מדוע נפקד שר הטבעות מהפורום

jack1

New member
מדוע נפקד שר הטבעות מהפורום

האם אנו חיים בוואקום תרבותי ? אני לא מצליח להבין למה שר הטבעות נפקד מהמד``ב יש לסדרה חוקים ברורים ונוקשים (לא פנטזיה ). הסיפור מבוסס על עבודת מחקר (בלשנות , היסטוריה) ברור שזה לא קיים במציאות , אבל מצליח להשליך לעבר מציאות שהסופר רואה בעתיד (עידן שלישי).

jack1

New member
זאת לא פנטזיה

לפי דעתי זהוא מדע בידיוני מכיוון שיש לספר חוקים נוקשים - וכל אדם או ייצור אחר מתנהגים על פי קודים ברורים והגדרת הפנטזיה היא שונה

זורקי

New member
טוב, אז תגדיר פנטזיה

ואחרי שתגדיר פנטזיה נדבר על מד``ב. החוקים שאתה מציין, רלוונטיים גם לשירה ניאוקלסיציסטית, גם למחזותיו של מולייר וכו`

Boojie

New member
טוב, בסדר. אז ההגדרה שלי לפנטזיה

זה כל סיפור שבו יש פופקורנים ירוקים מרקדים. אוקיי? זה נחמד מאד לבוא, לשנות את ההגדרות המקובלות למילה מסוימת, ולהגיד ``למה כולם אומרים שהספר הזה שייך לז`אנר הזה?`` אבל למרבה הצער או השמחה, בעולמנו יש משמעויות קבועות למילים. זו הסיבה שאנחנו מסוגלים לדבר אחד עם השני, וגם להבין מה השני אומר. פנטזיה מתארת עולם שבו, על פי ההגדרה, אופן החוקיות שונה מאופן החוקיות כפי שהוא מוכר על ידי המדע. ואני לא מדברת כאן על חוקיות שהיא בהכרח שונה, אלא על ההתייחסות לאותה חוקיות. פנטזיה מתבססת על דברים שאינם ניתנים להסבר. למשל, הקסמים של גנדאלף, הם אינם דברים שניתנים להסבר. פנטזיה מתבססת על שבירה של חוקי הטבע. פנטזיה מתבססת על יצורים שאינם קיימים, ושאין כל הגיון או צידוק ביולוגי לקיומם. פנטזיה מתבססת על הלך רוח מסוים שאומר שלא לכל דבר חייב להיות הסבר הגיוני. שר הטבעות עונה לכל ההגדרות האלה. אבל מעבר לכל זה, פנטזיה מתבססת על עולם הקשרים מסוים, בעל משמעות קבועה לקבוצת קוראי הז`אנר. גמדים, ענקים, חיות מדברות, צמחים מרושעים, דרקונים, מכשפים וכדומה - הווה אומר, דברים שמתבססים על העקרונות שציינתי קודם. כל אלה מחזקים (לא קובעים. מחזקים.) את העובדה ששר הטבעות הוא פנטזיה. כמובן, תמיד אתה יכול לטעון ששר הטבעות זה לא פנטזיה, אלא הורה. או אגזמה. או ברונהילדה. או הונגריה. במקרה זה, לא אתווכח אתך. מקסימום אנסה להשיג לך אבחון פסיכיאטרי...

למעלה