מדידת סוכר

פרח בר 99

New member
מדידת סוכר

שלום לכולם
התחלתי לברר לגבי אונדקרינולוג באזור שלי. נקבע לי תור לעוד חודש, אבל הרופא (היחיד באזורנו) אינו מומחה לסוכרת, אז אני ממשיכה לחפש.
בינתיים יש לי שאלה: כל כמה זמן רצוי למדוד רמת סוכר? אני מודדת דבר ראשון בבוקר ואני מבינה שזה קצת מטעה כי הערכים בבוקר גבוהים יותר.
ועוד שאלה: חיפשתי מידע על תסמונת השחר, ולא ראיתי שכתוב שזה רק לטייפ 1. אפשר לעשות לי קצת סדר בבלגן?
תודה

תומרונתם

New member
מנהל
מדידות

לדעתי, כל עוד את לא מכירה את המצב מספיק טוב - כדאי למדוד לפחות 4 פעמים ביום.
הראשונה בבוקר מיד עם הקימה, זו המדידה שנותנת תמונת מצב ליכולת של הגוף שלך להתמודד עם איזון הסוכר ללא אוכל. ברוב המקרים, אצל סכרתיים שלא אוכלים יותר מידי זמן יעלו רמות הסוכר מעל לרצוי, ולכן ממליצים לא לעשות צום של יותר מ-8 שעות.
שלושת המדידות הבאות יהיו שעתיים אחרי כל ארוחה - אלו מדידות שיתנו לך תמונת מצב על ההתמודדות של הגוף עם המזון שאכלת, ולפיהן תוכלי לדעת איך לשפר את התזונה שלך כדי לא להגיע לערכים גבוהים מידי.
&nbsp
אם את יותר משקיענית, אפשר להוסיף עוד שתי מדידות *לפני* ארוחות צהרים וערב, ועוד אחת לפני השינה (סה"כ 7 פעמים ביום). המדידות האלו יאפשרו לך לדעת אם, למשל, מדידה של אחרי האוכל חורגת, האם היא חורגת בגלל האוכל או בגלל שהיית כבר על גבוה לפני האוכל ואז הטיפול הוא אחר.
&nbsp
לגבי תסמונת השחר, אני לא סגורה על זה שזה רק לטייפ 1, אני צריכה לבדוק

tulkin

New member
פעם ראשונה שאני שומע על ההמלצה שלא לצום מעל 8 שעות

אני אמנם יודע שתזונה לא סדירה עלולה לפגוע במשטר האינסולין למי שמזריק. אבל יש כל כך הרבה יתרונות בצום (ולו של כמה שעות) ובחלונות הזנה מצומצמים, ו(לפחות לבעלי משאבות) יחסית קל לשלוט ולשנות את משטר האינסולין בהתאם למצב, שנראה לי שאפשר, אם רוצים, לצום יותר מ8 שעות.

corvo

New member
מדידות

אני מודד בבוקר, לפני ואחרי ארוחת צהריים ולפני ואחרי ארוחת ערב.
כמו שנאמר קודם את רוצה לראות את הערכים לפני ארוחה ואחריה, כדי לראות את ההשפעה שיש לכל מיני סוגי מזונות על רמות הסוכר שלך ולדעת מאיזה סוגי מזונות להמנע.

tulkin

New member
מדידות -

תלוי בשביל מה מודדים.
אם מודדים כדי להכיר את תגובת הגוף לכל מיני דברים, וכדי להבין את מצבך טוב יותר - אז כמה שיותר, יותר טוב.
אם מודדים כדי לקבל החלטה כיצד לפעול (לצאת לריצה? לאכול עכשיו או לדחות את הארוחה?) אז בנקודת ההחלטה הרלוונטית.
אם מודדים סתם כדי לקבל תמונת מצב כללי - אזי כדאי למדוד באופן אקראי 2-3 פעמים ביום, אבל לא בשעה-שעתיים שלאחר ארוחה.
&nbsp
אני באופן אישי נמצא בין שלושת האפשרויות הנ"ל, תלוי במצב הרוח שלי ובסיטואציה. בפועל אני בודק על הבוקר, מעט לפני השינה (ותוצאה גבוהה לפני השינה גורמת לי לצאת לשעה רכיבה/הליכה, אחריה תגיע עוד מדידה), ועוד פעם פעמיים ביום באופן יחסית אקראי, כשאני לא עסוק מדי.
&nbsp
לגבי תסמונת השחר - קורה לכולם. לא משהו שצריך להדאיג מאד, ויחסית קל להיפטר ממנו, בתלות בהרגלי התזונה שלך.

אילת103

New member
התמודדות עם תסמונת השחר

אתה כותב שיחסית קל להתמודד עם זה, ואני די מסתבכת, תוכל להחכים אותי?

tulkin

New member
תני פרטים

סוכרת סוג 1? סוג 2?
מה את אוכלת לפני השינה ומתי? רמת פעילות גופנית? כמה גבוה זה בבוקר, וכמה זה היה לפני השינה?
&nbsp

אילת103

New member
תסמונת השחר

סוכרת סוג 1, אוכלת ארוחה אחרונה בערך ב 19:00, הולכת לישון על 80-100 וקמה על 150.
שמתי לב שעם ארוך טווח ובלי ארוך טווח (לפעמים אני מנסה את ההשפעה) אני קמה אותו דבר.
תודה

tulkin

New member
יש כמה אפשרויות...

קודם כל, לא אמרת מה את אוכלת? הרבה פחמימות? הרבה חלבון?
יש כמה אפשרויות
- כמו שאיריס פלג אומרת, לפעמים נגיעת פחמימה לפני השינה תעזור. אבל אז כמובן חייבים את הארוך טווח, וכל הסיפור של מציאת הכמות הנכונה של ההזרקה בערב שלפני עלולה להפוך למסובכת יותר
&nbsp
אני כמובן לא יכול להמליץ לחולה סוכרת לאכול פחמימה כדי לטפל במשהו. נשמע לי כמו סתירה פנימית. אבל איריס מנוסה ממני, במיוחד בענייני סוכרת סוג 1 - אז לא פוסל.
&nbsp
אם לא פחמימה אז מה כן?
כאמור - עיקר מה שמזין את ייצור הסוכר בלילה הוא עודפי חלבונים לא מנוצלים. אולי אפשר להמעיט בחלבון בארוחת הערב. אבל הרבה יותר טוב בעיני היא פעילות גופנית לפני השינה. אפשר להקטין את הבולוס על ארוחת הערב, ולצאת במקומו לפעילות גופנית - קצת הליכה וקצת הפעלת כוח על שרירים בהתאם למצב הכושר שלך. רוב הפעילות בעצימות נמוכה-בינונית ומיעוטה בעצימות בינונית. אין צורך לעשות משהו בעצימות גבוהה. זה אמור לסדר את עודפי החלבון ולהפחית את ייצור הסוכר בכבד בלילה.

למעלה