מדיה,ציטוט וזכיות יוצרים

joni4u

New member
מדיה,ציטוט וזכיות יוצרים

שלום שאלה לי לכם. נגיד ואני רוצה לפרסם פרטים מסוימים מכתבה או כל חומר אחר במקום מסוים, עיתון או אתר אינטרנט. מה עלי לעשות בשביל לעשות את זה "כחוק"?! וזאות גם לגבי פרסום ידיעה או כתבה בצורה שהיא נכתבה במקום אחר, כלומר לא ציטוט. איפה אפשר לקרוא על עיניינים כאלה ואחרים? חוקי עיתונות,מדיה וכו´ להלן דוגמא: נגיד ופורסמה כתבה באתר וואלה על חיפושיות זבל שיוצאות למאבק נגד קיצוץ השכר בממשלה והן מקימות ארגון תמיכה בנפגעים, ואני כותב בשכתוב שלי את חלקי הכתבה ומוסיף שלפי אתר וואלה שפרסם את הכתבה היו ככה וככה ונאמרו ככה וככה?! האם אני פותר את עצמי מבקשת רשות לפרסם ע"י כך שכתבתי מאיכן נלקח החומר ומי כתב אותו וכו´ וכו´? בכבוד רב, ג´וני
 
מה מוגן ע"י זכות היוצרים

היצירה מוגנת ולכן אסור לך להעתיק כתבה במלואה ולהדביק אותה באתר שלך ללא רשות בעל הזכות, גם אם אתה נותן קרדית לבעל הזכות. החדשה עצמה, לא מוגנת, אין זכות יוצרים על חדשות. כלומר, אם קראת את החדשה, מותר לך להכין כתבה על הנושא, הרי לא יתכן מצב שיהיה אסור לפרסם חדשה מפני שמישהו כבר פירסם אותה. דוגמא טריוויאלית: משדרים משחק כדורגל בשידור ישיר באחד הערוצים, בזמן אמיתי מדווחים שהתוצאה היא כך וכך לטובת קבוצה פלונית. האם יעלה על הדעת שלמישהו יש זכות יוצרים על עצם החדשה שהמשחק נגמר באותה תוצאה? מותר לך לצטט, אך אסור לך להעתיק יצירה שלמה או חלקים ניכרים ממנה. לשאלתך השניה, איפה ניתן לקרוא חוקים וחומר משפטי, נכון גם זה כבר נשאל ועניתי: האפשרויות העיקריות הן: סיפריות משפטיות המצויות בפקולטות למשפטים (ברובן נדרש כרטיס סטודנט כדי להיכנס) ספריות המכללות למשפטים, לא יודע אם הן פתוחות לציבור אני מציע לברר בטלפון לפני שניגשים ספריות של בתי המשפט המחוזיים, פתוחים לציבור. ספריות של משרדי עו"ד, כמובן רק על בסיס היכרות אישית. אינטרנט, אני נתתי בינתיים בפורום לינקים לכמה מנועי חיפוש משפטיים באנגלית, יש כמובן גם אתרים משפטיים די רבים בעברית שניתן להגיע אליהם במנועי החיפוש הרגילים, חלקם בתשלום וחלקם בחינם.
 

שרית^

New member
ובאותו עניין ..... כמעט

האם יש חוקים נפרדים לאתרים חינוכיים? מה לגבי קורס וירטואלי (של מוסד חינוכי) ל 20 איש הסגור בסיסמא - בהנחה שאין הפצה לקהל הרחב...... האם יש חוקים או תקנות לעניין זה? ו.. מה הדין אם הייתה פניה ליוצר בבקשה להשתמש בחומרים שלו ו... הפניה לא נענתה.
 
ראי סעיף 2 לחוק זכויות יוצרים

הסעיף אינו מובא כאן במלואו אלא רק ההגנות הרלוונטיות, ההדגשות אינן במקור. 2. הפרת זכות יוצרים (1) רואין זכות-יוצרים ביצירה כאילו הופרה ע"י אדם אם שלא בהסכמת בעל זכות היוצרים הוא עושה מעשה שהזכות היחידה לעשייתו נתונה בחוק זה לבעל זכות-היוצרים: בתנאי שהמעשים דלקמן לא יהא בהם משום הפרת זכות-יוצרים: - (I) כל טיפול הוגן ביצירה לשם לימוד עצמי, מחקר, בקורת, סקירה, או תמצית עתונאית; ... (IV) פרסום קטעים מיצירות ספרותיות, שנתפרסמו ושלא נתכוונו בפרסומן לשם שימוש בבתי-הספר ואשר קיימות לגביהן זכות- יוצרים, בתוך קובץ שעיקרי הדברים שבו אין עליהם זכות-יוצרים והמכוון באמת ובתמים לשימוש בבתי-הספר והמתואר בתור כזה בדף השער שלו ובכל מודעות שנתפרסמו ע"י המו"ל: בתנאי שאותו מו"ל לא יפרסם במשך חמש שנים יותר משני קטעים מיצירותיו של מחבר אחד, וכי יצויין המקור שממנו שאובים הקטעים אלה; ... (2) כמו כן רואים זכות-יוצרים ביצירה כאילו הופרה ע"י אדם אם - (א) הוא מוכר או משכיר או מעמיד או מציע לשכירות בדרך מסחרית; או (ב) הוא מפיץ לצרכי מסחר או במידה שיש בה כדי להזיק לבעל זכות-היוצרים; או (ג) מציג בתערוכה לפני הציבור בדרך מסחרית; או (ד) מביא מחו"ל למכירה או לשכירות בכל חלק של מושבות הוד מלכותו שחל עליהם חוק זה, כל יצירה שלפי ידיעתו היא מפירה זכות- יוצרים או היתה מפירה זכות-יוצרים אילו נעשתה בגבולות אותו החלק של מושבות הוד מלכותו שבו נערכה או הושכרה או הועמדה או הוצעה למכירה או לשכירות או שבו הופצה או שלתוכו הובאה מחוץ-לארץ. (3) כמו כן רואים זכות-יוצרים ביצירה כאילו הופרה אם הרשה אדם לתועלתו הפרטית לתיאטרון או למקום-שעשוע אחר להשתמש ביצירה לשם הצגתה בציבור בלא הסכמת בעל זכות-היוצרים, חוץ אם לא ידע אותו אדם ולא היה לו יסוד נאמן לחשוד שיהא בהצגה משום הפרת זכות-היוצרים.
 
למעלה