מדוע שכר הבכירים כה גבוה?

מדוע שכר הבכירים כה גבוה?

מדברים רבות על הפערים בהשתכרות, ואני תמה: מדוע החברות משלמות שכר כה גבוה לבכירים ולמנהלים. מדוע הכללים הוותיקים של "הביקוש וההיצע" וכוחות השוק אינם מביאים לכך ששכר הבכירים מתאים עצמו למצב המשק, ולעובדה שיש בארצנו שפע אקדמאים ובעלי מקצוע מעולים, ולכאורה מחיר הבכיר היה צריך להיות הרבה פחות גבוה מאשר המצב כיום.

yoramgman

New member
יוסי מטבריה

למה שכול המדינה מאפיה אחד גדולה ומושחתת

דור לוי

New member
לדעתי זה מתחיל מעיוותי מס ../images/Emo62.gif

קודם כל יוסי וכל הכותבים החדשים שנחשפו לכתיבה בפורום - ברוכים הבאים
לשאלתך, לדעתי זה מתחיל מעיוותי מס וגולש לשאר המשק. להלן ציטוט מתקציר מאמר: "... במאמר אני רומז לכך שתגמול בעלי שליטה, מתבצע לצורכי תכנון מס בדרך של רישום שכר ולא באמצעות דיבידנד להון. הדבר מקרין על שכרם של כל בכירי החברות גם אם הם אינם בעלי שליטה. כך נוצר עיוות ברמות הבכירות בשוק העבודה. שיקולי תכנון המס מקטינים את תשלום הדיבידנדים, מקטינים הצגת רווחים ופוגעים באיתנותן של החברות ובמניע להשקיע בשוק ההון - זה העיוות בשוק ההון. ע"י תיקון פשוט, של הגדרת תקרה להכרה בהוצאות שכר לעובד הבודד עבור חברות בע"מ, ניתן לצמצם עיוותים אלו. תוספת גבייה לאוצר המדינה בהיקף של מיליארדי שקלים היא רק הבונוס. במאמר מוצגים בקצרה ניתוח כלכלי ופרסומים תומכים, התייחסות לתקדימים ואספקטים משפטיים מהארץ ומחו"ל, התייחסות לפשטות התפעול של ההצעה מהבחינות החשבונאיות, כח אדם ומחשוב בהשוואה לרפורמות עד כה. ..." כאן תוכל לקרוא את תקציר המאמר וריכוז מידע כמו שאלות ותשובות. את המאמר המלא בפורמט PDF תוכל לקרוא כאן. עד עכשיו, היתה לנו בפורום הצלחה אחת בייעוץ כלכלי לחברה להגנת הטבע במאבק שהם ניהלו. מכל פעילויות הפורום, אם אני צריך לבחור נושא אחד, שטומן בתוכו את החומר נפץ הפוליטי הרב ביותר לקשר הון-שלטון, ואת השיפור הגדול ביותר שאפשר להשיג, זה הנושא שבמאמר...

CRONE

New member
דוגמא היפוטתית פשוטה

חברה מרויחה מליון ש"ח לחודש (חברה קטנה) בעלי החברה לא רוצים לשלם מס על רווח כה גבוה לכן הם יחלקו את הרווח ב"משכורות" לעצמם ולבני משפחותיהם אותם יגדירו "עובדים בכירים" (המס על נניח 20 משכורות של 25000 ש"ח קטן מהמס על רווח של חצי מליון ש"ח)

למעלה