silent_enigma
New member
למדתי nodejs ב-2013. השתמשתי בזה עבור כ-10 פרוייקטים, עד 2017 (מבחירה ושלא מבחירה).
כיום כשיוצא לי לעתים לעבוד על הפרוייקטים האלה, אני פשוט לא מבין מדוע שמישהו ירצה להשתמש בדבר הזה.
אני מבין את המשיכה לשימוש בידע קיים ב-JS, קידוד מהיר, קהילת קוד פתוח, וכו׳.
אבל העסק הזה לא רציני בעליל.
מישהו יכול להסביר לי מדוע אדם שפוי בנפשו ירצה להשתמש בדבר הזה (עבור משהו שאינו PoC של כמה ימים)?
אם רוצים שפה\פריימוורק מודרני, מה הבעיה ללמוד ולהשתמש במשהו פשוט כמו Go?
הרעיון של thread אחד שאינם חוסם הוא נחמד. הרעיון להשתמש ב-JS למודל הזה גם הוא היה נחמד.
אבל ברור שהחסרונות של המודל הזה גדולים מן היתרונות (שניתן להשיג בדרכים אחרות).
JS הינה שפה נחותה באופן ברור (כמעט) לכולם. מדוע התעשייה בוחרת לטפח אותה לאורך כל כך הרבה שנים?
האם זה רק בגלל החיסכון (המדומה) בכסף, בגיוס מתכנתים שאינם צריכים לדעת 2 שפות כדי לעשות fullstack?
כיום כשיוצא לי לעתים לעבוד על הפרוייקטים האלה, אני פשוט לא מבין מדוע שמישהו ירצה להשתמש בדבר הזה.
אני מבין את המשיכה לשימוש בידע קיים ב-JS, קידוד מהיר, קהילת קוד פתוח, וכו׳.
אבל העסק הזה לא רציני בעליל.
- ה-static analysis מחורבן, לא משנה באיזה כלי משתמשים. חייבים להתבסס חיפוש באינטרנט של דוקומנטציה שלרוב אינה קיימת, ולקוות לטוב.
- לא ניתן לעשות parallelism.
- ה-async/await בכל מקום הוא מגוחך במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב זה אסון.
- קשה מאוד לשמור על codebase ברמה תחזוקה סבירה כאשר יש הרבה ידיים עובדות.
- הקומפיילר, בין אם קיים (עבור Typescript) או לא, לחלוטין אינו עוזר במציאת באגים, ומעביר את האחריות לכך למשתמשי קצה מסכנים.
- ההסתמכות האינסופית על events מובילה כמעט תמיד לקוד ספגטי.
- צריך להשתמש בכל מיני טריקים מתוחכמים כדי לקבל פיצ׳רים מודרניים של JS.
- ה-stacktrace כמעט תמיד שבור.
- מתכנתים שעובדים בסביבה הזו מתנוונים כי הם לא מתעסקים בבעיות של thread safety (אשר ידועות בקושי שלהן).
מישהו יכול להסביר לי מדוע אדם שפוי בנפשו ירצה להשתמש בדבר הזה (עבור משהו שאינו PoC של כמה ימים)?
אם רוצים שפה\פריימוורק מודרני, מה הבעיה ללמוד ולהשתמש במשהו פשוט כמו Go?
הרעיון של thread אחד שאינם חוסם הוא נחמד. הרעיון להשתמש ב-JS למודל הזה גם הוא היה נחמד.
אבל ברור שהחסרונות של המודל הזה גדולים מן היתרונות (שניתן להשיג בדרכים אחרות).
JS הינה שפה נחותה באופן ברור (כמעט) לכולם. מדוע התעשייה בוחרת לטפח אותה לאורך כל כך הרבה שנים?
האם זה רק בגלל החיסכון (המדומה) בכסף, בגיוס מתכנתים שאינם צריכים לדעת 2 שפות כדי לעשות fullstack?
נערך לאחרונה ב: