מדוע לא מחסנים מפני אבעבועות שחורות

erzon5

New member
מדוע לא מחסנים מפני אבעבועות שחורות

ממשלתינו השאננה נוהגת בבדלנות לא רק לגבי המלחמה במפרץ שכאילו זו לא המלחמה שלנו דברים שמכעיסים אותי מאוד,אלא גם כלפי הגורל שלנו אם נותקף באבעבועות שחורות אוי לנו ואבוי אין אפילו תשתית לחיסון כלל האוכלוסיה והעניינים נתקעים בשלב התקציבי ובהיררכייה של קבלת החלטות מעייפת שמאפיינת את מדינתינו.אם מגיפה זו תחזור לעולם קצב ההידבקות יהיה מהיר ותרופה לאחר ההדבקות לא ידוע לי שקיימת. אם למישהוא בפורום יש הארה בעניין אשמח לשמוע

כמה וכמה טעויות בשאלה

דבר ראשון, ההחלטה שלא לחסן את כולם לא נובעת דוקא ממניעים תקציביים. יש לזכור שחלקים גדולים של האוכלוסיה בישראל כבר מחוסנים - אלה שחוסנו בגל צעיר וגם בצבא חיבנו עד תחילת שנות התשעים את כל המגוייסים. דבר שני - לחיסון זה יתכנו תופעות לואי קשות, כאשר הסטטיסטיקה המקובלת מדברת על בערך מקרה מוות אחד למיליון מחוסנים, ותופעות יותר קלות בסיכון הרבה יותר גדול. אם מחסנים את כולם בארץ, סטטיסטית עלולים למות מהחיסון 6 אנשים. זה נשמע לך "סביר"? אני בטוחה שבעיני השישה הז"ל זה לא יחשב סביר. שלישית - בין מועד אירוע ביולוגי וחשיפה לנגיף, ועד לתחילת התפרצות המחלה, יש תקופת "דגירה" די ממושכת, ובימים הראשונים לאחר החשיפה עדיין יש זמן לחסן את מי שנחשף ולמנוע את המחלה.

למעלה