אחד או כאשר המוריש הוא אב אלמן ויש לו שני בנים -או בנות - ואין לאחד מהם כל כוונה לקבל יותר מחלקו (חצי), אין צורך בצוואה, שכן חוק הירושה קובע את חלקם של הבנים. אם במקרה שלכם יש נתונים ספציפיים, אשמח להתייחס בהתאם לפרטיקולרים של המקרה. 2. החולה יכול לחתום על צוואה - כל עוד הוא כשיר ולא הוכרז פסול דין. אני מבין מניסוח השאלה שלחולה יש רגעים צלולים בהם הוא מבין, יודע ומסוגל להפעיל שיקול דעת. אלא שהואיל ומאידך יש לו זמנים בהם הוא אין לו תובנה, קיים חשש שגם אם יחתום על צוואה ברגע של צלילות מוחלטת, יהיה מי שירצה לערער על תוקפה של הצוואה בטענה שהוא היה חולה אלצהיימר. התרופה לכך, גם אם חתימת הצוואה נעשית בתקופה של צלילות, שבנוסף לעוה"ד יהיה נוכח גם רופא - רצוי מומחה בתחום (פסיכוגריאטר, גריאטר, נוירולוג וכיו"ב) אשר יוסיף כי המצווה היה בשיקול דעת מלא ובהבנה מלאה של מהות הצוואה ותוכנה. 3. הרגישות בפניה לחולה היא קושי אמיתי ויש להתאים את הפניה אליו לנסיבות ולאישיות של החולה. גם כאן כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע טיפוליים, לעתים הסבר מפי רופא, עו"ד, או עובדת סוציאלית, נתפס אצל החולה כאמין יותר שכן הם יוצאים מנקודת פתיחה מקצועית ואין להם כל אינטרסים אישיים בירושה. גם בעניין זה אשמח לייעץ באופן אישי. בברכה- שמואל וולפמן, עו"ד ולסיום האם לא כדי לשתף שוב את העו"ד הנכבד לתשובות מוסמכות שבת שלום

zs1957

New member
תגובה לגלה

שלום גלה ! הייתי ממליצה לעשות אתו הרצאה בערב. בנושא אפוטרופסות, צוואות ,וירושות מכירה אותו הוא מצויין ויש לו הרבה ידע בנושא. זהבה שחם / עמותת אלצהיימר

gala lo

New member
בן זוג

לענתי, שכחתי לציין, יש הבדל בין בן זוג של החולה, הרי שכספם משותף ולפתע צריך לדווח גם על הכספים שתכננו יחד אך לצערנו קרה מה שקרה. לבין בן/בת של החולה זה לא כספם.

ronnyw

New member
זו בדיוק הנקודה

שבגללה האפוטרופוס מפקח: הכוונה למנוע מהאפוטרופסים המשפחתיים להתחיל לעשות בכסף כראות עינם (אני מדברת רק על מעשים כנים והגונים, כמובן.) תפקיד האפוטרופוס הכללי לוודא שרוח הדברים נשמרת. הוא אינו מוכן לגבות את האטופרופובס המשפחתי, שמחליט (מסיבות טובות, עינייניות וטהורות לחלוטין)לשנות את מבנה ההשקעה או הכוונות של החסוי. העניין צודק, כי אחרת ייפתח פתח להרבה פעילות, שתחילתה לגמרי ישרה והגיונית, ואחריתה מי ישורנה. וזה מבלי להזכיר את המקרים (הרבים, אוי, כמה רבים !!) שבהם באמת בני משפחה מחכים לאישור האפוטרופובסות כדי להשתלט על כספי החסוי וטובתם. בהצלחה !!

gala lo

New member
תגובה

כנראה שאת לא מבינים את מעוות הבעיה - החשבון חשבון משותף של שני בני הזוג. כך שלהגיד שזה לעשות בכסף כראות עינם - זה חוסר הבנה. מדוע אני צריך להתחשבן על כסף שאני עובד עבורו, ממנו אני משלם את כל הטיפולים והתרופות וכאשר אני רוצה לעזור לבן משפחה לרכוש דירה "דבר שסוכם עוד בתקופה הבריאה" זה "לעשות בכסף כראות עינם ".

ronnyw

New member
חס וחלילה !!

