מדוע לא קיים חוק זכויות הצוות המטפל

inbale

New member
מדוע לא קיים חוק זכויות הצוות המטפל

אני מעריכה את יוזמי חוק זכויות החולה אבל כאחות חדר מיון אני מרגישה שקיים צורך לעשות גם חקיקה מסודרת לגביי זכויות של צוות מטפל. אנו כצוות חדר מיון חשופים בכל משמרת שלנו לאלימות מילולית ופיזית מצד הציבור. האלימות הזו גוברת מדי יום ומחמירה. לא ברור לי מדוע לא קם גוף כולשהו אשר יעגן בחוק את העובדה שבמידה והצוות חש בסכנה לחייו שמורה לו הזכות לסרב לטפל? אני לא מדברת על אנשים שלוקים בנפשם אני מדברת על העובדה שאנשים מאיימים על חיינו ומפעילים אלימות כלפנו על מנת לזרז את הרופא להגיע לטפל בהם או מסיבות שונות...מדוע אני כאחות צריכה להעניק לאותו אדם טיפול ללא משוא פנים? האם אנחנו מחכים שיקרה אסון?

ליכטמן

New member
זכויות הצוות המטפל - קיימות

למיטב ידיעתי כל איום על עובד ציבור זו עבירה על החוק וניתן לתבוע לפיו הנטייה היא לא לממש זאת, אך האפשרות קיימת

inbale

New member
לתבוע?

ברור לי שקיימת לנו הזכות לקרוא למשטרה וזה אכן נעשה לפעמים. השאלה שלי היא אחרת - מדוע אני מחוייבת לטפל באדם ומשפחתו אשר פועלים כלפנו באלימות ובאיומים? מדוע מגיע למיון חולה מתפרע משתולל משליך ציוד על הצוות ובסופו של דבר אני צריכה לגשת ולתת לו טיפול רפואי? משרד הבריאות צריך לצאת בהצהרה שכל אדם אשר נוקט אלימות פיזית כלפיי צוות מטפל לא יקבל טיפול רפואי. אולי ככה נחנך אנשים לחשוב לפני שהם פורקים עול במיון ואולי נגן על החיים של הצוות המטפל. לא רחוק היום שבו יקרה אסון בחדר המיון!!

ששי3

New member
ל-inbale

תשובתי היא לא מקצועית אלא כאזרחית מן השורה . נדמה לי כי נכנסה לכנסת היום נציגתכם נדמה לי ששמה גב' אילנה כהן.לדעתי זו יכולה להיות ההזדמנות שלכם ושלה להוכיח את הכח שלכם.

נראה לי שענבל התכוונה ... ../images/Emo127.gif

נראה לי שענבל התכוונה לכך שלא קיים חוק ספציפי העוסק בזכותו של עובד במערכת הרפואית, משהוא דומה לזכויות החולה. שהרי ניתן לכאורה לומר כי לא היה צורך בחוק זכויות החולה משום שקיים חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, והרי המחוקק לא הסתפק בחוק הכללי (חוק היסוד) וחוקק חוק ספציפי (חוק זכויות החולה). להשתמע, כרמית - מנהלת פורום רפואה ומשפט.

לתשומת לב

זה שקיים חוק לא אומר שצריכים אותו, וזה שא קיים חוק גם לא אומר כמובן שאין בעיה. לדעתי חוק זכויות החולה היה מיותר בתכלית ופרט למספר קטן של סעיפים בו - רוב הזכויות שהוא "העניק" כבר היו קיימות ואף מעוגנות במקומות אחרים בחקיקה. לגבי הזכות לא לטפל במישהו שמתפרע - אחות יקרה - איפה תשימי את הגבול? לא לטפל במישהו שמקלל? או רק אם הוא מרביץ? או אם הוא עשה לך פרצוף חמוץ? ואם הוא זה שרצח עכשיו את אשתו - גם מותר לך לא לטפל בו? או מחבל? לא פשוט.

