מדידת דופק מקס.

HP1610

New member
מדידת דופק מקס.

שלום, אני בן 45 ולפי הנוסחא הרגילה הדופק המקס. שלי הוא 175. בעת ריצות ארוכות (5-10 ק"מ) בקצב נינוח הדופק שלי נע בין 155-160 (ללא תחושת מאמץ!). וזה מביא אותי לחשוב שהדופק המקס. האמיתי שלי הוא גבוה יותר. איזו בדיקה ואיפה יכולה לגלות לי את הדופק המקס. האמיתי? האם בדיקת סח"ח בווינגיט תיתן לי גם את הדופק המקס.? תודה, HP

tushtk

New member
דופק מקסימלי

אהלן, הנוסחא היא כללית מאוד ויש בה סטייה של כ-10 פעימות. אתה יכול לבדוק את הדופק המקסימלי המדויק שלך בפשטות רבה. כל מה שאתה צריך זה הליכון ומד דופק. נהוג להתחיל מקצב הליכה ולהעלות 0.5-1 קמ"ש בכל דקה. בכל עלייה כזו, הדופק יעלה מעט. בנקודה מסוימת (שזה גם האימון הופך מאירובי לאנאירובי, וכתוצאה מכך לא תוכל להתמיד בעצימות זו לאורך זמן) המהירות תעלה, אך הדופק ישאר קבוע. זה הדופק המקסימלי שלך. בגלל עצימות הבדיקה, היא לא מומלצת למתאמנים מתחילים. חשוב מאוד להתחיל מעצימות נמוכה ולעלות בהדרגה. חשוב להקפיד על דקה בין כל עלייה במהירות כדי שהדופק יוכל להתייצב. תמדוד גם את הדופק שלך במנוחה, כדי שתוכל להתשמש בנוסחת קרבונן שנחשבת למדויקת יותר. בהצלחה.

HP1610

New member
תודה....אבל

מזה אני מבין שהדופק המקס. הוא הדופק המירבי שניתן בכלל להגיע אליו. כלומר אין מצב של ריצה (אפילו לזמן קצר) ב 105% או 110% מהדופק המקס.?

tushtk

New member
הבנת נכון

הדופק המקסימלי, כשמו כן הוא, הדופק המירבי שאדם מסוים יכול להגיע אליו. אין חריגות כלפי מעלה. הוא אינדיבידואלי לכל אדם. הנוסחא 220 פחות הגיל היא בסך הכל ממוצע גס.

HP1610

New member
אם כך שלי לפחות 190../images/Emo2.gif..

אני רוכב על אופני הרים ובעליות מאומצות אני מגיע לפרקי זמן קצרים לסל"ד הזה. משום מה, זה קצת מפחיד לבצע ניסוי כזה לבד על ההליכון, כלומר לרוץ עד אובדן נשימה (ועוד להציץ בשעות ולראות את הדופק). יש מרפאות ספורט שמבצעות את זה בתנאים מבוקרים?

tushtk

New member
../images/Emo26.gif

לאנשים מאומנים זה לא כל כך קיצוני כמו שזה נשמע. אני מניח שאפילו הגעת לדופק המירבי שלך או התקרבת אליו בלי לשים לב באחת הרכיבות שלך. אם אתה עדיין חושש ומעדיף לעשות את זה באופן מבוקר, תוכל לבצע בדיקות פיסיולוגיות בווינגייט, שיתנו לך מידע נוסף חוץ מהדופק המקסימלי.

שיטה למדידה (מאתר איילות)

יש באתר של מועדון הריצה איילות מאמר על שיטות למדידה. מצורף קישור למטה.

למעלה