מדחם של מקרר - תאור כניסות ויציאות

יוסיזיו

New member
כן,כרגע רק כ 100 איש עברו את ההכשרה הזו,יש עוד קבוצה קטנה

בהליכי הלימוד.
מה שמרתיח הוא שיש בארץ 17 מוסדות שמאושרים ללימודים מטעם משרד העבודה לנושאי מיזוג האויר לפי ה3 המדרגים שנקבעו ובתוך תוכנית הלימודים יש את לימודי הגזים הללו ורק ב1 מהם יש לימודים נפרדים לנושא הגזים לטכנאים שלמדו לימודים בסיסיים כמוגדר בהצעת החוק לאסדרת המקצוע.
וזה לא למקררים בלבד אלא גם למזגנים החדשים שאמורים היו להכנס למכירה מאתמול ויבואם נחסם כרגע על יד מכון התקנים בגלל המסוכנות שלהם מול אי הכשרת מתקינים לעבודה בהם.
נושא נספח לזה הוא נושא שאני מטפל בו מול המשרד להגנת הסביבה זה הובלת מיכלי הגז הללו ברכבי הטכנאים והסכנות הכרוכות בכך במיוחד בימי הקיץ החמים בהם המיכלים הנמצאים ברכב עלולים וכבר קרו מקרים בחו"ל לפרוץ ולדלוף ואז כל התנעת רכב או כל ניצוץ אחר בסביבה ירים את המכונית באויר עם כל מי שבסביבה והסכנה רבה כי לגז הזה אין ריח והוא מסוכן כגז בישול.
כבר כחודש ימים שבהם שלחתי לנוגעים בדבר את מסמכי הMSDS של הגזים הללו ואין תגובה עדיין,גם הם לא יודעים איך לעכל את הפצצה הזו.

roni33333

New member
מדחם של מקרר - תאור כניסות ויציאות

שלום,

שמתי לב שלמדחס של מקרר יש כמה צינורות... אני מבין שיש פליטה - יניקה - חיבורי חשמל.
יש מישהו יכול לעשות לי סדר בבקשה.
יכול להיות לינק לתאור.

תודה מראש
רוני

יוסיזיו

New member
הצינור התחתון מימין (דק)הוא צינור הדחיסה העבה שלידו והשמאלי

אלו צינורות היניקה והשרות.
חיבורי חשמל לא רואים ותלוי מה היצרן הכין עם מערכת ההתנעה שלו ,טעות אחת ובשניה המדחס נשרף.
אבל ושים לב,אל תיגע וקודם תסתכל על התווית איזה גז יש במקרר ,אם 600 או 290 סכנת חיים ,זה גז בישול למעשה ,דליק ופציץ.
למען שלומך ושלום בני ביתך הזמן טכנאי.

רשר

Well-known member
מנהל
אם לצרכי דחיסת אויר התקן מסננים על הכניסות

וצור מצב להחזרת השמן למדחס מצינור הלחץ,
קירור המנוע מגיע מהגז שלא קיים במערכת פתוחה,
בגדול מדחס לא מתאים לאויר מתחלף אלא למחזור גז סגור,

כל מדחס ב 280 ש"ח לרכב יתן אותה התפוקה,
לשקט מכניסים אותו לארגז מבודד אם אמצעי איורור,
ממחשב תשיג את ספק הכוח למדחס ולמאורר,

יוסיזיו

New member
רשר,הצדק איתך,גם כמות האויר שמדחס כזה דוחס היא קטנה מאד

והחזרת שמן בעיייתית מאד ואין דרך אחרת מלבד התקנת מפריד שמן יעודי.
כמו כן מחייב התקנת מיכל לחץ תיקני עם אמצעי בטחון כמפסק לחץ חשמלי ושסתום בטחון.
למה שכתבתי לעניין הגזים עצמם נכתב בעיתונות ובמדיה בחודש האחרון הרבה.
כרגע אין בארץ יותר מ 100 טכנאים שהוסמכו לגעת במקררים/מזגנים עם הגזים הללו ויש עוד קבוצות בתהליכי לימוד לענין זה,רק בחודש יולי האחרון עברנו את הסמינר למדריכים ומורים להכשרות לנושאים אלו שהועבר על ידי מומחים מגרמניה ( מומחים לגזים ימ"ש) בשיתוף משרד העבודה והמשרד להגנת הסביבה.
גם כל אותם אלו שעברו את ההכשרה עדיין לא מצויידים בכלים יעודיים לעבודה מסוכנת זו ובתוכם גם אני,ציוד יעודי בדרך ולא זמין בחנויות והציוד שהובא לצרכי הסמינר עצמו הובא בבהילות מחו"ל.

למעלה