מדידה שניה ומתסכלת

pumpkin

New member
מדידה שניה ומתסכלת../images/Emo4.gif

פעם ראשונה שהשמלה היתה עם הבד שלי אך משום מה היתה לי הרגשה שזאת לא השימלה שלי ! הם לא הצליחו לסגור לי את השרוכים בגב היה חסר שם איזה 10 ס"מ החזה לא היה מונח בתוך ה cap מרוב לחץ הקדמתי את המדידה הבאה ליום שני לא בא לי להתקע עם השמלה לשבוע האחרון

shelycat

New member
מדידה 1,2,3,4,....

אל תדאגי אני עשיתי אינספור מדידות ובד"כ לקחתי איתי את אמא שלי וזה מהסיבה המאוד פשוטה שפשוט לא הצלחתי "לראות" את השמלה והייתי צריכה מישהו שאני סומכת עליו כי לא הרגשתי שזה זה, ולבשורות הטובות במדידה האחרונה פתאום במטה קסם הכל היה בדיוק כמו שחלמתי ואז פעם ראשונה התחלתי להתרגש וכמה השמלה שלי יפה ונשברתי רצתי לספר לחבר שלי איך השמלה נראית ואפילו רציתי להראות לו אותה והכרחתי אותו לבוא איתי למדידה האחרונה (אבל התופרת שלי לא הרשתה לו לראות אותה).

יעלי2

New member
אני שמחה שיש כאן בנות עם נסיון

לי יש מדידה ראשונה בשבוע הבא, והכינו אותי לא לצפות לכלום. בסתר ליבי אני מקווה לראות משהו שדומה לשימלה הסופית. כנראה שגם במדידה השניה זה לא זה, אבל אם את סומכת על המעצבת (ובטוח שכן או שלא היית סוגרת שם), תקחי נשימה ותאמיני. חוץ מזה, יופי שהקדמת את המדידה הבאה ככה תתחילי להירגע. אני מקווה שבפעם הבאה תראי את הדמיון. נ.ב. מה אתן חושבות על להביא את אחי (הרווק, בן 26, 198 ומחפש) ... מצד אחד אני "מתה" לעשות לו הפתעה ולראות את פניו ביום הגדול, מצד שני אני כל כך אוהבת אותו וסומכת על דעתו, עד שאני רוצה לחלוק איתו את השלבים. מה לעשות???

shelycat

New member
הפמליה....

לדעתי לא נגרם נזק אם רואים אותך עם השמלה לפני הארוע או בשלבי ההכנות כי זה פשוט לא אותו דבר, אני לא חושבת שזה מוריד מהאיפקט של ההפתעה, האיפקט מורכב מה"חבילה" השלמה שמורכבת משמלה+איפור+שיער+נעליים, אבל פה זה עיניין אישי של הרגשה אני לא התאפקתי ובערב קודם לחתונה מדדתי את השמלה והראתי אותה לבעלי (היום) ולמשפחה הקרובה שלי וזה לא קלקל לדעתי (אולי כי כולנו ביום החתונה התארגנו ביחד(כולל החתן) בבית והחתן היה זה שבעצם עזר לי להתלבש גם, בנוסף אנחנו מאלו שבחרו להשתתף בקבלת הפנים ולא לעשות כניסה, חברה שלי לעומת זאת בחרה "לעשות כניסה" ואף אחד חוץ מהתופרת ואמא שלה לא ראה אותה ואת השמלה ביחד לפני יום הארוע ולפני הכניסה לחופה שלה. כך שהעיניין הוא אישי, לגבי מישהו שילווה בזמן הכנת השמלה, לדעתי העיניין מאוד חשוב כיון שדברים שרואים מכאן לא רואים משם, כלומר צריך מישהו שסומכים עליו להעביר ביקורת מתאימה (ושאין לך בעיה לקבל ממנו ביקורת) ושיעיר לך ולתופרת כשמשהו לא מחמיא, השאלה היא פשוט את מי לקחת?! לגבי אחיך אולי פשוט תתני לו את ההחלטה אם לחלוק איתך את השלבים או אם הוא רוצה להיות מופתע?

pumpkin

New member
אני הולכת עם אמא שלי, שיש לה טעם

ועין שפשוט שווים זהב ! אני גם ירשתי מנה חלק מהתכונות וביחד אנחנו פשוט שתי פדנטיות. ויעלי אפרופו אחיך... במדידה הזו אבא שלי גם היה (במקרה) והוא ממש התרגש לראות את הבת הקטנה שלו בתור כלה. הוא אמר שהוא לא מאמין שאני מתחתנת. אני לא חושבת שיש איזשהו "איסור" שגבר יראה את השמלה שלך. חוץ מהחתן כמובן שזה כבר טאבו

יעלי2

New member
ולגבי חברה טובה שגם תבוא למדידה

יש לי חברה טובה מאוד שנמצאת עם חברה 3.5 שנים. הוא לא מראה איתותים של להתחתן והיא מרגישה שאחרי שאנחנו יצאנו לדרך, היא האחרונה עלי אדמות שנשארה "מאחור". היא מאוד מפרגנת לי למרות שאני יודעת שזה לא קל לה. אני ממש רוצה שהיא תבוא לאחת המדידות (היא הציעה ואולי קלטה מה הציעה רק אחרי), ואני אשמח שהיא תבוא, למרות שהטעם שלנו בשמלות לא אותו טעם - אבל יפה זה יפה זה יפה לא? בקיצור, צרות טובות

shelycat

New member
פמליה 2...

לא לוקחים אנשים (גם לא משפחה וחברים הכי טובים בעולם) שיש סיכוי קלוש שיעציבו אותך או יאכזבו אותך בתגובתם, לא לוקחים אנשים שיש סיכוי שאת תפרשי את הביקורת שלהם כדבר שבא מרוע או תיסכול על חייהם שלהם. חברה טובה ומפרגנת זה מצוין אבל למה לתת לה הזדמנות לאכזב אותך, החברות לא שווה את זה. מישהי אמרה לי פעם שלפני החתונה ההורמונים משתוללים ומניסיון זה נכון נמצאים ברכבת הרים ריגשית, כך שמאוד יכול להיות שאת תראי דברים בדברי אחרים שפשוט לא יהיו שם. עוגמת הנפש מדבר כזה לא שווה לסכן חברות בשבילה, עצתי לך שתפי אותה בדברים אחרים שהם קצת פחות קריטיים לך ושבהם אין סיכוי שתגלי רגישות יתר.

*שיר

New member
ותשובתי המלומדת

א. תקחי למדידה את מי שאת רוצה! אם בעיניך אח שלך הוא בעל טעם טוב ויוכל לעזור לך, לעודד אותך ולתת עצות טובות, אז אל תחשבי פעמיים וקחי אותו לדרך! ב. לגבי החברה הטובה -גם אני הייתי בדיוק באותו מצב כמו שלך, והצקתי פה בפורום בדיוק באותה שאלה. הבנות נתנו לי עצה נהדרת שהיתה "קחי אותה". לקחתי את החברה, והופתעתי לטובה עד מאוד. קודם כל, היא נורא נורא התרגשה ושמחה שאני לוקחת אותה . אחרי המדידה הסתבובבנו קצת בשינקין באמצע היום רק שתינו (לא עשינו את זה שנים).
זה היה ממש יום כיף, וחיזק את החברות שלנו
. ובעניין הטעם?
גם בזה נכונה לי הפתעה. אני חשבתי שהיא ממש לא תאהב את השמלה, ולא תדע להיות יצירתית ובקיצור סתם תבאס.אבל היא ממש הלכה עם זה, עם השמלה ועם הרעיונות של טל (המעצבת). אז לסיכום - אני בעד לקחת את החברה. תראי שתופתעי!

dorlim

New member
אני מאד בעד לקחת חברה טובה

לסיבוב החיפושים הראשון הצטרפו אלי שתי חברות ממש-ממש טובות שלי. שתיהן רווקות ללא בני זוג ורצון עז למצוא. גם לי היו לבטים אם בכלל לצרף אותן, בדיוק מאותה סיבה. הן היו מקסימות ומפרגנות והביעו את דעותיהן המלומדות (אגב בכוונה לקחתי אחת שמרנית יחסית ואחת שיותר פתוחה לרעיונות) והיה מעולה. יש לציין שלמרות הבדלי הטעמים, הן התחברו קודם כל למה שמתאים לי ושנית לכיוונים שאני הלכתי עליהם. כלומר, היה שיתוף פעולה מלא ומאד מפרה. אני ממליצה בחום!

shelycat

New member
יפה זה תמיד יפה?

יופי זה בעיניי המתבונן, זה עיניין של טעם ועיניין של אופנה ולמדידות לוקחים אנשים שחולקים את החזון שלך. לא כל שמלות הכלה שראיתי הן יפות למרות שיש כלות שבחרו אותן כי הן "הכי יפות בעולם", יש כלל שאומר שלא מעבירים ביקורת על הכלה ביום חתונתה (ועל השמלה) כי אם אין משהו נחמד להגיד לא אומרים בכלל, אבל בשלב הכנת השמלה קשה לראות את התוצר המוגמר ושם כן מעבירים ביקורת ולכן לוקחים רק אנשים שאין ספק שהם חולקים בחזונך לגבי השמלה ושאין ספק שהם רוצים בטובתך. וכמו שאמא שלי אומרת חברים זה בערבון מוגבל.....(והמבין יבין).