אני מתנצלת, ממש ממש לא הבנת את כוונתי. בשום אופן לא התכוונתי להאשים - או לרמוז - שאינכם משתמשים בכסף נכון. מה פתאום? מי אני ומה אני יודעת? אנא, קבלו התנצלותי אם זה מה שהשתמע, לכם או לאחרים בפורום. כוונתי היתה לדבר באופן כללי לגמרי על הצורך בפיקוח של האפוטרופוס הכללי על האפוטרופוס המשפחתי. תפסתי טרמפ על הדוגמא שלך, ולקחתי אותה למחוזות אחרים לגמרי. שוה - נכשלתי בעטי ואני מתנצלת.

zs1957

New member
תגובה ל - gala lo אפוטרופסות

שלום גלה! בהיותך אפוטרופסית על אחד מהורייך אינך זכאית למשוך כסף לרכישת דירה לילדים לאחר חתונה. את כאפוטרופסית חייבת לדאוג לצרכי החוסה שהםרבים ויקרים. כאשר תחליטי להוציא את החוסה לבית אבות ולמכור את הבית בגין זה תצטרכי לפנות לבית המשפט למשפחה שיאשר לך זאת . רצוי מאד לעשות זאת עם עו"ד שמבין בנושא ויכול לייצג אותך בכל סוגיות האפוטרופסות. אני אפוטרופסית הייתי צריכה להחליף אפיק השקעות בבנק. פניתי לאפוטרופוס עם תוכנית מסודרת ורק לאחר 5 חודשי המתנה אושרה התוכנית עפ"י דרישתם. הבקשה נשלחת לבית המשפט למשפחה ולאור המלצת האפוטרופוס השופט מאשר את הבקשה.המטרה שהכסף לא יושקע בבורסה ולא בקרנות נאמנות, אלא בפיק סולידי עם תחנות יציאה וכן נדרש להשאיר הרבה כסף בצד זמין למען החוסה. למשל : כניסה לבית אבות סיעודי שהעלות שלה יקרה מאד. האפוטרופסות חוסכת מריבות בין האחים בנושא כסף ובאה להגן על החוסה.לכן יש הגבלות קשות ומחמירות. זהבה שחם אפוטרופסית / עמותת אלצהיימר

gala lo

New member
בן זוג

לזהבה שלום, אני לא אפוטרופס על הורה אלה על בן זוג. אין כאן בעיה של ויכוח בן אחים. שבת שלום

zs1957

New member
תגובה לרוני - אפוטרופסות

שלום רוני! מה שלומך? מזמן לא דיברנו. זה בגלל שאני כל כך עסוקה שמזמן לא נכנסתי לפורום. נהנתי לקרא את תגובתך בנושא. כאפוטרופסית מי כמוני יודע שלכ מה שכתבת נכון ב- 100% . יישר כוח על תגובתך זו. האם את באה להפנינג פרוייקט המקלדת ב-ת20 10 05 בכיכר רבין בשעה 15:00 ? אם כן אשמח לראותך. אני אהיה שם. גמר חתימה טובה זהבה שחם/אפוטרופסית/עמותת אלצהיימר

ronnyw

New member
ככר רבין

שלום זהבה, בחול המועד אהיה בחו"ל, כך שלא אהיה בארוע. מצפה להזדמנות הבאה !! מועדים לשמחה ושנה קלה לכולנו. רוני

zs1957

New member
תגובה ל- hang

שלום חגית! לדעתי היתה אי הבנה בינך לבין האחות. לביטוח לאומי אין שום קשר לאפוטרופסות. לכן הוא לא יטפס עלייך.ביטוח לאומי יש לו קשר רק לחוק סיעוד שהוא נותן לחולה כל חודש. כל עניין האפוטרופסות קשור לאפוטרופוס הכללי.האפוטרופסות באה להגן על כספי החוסה , על רכושו, מפני ילדיו או בני משפחה , או זרים שירצו להשתלט על הרכוש. מאחר והחולה אינו בר דעת משהו צריך לדאוג לו מכל מיני סכנות האורבות לווזה תפקידו של האפוטרופוס. לכן עלייך כאפוטרופסית להגיש אחת לשנה דו"ח על ניהול כספי החוסה ועל כל הוצאותיו והכנסוציו. זה בא להגן על החולה מפני גזלנים וחמדנים הרוצים לעשוק אותו ולגזול את רכושו. גמר חתימה טובה זהבה שחם /אפוטרופסית /עמותת אלצהיימר

למעלה