מדידת חום

sdratler

New member
מדידת חום

לאחר שנה + של ניסיונות כושלים החלטתי להתחיל למדוד חום כדי לנסות לדעת מתי הביוץ שלי. התחלתי למדוד ביום השביעי למחזור ואלו הטמפ´: 36.5, 35.9, 36.4, ביום העשירי לא מדדתי , 36.5, 36.4, 36.4, 36.2, 36.2, 36.2, 36.1, 36.1, 63.3 , ביום ה20,21,22 לא מדדתי, 36.5, וביום ה24 שזה היום החום שלי הוא 36.9???? . יש לציין שהביוץ שלי היה אמור להיות ביום ה15 למחזור ואז חום גופי היה 36.2. האם יכול להיות שהביוץ שלי הוא בכלל ביום ה- 24 ולכן אני לא נקלטת?????
. חשוב לציין שעברתי כבר בדיקות דם וצילום רחם ולא ראו שום בעיה, בנוסף בעלי עבר בדיקת זרע וגם אצלו אין שום בעיה. בבקשה שמישהי שמבינה בחישובים האלה (מדידת חום ) תענה לי מהר כי אני בלחץ מטורף!!! תודה

עמית@

New member
מדידת חום היא מדד סוביקטיבי וככזה

הוא מושפע מגורמים שונים (שעת יקיצה, פעילות לפני ואחרי, מחלות או זיהומים קלים וכד´) אי אפשר להסיק דבר ממדידה בודדת של חודש/התחלה ביום ה7/דילוג על ימים את צריכה למדוד מיד שאת כמה כמה חודשיםפ במדויק על מנת לתת תמונה מדוייקת, וגם אז זה נותר סובייקטיבי (לי למשל אין עליית חום למרות שיש ביוץ{בהפריית מבחנה}) אין סיכוי שאת מבייצת ביום 24 ומקבלת ביום ה30 (אם מחזורך סדיר) רצוי לעבור לבדיקות דם וUS על מנת לעקוב אחרי הביוץ

עידית ד

New member
עוד דבר...

זו שיטה ישנה שכיום הרופאים לא ממש ממליצים עליה מפני שב-US ובבדיקות דם התשובות הן מדוייקות. בכל מקרה יש למדוד את חום השחר בשעה קבועה לפני שקמים מהמיטה ולפחות שלושה חודשים ובכל יום - בצורה כזו תוכלי להשוות בין החודשים ולעשות מעקב בנוסף יש לעשות טבלה ולרשום בה כל שינוי שחל - לדוגמא, מחלה, שינוי במזג האוויר, וסקס. בקיצור לא ממש מומלץ - מנסיון! זה קשה, זה מסורבל והכי חשוב זה לא מדוייק בהצלחה עידית

באבו

New member
קצת על US (מגילונת)

היי, כולן כאן כתבו דברים מאד נכונים. חום השחר אינו מדד מדוייק, והוא שימש נשים בעבר, כשהכל היה פרימיטיבי, ועוד חיממו מים על פרימוס.. בכל מקרה, עמית הזכירה US. במידה ואינך יודעת מה זה, הנה ההסבר:
(הסברתי את זה כבר 4 פעמים לאחרונה, ואני כל פעם נהנית מחדש..
) US הכוונה למעקב זקיקים. הזקיקים הם אלו שיוצאים מן השחלות, בכל תחילת חודש (כל תחילת מחזור) ונוצרים בתוכם את הביציות הסרבניות שלנו.. הזקיקים גודלים כל יום בקצב מסויים (לדעתי 2 מ"מ בכל יום) עד שמגיעים לגודל מסויים שמהם הביצית מתפרצת (נדמה לי משהו בין 17 מ"מ ל- 25 מ"מ). במעקב הזקיקים, שהיא בדיקת אולטרא-סאונד וגינלית, נורא פשוטה (למרות שזה נשמע שם מפוצץ
) בודקים מה גודל הזקיקים ומה מצבה של רירית הרחם. לפי הגודל שלהם, ניתן לדעת מתי הביוץ (אצלי, בפעם האחרונה ראו זקיק נפול.. זה אומר שהיה ביוץ בוודאות). בכל מקרה, מצרפים בדר"כ גם בדיקות דם למעקב הזקיקים כדי לדעת שרמת ההורמונים בגוף מתאימה לגודל הזקיקים. זה בערך כל הסיפור, ולפי זה ניתן לדעת מתי הביוץ מתרחש. בוודאות!!! אל תחששי, זה באמת נראה קצת מסובך כזה, ובפעם הראשונה שאני הופניתי למעקב זקיקים, חשבתי שאני כבר לפחות ב- IVF... בקיצור, הביצית לא תתחמק.. בהצלחה,

מיכל @

New member
עזבי את מדידות החום ../images/Emo22.gif

אם אתם מנסים כבר שנה הגיע הזמן למשהו קצת יותר אמין. אם אכן כל הבדיקו שלך תקינות ויש לך ביוץ, תשתמשי בערכות לקביעת ביוץ. אפשר לקנות אותן בסופר פארם (ליד הערכות לבדיקת ההריון), ולמרות שהן יקרות הבנתי שהן די מדוייקות.

למעלה