חוק זכויות החולה ../images/Emo41.gif

אני דווקא סבורה שחוק זכויות החולה הוא חוק חשוב: החוק שינה את הלך הרוח בפסיקה, ובבית המשפט. מה דעתכם? האם החוק לא חולל שינוי במערכת הבריאות? האם הצוות נוהג כעת באותו האופן שהוא נהג לפני שהיה קיים חוק זכויות החולה? האם השינוי היה לטובה או לרעה? להשתמע- כרמית, מנהלת פורום רפואה ומשפט.

חוק זכויות החולה

אין לי ספק שהחוק הוא חשוב ביותר, אך לצערי אין מודעת בציבור לנושא. אני בטוח שאם הציבור יכיר את החוק, ויעמוד על זכויותיו, יחול שיפור משמעותי בכל ההתייחסות לנושא. למשל הסכמה מדעת המחייבת את המטפל ליזום ולהסביר לחולה לגבי הטיפול המוצע, הסכנות הכרוכות בו, תופעות הלוואי, מהם הטיפולים החליפיים, מה עלול לקרות אם המחלה לא תטופל וכו'.

הסכמה מדעת ובית המשפט../images/Emo127.gif

מסכימה עמך, ואני רוצה להוסיף גם שבתי המשפט מכירים בפיצוי בגין ראש נזק של פגיעה באוטונומית הרצון הפרטי כראש נזק נפרד. קרי, לאדם מגיע פיצוי בגין אי קבלת הסכמה מדעת: אם לא הוסברו לו חלופות הטיפול, הסיכונים והסיכויים. הפיצוי במקרים כאלה ישתלם ללא קשר לנזקים אחרים שנגרמו או לא נגרמו לחולה. זהו צעד חשוב לביסוס זכותו של החולה, ואינני בטוחה שכולם יודעים על כך. להשתמע, כרמית- מנהלת פורום רפואה ומשפט.

ilanago

New member
חוק זכויות חולה

האם הכוונה לחוק ביטוח בריאות ממלכתי?הזכאות לשירותי לפי החוק, למרות החוק אין שיוויוניות במערכת למי שיש כסף מקבל טיפול מיידי ולמי שאין מחכה לתור של 5 חודשים ויותר. נוסף לתשלום מס אחיד מהמשכורת האזרח משלם מכיסו השתתפות עצמית : קניית תרופות,ביקור רופא מקצועי, צילומים רנטגן, בטוח משלים, רפואת השיניים שבכלל לא נכללת. קשיש או מובטל לצערנו הם% די נכבד באוכלוסיה שלנו ולא יכול לעמוד בנטל התשלומים הנ"ל. אז מה חוק זכויות חולה??....???????????????????????? אילנה

חוק זכויות החולה וחוק בריאות ממלכתי

חוק זכויות החולה וחוק בריאות ממלכתי הם שני חוקים שונים בהחלט, נראה לי שחל פה איזשהוא בלבול. להשתמע- כרמית, מנהלת פורום רפואה ומשפט.

חוק זכויות החולה ומטרותיו

להלן 12 עקרונות החוק/הנושאים בהם החוק עוסק - 1.הזכות לקבל טיפול 2. טיפול רפואי נאות 3.מידע בדבר זהות המטפל 4.הזכות לקבל חוות דעת נוספת 5.הבטחת המשך טיפול נאות 6.שמירה על כבוד החולה 7.שמירה על פרטיות הרופא 8. טיפול במצב חירום רפואי 9.הסכמה מדעת 10. הזכות לקבל מידע מהרשומה 11.חובה על שמירת סודיות רפואית 12.מסירת מידע רפואי לאדם אחר ממליץ לך לעיין באתר האגודה לזכויות החולה

זכויות החולה

90% מהזכויות דלעיל היו קיימות עוד לפני החוק ועניין המודעות להן היה יכול להיות מטופל גם בלי חקיקה, אבל זה כמו שאומרים - הסטוריה. עובדה היא שיש לנו את החוק ולמרות זאת עדיין רבים לא מודעים לזכויות שהלם. אז תגידו לי אתם במה יותר שווה להשקיע - בחקיקה, או בחינוך הציבור והמטפלים?

