מדידת זמני שירותים

מדידת זמני שירותים

יצא לי להיתקל בהודעה הבאה שקצת היממה אותי. הנושא עלה בפורום לא אחת, אבל לא זכורים לי דיווחים שכאלו - אחרי הכל מדובר בצורך אנושי בסיסי, ואפשרות ללכת לשירותים מתי שנדרש זה מינימום תנאי עבודה, לא?

איך זה אצלכם?

Bakbook1

New member
היי הקדמת אותי

רציתי לפרסם את ההודעה הזו, גם בפורום הזה.

Shpritz

New member
מצד אחד תמוה

כמובן שזה מאוד מוזר שעוקבים אחר תעבורת שירותים, בודקים, ואף מעירים על צורך בסיסי כמו שנאמר.
מצד שני, לכל עובד מגיעה הפסקה של 30 דקות במשמרת, ולהוסיף 20 דקות על ה30 דקות הללו כבר הופך את העניין למוזר לכשעצמו.
נומבר 1 אמור לקחת בממוצע (לפי בדיקות מדוקדקות שערכתי
) באיזור ה5 דקות ביחד. אולי קצת יותר לנשים.
באשר לנומבר 2, פה כמובן יש חריגות, אבל אם מדובר על משהו חד פעמי, או לפחות במשהו שלא קורה כל יום וכאמור מצטבר ל50 דקות מחוץ למערכת (ובעבודות כמו ש"ל ותמיכה טכנית זה קריטי), אזי לא אמורה להיות בעיה, ואם באמת מעירים על זה, זו בושה וצריך למגר את התופעה או לפחות לסגור את הפינה מול המעסיק.

אני עובד ברשת בתי קפה שיש בה נותני שירות שלוקחים הזמנות וגם שם יש דרישה מהאחמ"שים ליידע אותם בכל פעם שהולכים לשירותים על מנת שיהיו בבקרה וידעו אם חסר להם בנאדם, מה לעשות כשיש לחץ על הקופה וכדומה.
לי זה נשמע תת רמה ואני מתנגד לזה בתקיפות, כנ"ל גם למערכת ספירת דקות מחוץ למערכת (שאותה אני מכיר מתקופת 012), אבל אני מבין את זה.. כאמור רק מכיוון שבכל מקום יש אנשים שרוצים לנצל את המעביד, לברוח ומעבודה וכו'.

Bakbook1

New member
מצד שני

תחשוב שלא משלמים לך על ההפסקה.
אם נותנים לך הפסקה מוקצבת של 20 דק' שבה אסור לך לאחר ולחרוג.
ואתה צריך ללכת לשירותים למשך 15-10 דק'.
מתי אתה תספיק לאכול ולהתאורר?
כל מקום שמכבד את עצמו, אמור/צריך לשלם על ההפסקות לעובדים.

t o m a k

New member
אמור זה שם של דג..

ולמרות שאני מסכים איתך, מבחינת החוק מעסיקים לא חייבים לשלם לעובדים כשהם בהפסקה - כי זה זמן שהם טכנית לא עובדים..

trilliane

Well-known member
מנהל
מאיתנו ציפו ללכת לשירותים בהפסקה

קיבלנו כל שעה וחצי (לערך) הפסקה שך 15 דקות, ולרוב זה מספיק. אם אין בעיה רפואית מיוחדת, ללכת לשירותים לוקח לי 2–3 דקות גג. אם הייתי צריכה ללכת בין לבין, ביקשתי אישור מהאחמ"ש, אבל זה רק אם באמת הייתי חייבת ולא יכולתי להתאפק. כשלא הרגשתי טוב ובאמת הייתה בעיה, הבינו שלפעמים יש בעיה ולא עשו לי בעיה.

ההפסקות היו חלק משעות העבודה אצלנו אז יצא שלמעשה קיבלנו עליהן כסף (גם ככה שכר מינימום ואסימון...) ונכון, לא נשאר הרבה זמן מההפסקה להתרענן או לאכול, אבל זו העבודה, ואוכלים לפני או אחרי. יש עבודות ארוכות יותר וקשות יותר עם פחות הפסקות, הכול יחסי. בסה"כ במשמרת של 7 (או 8) שעות, שהיא אפילו לא נחשבת ליום עבודה מלא, זה סביר. אוכלים ארוחה מלאה לפני או אחרי ותוך כדי דברים קטנים, בעיקר (או בחלקים...
).

קריסטה

New member
הזוי לחלוטין

זה חוקי בכלל?
אולי גם ידרשו פירוט של מה עשה וכמה יצא ובכמה נייר השתמש?

וואו, זה פשוט לא נשמע לי תקין.
אצלנו לא בדיוק מודדים זמן על הפסקה לשירותים, אבל יש לנו שתי הפסקות במהלך המשמרת- של רבע שעה ו-25 דקות, ואם במהלך שתי ההפסקות האלו לא הספקתי לצאת לשירותים אז אני אמורה להתקשר ולבקש מהאחמ״ש הפסקה אישית כדי שאוכל לצאת- שאמנם הם לא מגבילים אותה בזמן, אבל אם אחרי 10 דקות לא חזרתי, סביר להניח שיגידו לי משהו על זה. זה נשמע לי פשוט מיותר ומגוחך שאני צריכה בכלל לדווח על זה שאני יוצאת לשירותים או להסביר למה הייתי שם כ״כ הרבה זמן, בהנחה שביליתי שם יותר מ-10 דקות.

למעלה