מדידת עוצמת אור

מדידת עוצמת אור

איך אפשר לדעת אם אור מספיק לקריאה או עבודה מול מחשב בבית או בעבודה. ייתכן שיש לי אור פלורוסנטי אבל אני לא מודע לזה שזה לא מספיק והורס את הראייה. איך אפשר לדעת ?

רז חשמל

New member
מדידת אור

עוצמת אור נמדדת בלומן ויש מכשיר שיודע למדוד זאת. ישנו תקן שקובע את עוצמת ההארה הדרושה בכל מקום כמו מאור רחובות, משרד וכו'.

צריך להיות אור חזק בחדר .

שמסך המחשב לא יסנוור . אצלי בחדר 2*3 דולקים 2 מנורןת פלורוצנט ביחד . אור חזק . אז היחס בין האור שיוצא מהמסך והאור המוחזר מהשולחן שווה . ואישון של העיין לא ניסגר

מאגר

New member
כדאי לבדוק

עצעתך מצויינת רק כדאילך מאוד ליבדוק באיזה תדר תאורתמסך עובד המסך שלך ובאיזה תדר תאורה עובדות שתי נורות הפלורסט.בכדי שלא תעורר יום אחד ותגיד אני עיוור עם התדרים אינם זהים אתה רואה מצויין אבל זה לזמן די מוגבל עד שלא תראה בכלל לא עלינו זה שיש אור חזר זה לא אומר שאתה רואה טוב או יותר נכון שהאור הזה בריא לעינים.

doram44

New member
הפעם הראשונה נמחקה - מאמר פעם 2

יחידות המדידה להארה נקבעו באנגליה! היחידה הראשונה למדידת שטף אור היתה קנדלה והיא כמות האור שמפיק נר בגודל X.כמות האור בחלל נמדדת ביחידות שטח זאת אומרת קנדל פר פיט יחידות מקבילות ארופאיות = לומן לשטף אור ולוקס לפיזור בחלל. אם יש צורך לכמת אור יש לחשב את הלוקסים ולהתאים לתקנים. בארץ יש מעט תקינה ולכן משתמשים בתקנים גרמנים אמריקאיים או אנגלים... אני כאישה לא בטוחה בדיוק ויעילות הענייןואנני חושבת שמידות ומספרים מקלים על ההחלטות וניתנים לשיפוט של טוב ורע. כמות האור הנחוצה היא תוצאה של גיל המישתמשים בתאורה והמשתנים הסביבתיים. והאם ההארה אור טיבעי חודר ובארצנו זו הבעיה. א. העין איננה מודדת באופן החלטי כך שאין אדם שיכול בעיין לאמר כמה לוקס יש בחדר. ואם הוא אומר כן אז הוא עושה רוח ויש להתיחס אליו בחשדנות. בגלל שיש בחדר משתנים רבים (מרחק מקיר חומרים מחזירים ובולעים, אהיהל , ועוד)כמות האור משתנה מאוד ויש שיכלול של המשתנים. אם רוצים מודדים את כמות הלוקס בלוקסומטר ולא כזה של צלמים שמתיחס לסרט הצילום רגישותו ומכוון לשימוש בזמן חשיפה משתנה.. אלא בלוקסומטר של תאורנים אדריכליים שמכיל חיישן שנקבע ליד העצם המואר בזווית המתאימה לזווית ההארה. וקורא שנמצא ביד המודד רחוק מהאוביקט המואר. מכשיר כזה יש רק במספר מוזיאונים בארץ ותפקידו לתת מדידה לכמות הלוקס על האובייקט מסיבות של שימור. במוזיאונים גם מודדים את כמות הUV והIR כחלק ממדידה למניעת נזקים.... לצורך חישוב אור. משתמשים היום בתוכנות חישוב כלליות כמו LUMEN MICRO שנותנות תוצאה או שבתוכנות פרטיות שמחולקות או נמכרות על ידי חברות התאורה כחלק מהמארג הצפוף של השיווק. בארץ קיימת כיום מעבדה אחת בודדת שבודקת את ה"אמת בפירסום" של החברות. המעבדה נמצאת בקיבוץ געש ומנוהלת על ידי אדם יקר בשם דני קלינה. דני והמשרד שלו גם מספקים תיכנוני הארה לפרוייקטים גדולם ומספקים במקביל גם הדמיה בתלת מימד.(ולא אני לא מקבלת אחוזים)מעבדה נוספת שהיתה בטכניון ונוהלה על ידי פרופסור אליהו נאמן נסגרה לפני מספר שנים וחבל כמו מסלול הלימודים של הנדסת מאור שדולדל מאוד.. ושוב יש לזכור העיין האנושית איננה מכשיר מדידה מוחלט והיא מודדת אור בכמות יחסית. למשל חדר כהה צורך כמות גדולה יותר של הארה. ואם אנחנו משתמשים בתאורה מלאכותית ביום אנחנו זקוקים שוב לכמויות גדולות של הארה על מנת לתת קונטרה לשמש.. הפרמטרים לכמות רצויה צריכים לקחת בחשבון את גיל המשתמש מספר השעות ששוהים באור הזה ,נתונים על צבעוניות החלל, אופי בליעה והחזרת האור , כמות מקורות האור, הפיזור שלהם בחלל וסוג מקור האור(נורות.. וגופים)וכמובן עוד מספר אין סופי של נתונים עיצוביים. . זהו להפעם.

מאגר

New member
מדידת אור

ראשית יש תקנים לתאורה במקומות שונים כל מקום והתקן הנידרש לו את האור מודדים עם מכשיר שניקרא לוקס מיטר זהוא סוג של מד אור שבודק את עוצמת האור בקנדל לייט. כאשר עוצמת האור נימדדת בלוקס למ"ר.

למעלה