שאלה מעניינת ../images/Emo41.gif

נראה לי שהבעתי את דעתי בנושא זה בפורום צוותי חירום. אשמח לשמוע תגובתך, כרמית - מנהלת פורום רפואה ומשפט.

gipsi

New member
קהות חושים של צוותי חדר מיון

לצערי, נוכחתי במספר רב מדי של התנהגות מזלזלת, מתנשאת של צוותי חדר המיון, הן רופאים והן אחיות בחדרי מיון, נכון העומס הוא רב ,אך יחד עם זאת ,המקצוע שבחרתם בו מחייב מידה רבה של סבלנות סובלנות ואנושיות\, ולצערי רבים מכם לא ניחנו בו, יותר מדי פעמים, לצערי ליוותי קרוב משפחה לחדרי מיון, שם ראיתי התפרצויות זעם של קרובי חולים, שלא יכלו לשאת את התעלמות הצוות מקרוביהם ולטענתך לזכויות הצוות, אינך זקוקה להגנה , מגנים עלים מבםר רב של מגנים אך זכויות החולים נרמסות שעה שעה זו כמובן אינה הכללה, ראיתי ונתקלתי במלאכים העושים מלאכתם נאמנה, אבל הם לא זקוקים להגנה. ארוך... אבל על קצה המזלג.

שני מישורים שונים וכל אחד חשוב ../images/Emo127.gif

לדעתי, יש שני כאן שני מישורים שונים וכל אחד מהם חשוב בפני עצמו: המישור האחד הוא זכותו של המטופל לטיפול רפואי הולם, תוך כיבוד זכויותיו השונות. זהו מישור חשוב, ולמרבה הצער- למרות חוק זכויות החולה- המרטות לא תמיד מושגות, והסיבות הן רבות (עומס, חוסר משאבים, חוסר כ"א ועוד ועוד). המישור השני הוא זכותו של המטפל: גם לו יש זכות לכבוד, ולשלמות גופו, ככל אדם. למרבה הצער, גם בתחום זה לא תמיד המטרות מושגות, שהרי אנו שומעים לפרקים על רופאים שהוכו על ידי פציינטים. יתרה מכך, הצוות מסכן את שלמות גופו ובריאותו מידי יום, בעת שהוא נחשף למחלות מדבקות שונות. נכון, הרופאים, האחיות והפארמדיקים בחרו במקצוע זה מרצונם- אבל האם לא מגיעה גם להם הזכות הבסיסית שיש לכל אדם, שלא יכו אותם? שיציידו אותם באמצעי מיגון להדבקות ממחלות? לדעתי, יש כאן סבך של זכויות- שכל אחת מהן לגיטימית בפני עצמה, ויש למצא את הדרך לאיזון ביניהן. מה דעתכם? להשתמע, כרמית.

inbale

New member
קהות חושים?

בניגוד למקצועות אחרים שאני לא אפרט אותם במקצוע שלנו אנחנו מצילים חיים וזאת לא קלישאה אלא עובדה. מה שנראה למשקיף מהצד כקהות חושים היא עבודה פיזית ונפשית מתישה. אנשים מגיעים למיון וחושבים שתוך מספר דקות הצוות יעשה הוקוס פוקוס והמחלה פשוט תעלם לה. במציאות בחדר מיון יקבלו טיפול לא לפי זמני ההגעה אלא לפי קדימות רפואית ודחיפות וטיפול רפואי זה דבר שלוקח זמן - זאת לא הקופה המהירה בסופרמרקט. ההתנהגות המתנשאת ומזלזלת של הצוות כפי שנראת לך עדין לא מצדיקה בשום צורה אלימות כזו או אחרת כלפיי צוות מטפל שנמצא שם כדי לטפל בך ולא במישהו אחר!!! אם המטופל יידע שגם אם היחס של הצוות לא נראה לו עדין עליו לכבד את אותו צוות ואת המקום שבו הוא נמצא , אחרת הוא פשוט לא יקבל טיפול ,כל העבודה במיון תיראה אחרת.

למעלה