מדוע יש שאריות ממזון יבש, ובליעת מזון יבש

דרורפפ

New member
מדוע יש שאריות ממזון יבש, ובליעת מזון יבש

אז דבר ראשון שלא ממש מובן לי- מדוע יש שאריות ממזון יבש? האם חלק מהמזון אינו אכיל? או אינו טעים? ... לא מדובר בחתול מסויים שלא אוכל את השאריות, מספיק שחתול אחד כן יאכל את השאריות כדי שלא יופיעו...

ושאלה שנייה- האם חתולים יכולים לבלוע מזון יבש מבלי ללעוס/לפרק אותו? אם כך, מה בעצם מונע מהם לאכול יותר, או לאכול 'מהר יותר'?

ארמורגם

New member
תשובות

חתול, בניגוד לסוגים מסוימים של כלבים ובני אדם, אוכל עד שהוא שבע ואז מפסיק. כמו כן, הוא מעדיף הרבה ארוחות קטנות ("לנשנש") מאשר מעט ארוחות דשנות. אם נשאר מזון יבש אחרי ההאכלה, סימן שנתת יותר ממה שהם צריכים. זה לא דבר רע, את השאריות הם יסיימו במועד מאוחר יותר, ואם לא הם אז בעלי חיים אחרים, כגון ציפורים או חשופיות. אם ישנן חשופיות באיזור, החתולים ממש נרתעים מהן ומהשובל שהן משאירות, אז אם חשופיות עלו על המזון, החתולים יוותרו עליו.

חתולים בהחלט מסוגלים לאכול כופתאות מזון יבש מבלי ללעוס, אך עצם היכולת לעשות זאת לא מונעת מהם את זכות הבחירה, ורוב החתולים יבחרו ללעוס את המזון. המניעה לאכול יותר לא קשורה לצורת הלעיסה/בליעה, אלא למנגנון השובע.

דרורפפ

New member
תודה- אולי לא הייתי ברור

תודה על התשובות, אולי השאלות שלי לא היו ברורות:

בנוגע לשאלת השאריות- הכוונה שלי היתה לשאריות של כופתאות 'מרוסקות'... כשהחתולים אוכלים ולועסים את המזון- יש שאריות/חתיכות קטנות של כופתאות שנשארות בצלחת. השאלה שלי היא מדוע החתולים לא אוכלים את השאריות הללו?

אם נצא מנקודת הנחה שהחתול שאכל מהצלחת שבע- ואינו מעוניין להמשיך לאכול את השאריות... מדוע חתול מזדמן ורעב אחר, שמגיע לצלחת שלו, לא יאכל את השאריות הללו?

בנוגע לשאלה השנייה- מדוע בעצם הם אוכלים כל כך לאט, אם אין להם צורך ללעוס, וישנם חתולים שאיני יכול לשמוע אותם לועסים... אז מה בעצם בתהליך האכילה שלהם מונע מהם לאכול יותר כופתאות בכל 'ביס', ולמה בעצם נחוץ להם זמן כה רב כדי לאכול?

לחתולים קבועים/נינוחים כמובן שאין שום צורך לאכול מהר יותר, אך מה לגבי חתולים זרים/מזדמנים/מפוחדים, שאוכלים ובורחים מפחד או מגשם- גם הם אוכלים במשך דקות ארוכות...

למעלה