מדוע לא פינו אותו בעזרת מסוק?

מדוע לא פינו אותו בעזרת מסוק? ../images/Emo12.gif

זו באמת שאלת תם, אני לא מבין הרבה בעניינים האלו, אבל כששמעתי בחדשות שפינו את שרון לבית החולים בעזרת מכונית בנסיעה שלקחה כמעט שעה וחצי, השאלה הראשונה ששאלתי את עצמי היא מדוע לעזזל לא פינו אותו בעזרת מסוק?? סה"כ מדובר בראש ממשלה, האם אין איזה מסוק, אפילו קטן, צבאי או אזרחי, שעומד בהיכון עבור מצבים כאלו ויכול לפנות את ראש הממשלה במהירות לבית חולים במצבים קריטיים שכאלו? איך יתכן שלקח שעה וחצי לפנות את שרון במכונית כשיכלו להקפיץ מסוק שיפנה אותו ברבע מהזמן הזה לשם? אני חושב שאפילו לרמטכ"ל יש מסוק צמוד, איך יכול להיות שלראש ממשלה אין? מישהו יכול להסביר את הדבר הכל כך תמוה הזה?

yaelh8

New member
למיטב הבנתי

עד שהיו מעלים את ראש הממשלה למסוק ומורידים אותו לא היה הבדל כל כך משמעותי בזמנים. אבל הסיבה הכי משמעותית שבגללה רה"מ לא הובהל במסוק היא שלא ניתן לתת טיפול רפואי במסוק בגלל הטילטולים לעומת זאת באמבולנס ניתן לתת טיפול רפואי לו נזקק רה"מ

לא נשמע לי ממש הגיוני

אתה באמת חושב שבמסוק יש יותר טילטולים מאשר באמבולנס שדוהר במהירות של 120 קמ"ש על כבישיי הארץ המשובשים שלנו? נשמע לי לגמרי תלוש מהמציאות, מה גם שבצה"ל (וגם בתחום האזרחי) יש לא מעט מסוקים אשר משמשים כאמבולנסים מעופפים, ממש לא ברור לי איך זה שאין מסוק צבאי/אזרחי שעומד תמיד בכוננות למקרה שצריך להבהיל את ראש הממשלה לבית חולים, בכל בית חולים גדול יש מנחת למסוקים, היה אפילו אפשר לשלוח מסוק מאיזור בית החולים שיפגש עם האמבולנס איפשהו בדרך ומשם יבהיל את שרון במהירות לבית החולים, זה כבר היה מקצר את הזמן לפחות בחצי אם לא יותר, קשה לי להבין מדוע לא עשו זאת, לי זה נשמע כמו מחדל.

בוביבן

New member
לכל עם ישראל א י כ פ ת!!!

הוא לא מת- הוא עדיין חי ובעזרת השם ימשיך לחיות עוד הרבה מאוד שנים. ולכל אלה שלא איכפת להם עדיף ש"יבלעו" את הלשון מאשר ידברו שטויות. אריק מלך ישראל חי וקיים............................

yaelh8

New member
יש לך טעות

בעצם 2... 1. אני בת 2. במסוק יש הרבה יותר טילטולים. אולי לא יצא לך לטוס במסוק וליסוע באמבולנס... חלק משיקול בפינוי חיילים במסוק הוא הנושא שלא ניתן לתת טיפול רפואי תוך כדי טיסה. שמטיסים חיילים לבי"ח זה תמיד אחרי שהם מקבלים טיפול ראשוני בקרקע ומקרה של שרון זה לא היה מתאים הוא היה חייב לקבל טיפול כל הדרך. אדם פצוע יכול להיות מחובר לאינפוזיה או למכשירים שונים שיש במסוק אבל לא ניתן לתת לו טיפול תוך כדי טיסה.

the new L

New member
שמעתי סיבה

שלא נשמעת לי כל כך טובה, אבל זה מה שאמרו בתקשורת - היה חשש שעקב הרוחות החזקות המסוק יתקשה לנחות באיזור בית החולים.

baba moshe

New member
אם זאת שאלתך היחידה כנראה שאתה

אינפנטיל יש סידרה של הרבה קושיות אבל התשובה אחת כך אלוקים רצה

אתה באמת אינפנטיל רציני ../images/Emo6.gif

תמשיך להתפלל לאוויר, סליחה כלומר לאלוהים הדמיוני שלך, מיסכן שכמוך.

trigotrigo

New member
התשובה הרשמית הייתה

שהפרוצדורה להבאת המסוק מאחד הביסים שבסביבה הינה ארוכה, ולכן הייתה לוקחת הרבה יותר זמן מהקפצה ישירה במכונית לבית החולים.

למעלה