מדוע לנחש קוברה "עיניים" בעורף

מדוע לנחש קוברה "עיניים" בעורף ../images/Emo35.gif

נראה לי שאני דיי יודע את התשובה אך תחילה ברצוני לשמוע את דעתם של חכמיי הפורום בנידון - לנחש קוברה ש שתי "עיניים" גדולות המצויירות על עורפו שתפקידן הוא כנראה "הרתעה" של אוייבים פוטנצייאליים, אך נראה שמיקומן אינו "במקום הנכון".... זאת משום שכאשר נחש קוברה עומד זקוף מול תוקף/אוייב אפשרי התוקף לא מבחין באותן עיניים משום שהנחש מפנה אליו את גחונו וביטנו והעיניים מצויירות בעורף של הנחש.... אז מה הטעם באופן עיניים אם האוייב שממול ממילא לא מבחין בהם? למה הן שם ולא על הגחון לדוגמה, בקידמת הגוף? כאמור התשובה דיי ברורה לי, אך בכל זאת ארצה לשמוע את דעתכם בנושא. תודה מראש.

זה בערך גם כיוון המחשבה שלי......

האם ראית פעם נחש קוברה שמנסה להיתגונן? הוא נעמד זקוף אל מול זה שמטריד אותו ופורש את גחונו בצורה מעוגלת גדולה ופכוסה, רק במצב זה ניתן להבחין באותן "עיניים" גדולות על עורפו, רק שהן נמצאות על עורפו של הנחש כלומר זה שמטריד את הנחש לא יכול ליראות אותן.... (שוב, מפני שהנחש מפנה אליו את גחונו) וכאן באה הפליאה שלי, מדוע הן מצויירות על גוף הנחש אם זה שעומד מול הנחש לא יכול להבחין בהן? לדעתי התשובה היא שאותן עיניים משמשות כנגד מצבים שבהם מספר חיות (נמיות לדוגמה, או עופות דורסים) מנסות להתקיף את הנחש ממספר כיוונים שונים בצורה מתואמת, ואז בזמן שהנחש מפנה את תשומת ליבו לעבר אחת מהן, עורפו חשוף להתקפות מאחור, ולכן העיניים המדומות נמצאות שם כדי להרתיע את מי שנמצא מאחורי הנחש שלא ינסה ליתקוף אותו מאחור מחוץ לשדה הראייה שלו. משתמש בצלילים.

כרמל 1

New member
כן למצבים כאלו בהחלט

אבל זה לא גם בשביל מצבים בו המקוברה אינו מודע לתוקף מאחוריו? בדיוק כמו בפרפרים..?

לא נראה לי

כי במצב רגיל לא ניתן להבחין (לפחות לא בצורה ברורה) באותן עיניים שמצויירות על עורפו של הנחש, מבחינים בהן רק כשהוא מיזדקף ופורש את גחונו לראווה, הוא עושה זאת רק כאשר הוא מותקף ומנסה להראות "מאד מפחיד" כדי להרתיע את התוקף, לכן כדי שהנחש יציג את אותן "עיניים" הוא חייב להיות מודע לזה שתוקף אותו. משתמש בצלילים.

כרמל 1

New member
צודק,

אבל משהו עדיין לא מסתדר... עם העניין של תוקפים מכמה צדדים נראה קצת חסר תועלת... אני לא חושב שזה קורה הרבה...

הממ... זה פשוט

עניין של תנאי חידוש תנאי סביבה מהיר ומוטציות על ידי זה גרמו לדרך תקיפה שונה.. מי יודע, אולי אפילו דרכי תקיפה שונות? נ.ב. יש לך עוד שאלות?

למעלה