מדוע שיקולים פוליטים גוברים ...

simonbh

New member
מדוע שיקולים פוליטים גוברים ...

מדוע הפוליטיקה גוברת על חיי אדם?ו simonbh / עצם העניין ו√ שלום לכבוד השר. בעברי, ואני מדגיש, בעברי הייתי שייך לשמאל, אבל הקטל הבלתי פוסק הזה גרם לי להתנתקות מוחלטת מהשמאל ומהפוליטיקה בכלל, כיוון שאתם בממשלה בכלל ובקבינט בפרט, פשוט מאוד אימפוטנטים,כל מה שמוביל אתכם,עד כדי הזנחה של חיי אדם, הם השיקולים הפוליטיים. נכון, צריך לדבר שלום, ולעשות כמעט הכל למען השלום, אבל כרגע אנו במלחמה, ובמלחמה כמו במלחמה, צריך להכריע, וכמה שיותר מהר כך יטב. מדוע אתם צריכים להתחשב הדעת העולם כאשר אזרחינו נטבחים השכם וערב? ספרד למשל, לא מתחשבת במה שיאמרו שאר העולם, היא נלחמת עד חומרה בטרוריסטים של ETA. וכל ההתחבטויות, "האם לגרש את עראפת או לא?" מה קורה איתכם? למה לדון בזה בכלל? ועוד בפומביות שכזו? רבותיי התעוררו, קומו ותבצעו את זה, עראפת פשוט צוחק מכם מהדמוקרטיה ומהפוליטיקאים שלנו, ובצדק.

תגובה

ממשלת ישראל, עושה את כל הנדרש על מנת להגן על חיי האזרחים. אין זה עניין של שיקול פוליטי אלא מה הדבר הנכון לעשות בכל מצב. למי שלא אחראי על כלום תמיד יש פתרונות קלים אולם המציאות היא הרבה יותר מורכבת. כך למשל גירוש ערפאת היא דוגמא קלאסית לסיסמא ריקה מתון שלא רק שלא תביא להפסקת הטרור אלא רק תגרום לחזוקו בשלב הזה. אם המצב ישתנה נשקול תגובתנו בהתאם. כאדם אשר לחם 36 שנה בטרור אני יודע שרק שילוב של מהלכים צבאיים עם מהלכים מדיניים יכולים להתמודד עם הבעיה. צריך בכל מצב לראות את התמונה השלמה כאשר הדבר המרכזי הוא ביטחונם של התושבים, נקודה העומדת לנגד עניה של הממשלה בכל עת.

למעלה