אתי@

New member
בטח שתיקחי אותו - את מי אם לא את זה

שאת סומכת עליו הכי הרבה, זה שאת רוצה לחלוק איתו את ההתרגשות שלך
ממילא את לא תיראי באף מדידה אפילו חצי מאיך שתיראי ביום החתונה ככה שבכל מקרה זאת תהיה הפתעה לכולם...
יוווווו, איך אני כבר מתה לראות את השמלה המדהימה שלך
... כבר אמרתי לך שהבד שבחרת מדהים
הוא הבחירה השניה שלי אילו הייתי צריכה לבחור היום שמלה (הראשונה זה הבד של השמלה שלי...
).

אתי@

New member
קודם כל טוב שהקדמת את המדידה

ככה יש מספיק זמן לתיקונים. בכל מקרה במדידות הראשונות זה תמיד נראה על הפנים, זה לא אומר כלום לגבי התוצאה הסופית. לגבי המידה - מה הם אמרו שיעשו? תתעקשי שיתקנו (הרחבה או תפירה מחדש ולא אכפת לך כלום
). אל תאמיני ל"זה יסתדר עם הזמן כי ממילא השמלה לא יושבת בדיק על הגוף"
גם אצלי היתה בעיה של כמה סנטימטרים ובסוף השמלה היתה קצת קטנה. אמנם זה לא היה קריטי, אבל עוד סנטימטר וזה כבר היה יכול להיות בעייתי... בהצלחה, ותעדכני אותנו

pumpkin

New member
צודקת שאומרים לי שיהיה בסדר אני רק מתילה לדאו

מה זאת אומרת "זה יסתדר עם הזמן כי ממילא השמלה לא יושבת בדיק על הגוף" הרי בשביל זה אני תופרת שמלה במיוחד בשבילי , כדי שזה יהיה תואם בדיוק למידה שלי ! אני בשוק שזה מה שהם אמרו לך ואני לא מבינה למה הם עושים את השמלה יותר קטנה ממה שאני באמת (אני מבינה שגם אצלך היתה בעיה דומה) הרי אין סיכוי שאני הוריד בהיקף החזה עד החתונה וגם אם היה סיכוי כזה לא היתי תופרת שמלה לפיו !

אתי@

New member
זה לא סתם - הם אומרים שכשהשמלה לא

בדיוק יושבת על הגוף אז יש כל מיני חוסרים ועודפים, שאח"כ באים זה על חשבון זה והכל מסתדר. כנראה שיש בזה משהו כי הם בטח לא רוצים להיתקע עם תפירת שמלה חדשה יומיים לפני החתונה שלך, אבל 10 ס"מ זה נראה לי ממש טעות גסה ולא כמו שהיה אצלי... בכל מקרה אל תוותרי

פמפקין. תקשיבי טוב ותרגעי....

יש משהו במדידות האחרונות כמעט שמתנגש עם ההורמונים, הלחץ, התסכול, הבעל במילואים וכו´. מה שאת מרגישה הוא מאוד מאוד טבעי.
לקראת הסוף, כשמצפים לראות משהו מסוים, נהיה פתאום מיקס בראש עם כל הלחצים של סוף העניין. זה ממש לא עניין שלך החוסר ב-10 ס"מ, אפשר לתפור שמלת כלולות בלילה אחד אם רוצים!!! הכל מסתדר, לפעמים השמלה תפורה לחלוטין ובגלל שהיא לא מגוהצת התחת תסלחי לי נראה בערך בגודל הגלות. אז קחי אוויר ונשיקה מתוקה. מיכל ומזל יסדרו אותך שלא תהיה לך בכלל סיבה לדאגה. אוהבת אתי.

pumpkin

New member
קודם כל תודה ../images/Emo24.gif

הבעל לעתיד חזר ממילואים והיתה פגישה מרגשת
דיברתי עם מיכל והיא אמרה לי להרגע בפקודה ! ושהרבה כלות לא ישנות טוב אחרי המדידה השניה.. פשוט ממש לא בא לי להצטרך לעמוד על זכויותי במדידה הבאה, הייתי רוצה שזה פשוט יזרום בכיף
כנראה שצריך ס-ב-ל-נ-ו-ת

ניצניצ

New member
אולי זה קצת מוגזם

אבל אני לקחתי לכל מדידה (והיו הרבה, פשוט כי אני רציתי) בכל פעם מישהו אחר: אמא, אבא, חברה מחו"ל שבאה לחתונה, חברה, בת דודה ולבסוף את החברה של אחי הקטן שפשוט בכתה מהתרגשות במדידה. לסיכום- קחי את מי שאת רוצה, את מי שאת מוצאת לנכון, ההתפעלות תהיה גם אצל אלה שראו אותך במדידה (כמו אחיך)---כי אחרי הכל תמיד הכלה ביום החתונה היא הכי יפה בעולם
. תקחי איתך אנשים מפרגנים וכאלה שלא מתביישים לעשות זאת בגלוי (כולנו זקוקים לאהבה גדולה ומוחצנת ברגעים כאלה)! המון
ניצניצ

למעלה