מדידה מדוייקת של שטח הדירה וחריגות?

SaronM

New member
מדידה מדוייקת של שטח הדירה וחריגות?

בהתאם לפסיקה האחרונה, עיריית ראשל"צ (בטח לא רק) החלה במדידות יזומות על ידה של שטח הדירות, ע"מ לחייב ארנונה בדיוק של עד שתי ספרות אחרי הנקודה.
(לדוגמא, לחייב עבור 145.14 במקום 146 מ"ר).

1. מחסן צמוד לדירה שנרכש כחוק עבר את השינוי הבא:
נפתחה בו דלת וחלון ותוך הדירה, הושארה דלת (פלדלת) החיצונית.
כלומר, המחסן "הוכנס" לתוך הדירה.
האם זו חריגת בנייה? האם זו פעולה אסורה?
האם כדאי להצהיר על כך לעירייה מבעוד מועד ולהלבין את הנושא?
אם כן, כיצד? (ומה המשמעות? פשוט תשלום תעריף ארנונה רגילה על שטח המחסן?)

2. אצלנו במדובר במגדל חדש, שנמסר לפני שנה וחצי,
בחשבונות הארנונה עד לפני חצי שנה הופיע מספר עגול המהווה את שטח הדירה,
אך בחודשים האחרונים המספר הזה השתנה, וכעת מופיע עם 00.
מישהו יודע האם זה מהווה אינדיקציה לכך שהמדידה היא כבר היתה מדוייקת (ובמקרה זה 00), או שפשוט זו הכנה מחשובית לנושא?
(אני שואל מכיוון שהבנתי שדירות שבהן המדידה כבר מדוייקת, לא יצטרכו לעבור שוב מדידה)

תודה.

תשובות

1. זה מאד תלוי ברשות אבל בעיקרון מחסן שחובר לדירה ייחשב כחלק מהדירה והארנונה תכלול את שטח המחסן

2. סביר שזו הכנה חישובית משתי סיבות: האחת היא שהסיכוי ששטח הדירה יהיה בדיוק XXX.00 היא 1/100 וחוץ מזה אם היתה מתבצעת מדידה הייתם יודעים את זה כי מודדים היו נכנסים לדירתכם (למרות שיש אפשרות שהם מדדו קומה אחת והניחו שכל הדירות שמעליה ומתחתיה הן באותו גודל

SaronM

New member
תודה, תגובה

האם נכון לומר שבמקרה הגרוע ביותר, פשוט אצטרך לשלם עבור שטח המחסן תעריף ארנונה זהה לשאר הדירה?

כמעט

יש עיריות שבהן התעריף למ"ר עולה ככל ששטח הדירה גדל. לדוגמא, דירה של 100 מ"ר תשלם 40 ש"ח למ"ר לשנה (כלומר 4000 לשנה אבל דירה של 120 מ"ר תשלם 50 ש"ח למ"ר כלומר 6000 ש"ח לשנה. אז אם שטח המחסן מעלה את הדירה שלך למדרגת מס גבוהה יותר תשלם יותר על כל הדירה.
חוץ מזה, אהני לא יודע מה תהיה המדיניות לגבי חובות העבר וגם יכול להיות שיגידו לך שחיבור המחסן לבית היה שלא ברשיון ועל כך יכולים לבוא קנסות.

SaronM

New member
תגובה

בנוגע לעיריית ראשל"צ, להלן צו הארנונה לשנת 2016:
http://goo.gl/yBomqQ
&nbsp
ניתן לראות שהתעריף למ"ר הוא קבוע ולא דיפרנציאלי,
בנוסף ניתן לראות שהתעריף למ"ר עבור מחסן הוא 50% ממ"ר רגיל.
ניתן גם לראות שההגדרה של מחסן הינה כזו שאין אליו כניסה דרך דירת המגורים.
&nbsp
אין לי בעיה לשלם תעריף רגיל עבור המחסן, התוספת אמורה להיות נמוכה,
וגם אין לי בעיה לשלם זאת רטרואקטיבית (שנה וחצי), למרות שלהבנתי לא גובים רטרואקטיבית וגם לא מעניקים הנחות רטרואקטיבית (אולי אני טועה).
&nbsp
לא נשמע לי הגיוני שיכריחו אותי לסגור חזרה את המחסן (למה שזה ישנה למישהו?
השטח הוא שלי, הזכויות הן שלי, כל אשר עשיתי הוא שפתחתי דלת וחלון מתוך הבית),
אבל אולי אני טועה.
&nbsp
השאלה העיקרית היא האם לדעתך מה שעשיתי מהווה אכן עבירה, וכיצד מומלץ לטפל בנושא כעת.

למעלה