מדור הטיפים הטובים לסריגה

טובה ב

New member
מדור הטיפים הטובים לסריגה

מה דעתכם למסד כאן את פינת הטיפים הטובים? לכל סורג וסורגת יש את הרעיונות שלו, שאפשר להעביר הלאה לטובת כולם. בעיקר למנוסות/ים שכבר ראו ועשו הכל. אז אני מתחילה- עם רעיון, שכבר סיפרתי כאן כבר בעבר עליו, אבל בינתיים, אחרי ניסיון מחודש ממש בימים אלה, אני מנסחת אותו מחדש, מדוייק יותר: כאשר סורגים בחוטים אחדים בצבעים שונים בו זמנית, באיזה שהוא שלב הם מסתבכים זה בזה, וזה מאוד מטריד. כדי למנוע מכניסים כל כדור צמר לשקית ניילון קטנה, וסוגרים אותה באזיקון, כמו אלה שמחזיקים את שקיות הלחם הפרוס, ומשאירים פתח רק ברוחב החוט. הגומיות הרגילות אינן טובות לסגירת השקית, כי קשה יותר לשלוט בהיקף הפתח שהן משאירות. אפשר במקום אזיקונים לסגור עם רצועת גומי קשורה, כמו של תחתונים.

88hentai88

New member
גם לי יש טיפ

בקשר לסריגה עם כמה חוטים בו זמנית, דודה שלי היתה לוקחת בקבוקים הופכת אותם ועושה חור, בחור משחילה את החוט. זה היה בבקבוקים של פעם, שהיה להם מין מיכסה שחור למטה.... עכשיו אולי אפשר לשים בשקית ביחד או במעמד של עיתונים....

haya53

New member
טיפים

מצטרפת לחגיגת הטיפים הרעיון שלי הוא לקחת בקבוק ריק של קולה לחתוך אותו בערך בשלוש רבע מהגובה להכניס את כדור הצמר ולסגור חזרה כאשר עושים חור בפקק נשמע לכן בנות מה דעתכן בזמנו עשינו את זה עם גליל נייר טואלט.

טובה ב

New member
עוד טיפ: איך מכינים צמר

שנפרם לסריגה מחדש: פורסים כמות סבירה של צמר פרום (בסביבות 100 עד 200 גרם) סביב רגליים של כסא הפוך, או על שתי כפות ידיים משורבבות קדימה, של מתנדב מזדמן. קושרים סביב החבילה לפחות ב-3 נקודות שונות, עדיף אפילו ארבע, חוט צמר מצבע מנוגד, או פיסת גומי של תחתונים. עכשיו הסחורה מוכנה לטבילה במים, שתיישר את הסלסולים מהסריגה הישנה. טובלים בקערה מלאה במים, ומשאירים. זו הזדמנות גם ממש לשטוף את הצמר במי סבון ריחניים, אם צריך. משאירים כך במים עד שהחוטים מתיישרים, יכול להימשך אפילו שעות אחדות. מוציאים מהמים בלי סחוט ותולים מעל כיור או אמבטיה, כדי שהמים הכבדים ימשיכו למשוך את הסלסולים כלפי מטה (גרוויטציה!) וליישר אותם, עד לייבוש מלא. מגלגלים אותם בחזרה בדיוק כמו הפריסה הראשונה. וטיפ נוסף באותו עניין: כאשר מגלגלים חוטי צמר לכדור, רצוי לא למתוח תוך כדי כך את החוטים, כדי לא לפגום באחידות עוביים. בעיקר זה חשוב לגבי חוטי צמר רכים, שכשאר מושכים אותם, הם נעשים דקים יותר. מגלגלים את הכדור גם על היד שמחזיקה בו, ומדי פעם משחררים, כך מתקבל כדור רך ולא מתוח יתר על המידה.

iris3111

New member
זאת שולי ואני מוסיפה מעט חומץ למים

זה נותן ברקמחדש את הצמר.

טובה ב

New member
עוד טיפ למתחילים: בסריגת קרושה

לפעמים יש קושי בתחילת השורה לזהות איפה נמצא העמוד השני. בדרך כלל העמוד הראשון מורכב מ-3 עיני אוויר (או שרשרת) וכאילו יש מרחק מיותר בינו לבין העמוד השני שצריך לבוא אחריו. הבעייה היא שאם טועים בזיהוי, נוספים עמודים מיותרים, והדוגמא יוצאת מכיוון ומשתבשת. אפשר להבין את המיקום הנכון ע"י סריגת תרגיל של מספר מסויים של עמודים בשורה. למשל לסרוג דוגמית של 5 עמודים בכל שורה, ובסוף כל שורה פשוט לספר אותם. אם נוסף אחד מיותר- לפרום ולאתר איפה ההכפלה המיותרת. אחרי כמה שורות כאלה, התמונה הנכונה תהיה ברורה לגמרי. הרבה יותר קל, כמובן, להראות את זה בקשר אישי ישיר, אבל זה מה שאפשר לעשות דרך האינטרנט, קצת כמו ללמוד נהיגה בהתכתבות.

tatia

New member
בקשר לישור צמר פרום

אחרי כמה נסיונות עם כל מיני שיטות .אני מצאתי הכי טובה בשבילי, פורסת צמר כמו שכתבה טובה, ומכבסת גם כמוה, אבל צמר בכול זאות לא ישר עד הסוף( ולסריגת תחרה למשל זה קריטי מאוד), אני סמה סיר גדול עם מים על הגז ומעל - מסננת שטוחה( אפשר גם כזאת של פסטה) וצמר מעלה. האדים שעולים למלה ממים רותחים מישרים חוט כמאת עד הסוף.

למעלה