מדור חדש: ראיונות עם האנשים שעושים את הרשת

Ey@L

New member
מדור חדש: ראיונות עם האנשים שעושים את הרשת

מהיום בכל תקופה מסויימת יהיה ראיון עם האנשים שעושים את הרשת, ותגידו מה אתם חושבים על הראיונות האלה למען שיפורים. ------------------------------------------------------------- כל הראיונות לקוחים מהאתר maba.co.il - האינטרנט שלך ממבט שונה ------------------------------------------------------------ כתבתו של גון ------------ וואי, יש אנשים שבאמת אכפת להם. נפגשתי עם אחד, אחד אמיתי. הוא אפילו בנה אתר בשביל אנשים. זאת אומרת, לא בשביל אנשים, אלא בשביל לעזור להם לא להידפק. יותר נכון ``צרכנות,`` ויותר נכון מזה ``איכפתיות.`` די, טלנובלה. האיש הראשון שמתארח בטור הזה `` -דניאל, בן ,28 ואגב, יש לך אחלה אתר.`` ``דניאל, בן ``28 ידוע גם בכינוי ( ,watchdogלא יודעים אנגלית? בעיה שלכם,) וכן, הוא יודע לבנות אתרים. אהה, צריך גם שאלות תשובות? עשיתם מזה ראיון, הא? ש: למה הקמת את האתר? אתה חושב שבאמת יש ציבור שעובדים עליו ברשת? ת`` :האתר עוסק בצרכנות באופן כללי ולא רק במה שעובר ברשת.והאם אני חושב שיש מי שעובד על ציבור הצרכנים ? בהחלט כן. הרבה מאוד אנשים לא מודעים לזה - וזה מרגיז אותי נורא`` ש: אבל למה לפתוח אתר כזה? ת `` :למרות שזה ישמע מוזר, אני מרגיש חובה מוסרית להפסיק את השרלטנות והרמאויות שמתרחשות יום יום ולחשוב שיש אנשים שעושים מיליונים מאוכלוסיה גדולה שבקושי גומרת את החודש. אותה אוכלוסיה צריכה לדעת ממי וממה להזהר - בשבילם האתר נבנה``. ש: אם ככה - אז למה באינטרנט? אתה לא חושב שאתה מפספס את קהל היעד שלך? את אלה שעובדים עליהם כשהם קונים מקרר או טלוויזיה? אלה שאין להם אינטרנט? ת`` :מבחינת עלויות יצור, אי אפשר להשוות הפקה של מהדורה ארצית על נייר מול דפים וירטואליים באינטרנט. מה גם שהשיקול הנוסף היה שאתר אינטרנט לא נזרק לפח אחרי הקריאה ונותן הזדמנות לכל אותם הקוראים שלא הכירו את האתר, להכנס אחרי חצי שנה ולקרוא כל מה שהם פספסו. בעיתון זה בלתי אפשרי. מטרת האתר היא להנציח את הרמאים לתמיד - כדי שעוצמת הזהירות לא תפחת לעולם``. ש: ומאז פתיחת האתר הרגשת הקלה שאתה עושה טובה לציבור? היה מצב שגולשים באו ואמרו ש``אתה עושה משהו טוב?``.. ת`` :קיבלתי מספר תגובות מאוד חיוביות וזה נותן לי הרגשה בהחלט טובה. בכלל, אין סיבה שאתר כזה יקבל פידבק שלילי - כי בסך הכל זוהי ממש טובה לציבור, עובדה שאין זה אתר לשם עשיית רווחים``. ש: ומה אתה חושב לעשות איתו בעתיד? ת`` :אני משער שהאתר יישאר במתכונתו הנוכחית לאורך זמן.נכון לעכשיו אני שוקל ברצינות שילוב של רפי גינת והתחקירים שלו מכלבוטק - במידה והוא יהיה מעונין. באופן כללי - אינני מעונין לראות פרסומות באתר שלי - יש פה ניגוד אינטרסים``. ש: קרה פעם שהציעו לפרסם אצלך? ת`` :לא (חייכן מצורף.)האתר עלה לאויר רק לפני כשלושה חודשים - אני לא חושב שאני נמצא בעדיפות ראשונה לפרסום``. ש: ומה קורה אם היום מישהו מרמה אותך בקנייה? ת`` :למרות כל הזהירות - זה יכול לקרות, אם כי הסיכויים קלושים. אם אני יכול לפתור את זה בצורה הדדית ביני לבינו ולא מדובר על סכומים גדולים במיוחד - אז מצוין. אם לא - אני פונה למועצה הישראלית לצרכנות ותובע אותו בבית משפט לתביעות קטנות. אם זה ברמה הארצית אז כמובן שאני מזהיר את הציבור בעזרת האתר.`` ש: קרה כבר משהו כזה? ת`` :כן. זה לא הגיע לבית המשפט כי נמצא סידור סביר לשני הצדדים. לא משהו שכדאי להתעכב עליו. זה קרה ממזמן והצד השני חטף בבית המשפט על מקרה דומה שמישהו אחר תבע אותו והתובע זכה ב80,000- שקל. החוטא בא על עונשו``. טוב, עכשיו צריך גם לשאול שאלות טכניות. לא בוני אתרים? סליחה. ש: כמה זמן לקח לבנות את האתר? ת`` :כמו שבוודאי שמת לב, מלבד הפתיחה שעשה לי אותה פלאשר מקצוען, הכל בניתי ב-הטמ``ל פשוט, כי בכל זאת זה אתר תוכן ולא תכננתי אותו להיות מרשים ומשופע באפקטים. ובכל זאת, לקח לי כמה ימים עד שהגעתי לעיצוב הסופי של היום``. ש: ומה אתה מוסר לכל בוונה באשר הוא? ת`` :בניית אתרים זה העיסוק הכי כיפי והכי מרתק שיש היום במחשב, לא משעמם אף פעם - והכי חשוב - לעזור אחד לשני ללמוד ולהתקדם, בסך הכל לכולנו אותה מטרה - לעשות את האתר המושלם.`` רב תודות למנהלי ``מה ברשת?`` שאיפשרו לי לפרסם את הכתבה.

למעלה