מדיח וארון משומשים- לקחת?

einat162

New member
מדיח וארון משומשים- לקחת?

אני עוברת דירה, ובעל הבית הציע להשאיר (כנראה ב"תשלום סימלי", עדיין לא ידוע בוודאות) את המדיח, ארון (בגדים), ותנור. אין לי הרבה פרטים כמו חברה/ דגם של כל מוצר (בעיקר המדיח והתנור) אני הולכת לבדוק במה מדובר עוד כמה ימים.....
ארון בגדים פחות מדאיג אותי, העיקר זה המדיח והתנור - כי מדובר על מוצרים שממשיכים לשלם עליהם בשימוש שוטף.
אני צריכה לציין שמדיח אני לא כ"כ צריכה, אבל מדובר על "חור" בקיר שצריך לסגור (האמת, חשבתי על האפשרות של תליית וילון הזזה פשוט שפשוט יכסה את האיזור ולהשתמש בו כמקום אחסון, אבל אולי כן אקנה בסופו של דבר).

מה הייתם עושים? בלי הארון, כמה הייתם מוכנים לשלם על מדיח ותנור משומשים? הייתם מוכנים לחשוב על זה בכלל?

ומבחינת מדיחים, מה נחשב חברות טובות (אני מאמינה ש Bosch, Siemens, Blomberg, DeLonghi נחשבות חברות איכותיות יותר מלמשל Pilot....).

לא יודע אם הייתי קונה או לא,

אבל שימי לב שגם חברת בלומברג לדוגמא היא חברת מדבקה היום.
מדובר באיזה יצרן טורקי.

הרבה שמות של "מותגים" מהעבר שפשטו רגל נקנים ע"י כל מיני חברות עלומות שם שממשיכות לשווק תחת השם של החברה הטובה מהעבר.

ע"ע
sansui,akai,blomberg,graetz ויש עוד המון דוגמאות.

לגבי השאלה שלך, זה כמובן תלוי במצב של המוצר, החברה והמחיר.

חסרים המון פרטים.

כשאנחנו עברנו דירה, בעל הדירה השאיר לנו תנור בחינם....
מיותר לציין שכשבאתי לאפות התנור היה על הפנים, אז העפנו וקנינו חדש.
כשתדעי מה החברה וכמה בעל הבית רוצה תחזרי לכאן ונהיה יותר חכמים לענות לך.......
למרות שבינינו רוב הסיכויים שגם אם תגידי לא בעל הבית ישאיר לך את זה, פשוט כי איפה הוא יאחסן את זה עכשיו?

ובקשר לחברות - בוש וסימנס הן של אותו יצרן, והן מעולות. מנסיון של המון המון אנשים ובני משפחה וגם שלי - אם הייתי קונה שוב הייתי הולכת עליהם (שוב)

וכמה הייתי מוכנה לשלם? בהנחה שהכל עובד כמו שצריך, אבל ממש פרפקט, 500 ש"ח על שניהם. לא שקל יותר וגם זה רק בשביל הנוחות...

תתפלאי איזה בונקרים אנשים יכולים להיות

כשבאנו לראות את הדירה שלנו לראשונה היה כאן מקרר, שאלנו אם הוא נשאר עם הדירה ובעל הדירה אמר שהוא של הדיירת הקודמת ושהיא רוצה למכור אותו ב800 ש"ח, מבחינתנו זה היה מחיר לא משתלם אז אמרנו לו שידבר איתה ויגיד לה שאנחנו מוכנים גג ב500, ואם לא אז שתפנה אותו.
הוא מסר שהיא לא הסכימה, קנינו מקרר חדש... הוצאנו את המקרר שלה החוצה כי היא היתה אמורה לבוא לפנות אותו... בהתחלה הוא עמד בגינה עד שהבאנו שיקח לה זמן ושמנו אותו במחסן...
כמה שבועות אחר כך הגיעה הדיירת הקודמת לפנות מהמחסן את כל הדברים שלה, אמרנו לה שגם המקרר שלה שם והיא הביטה בנו כאילו נפלנו מהירח- מסתבר שהמקרר בכלל לא שלה! הוא של בעל הדירה שכנראה ממש כאב לו להשאיר לדיירים שלו מקרר

ועד עכשיו המקרר יושב וצובר חלודה ווטאבר מה במחסן...

קריסטה

New member
אם הוא עדיין עובד

תפרסמו אותו באגורה או תפנו לאיזו עמותה שמתעסקת בדברים האלה.
אני בטוחה שיש אנשים שממש ישמחו לקבל אותו.

הוא לא שלנו

הוא של בעל הבית

הוא בחייםפ לא ימבסור אותו... קמצן בטירוף... זה הרעיון...

סביר להניח שלא ידרוש תשלום

עברתי דירה מספר פעמים בחיים שלי, ומספר פעמים השארנו דברים והשאירו לנו, זה דברים שההובלה שלהם כבייכול לא שווה את השימוש בהם.
או שעם הבית החדש מעוניינים לחדש גם את החפצים הספציפיים.

אם הבחור ידרוש תשלום, תגידי לו שאת לא מעוניינת ושיקח את הדברים.
תאמיני לי שהוא ישאיר אותם בכל זאת.
הרי בסופו של דבר הוא לא נותן לך אותם מתנה. הוא משאיר כי אין לו צורך בהם.מנסיון.

חוץ מזה שאם הוא לא דיבר על תשלום נוסף, אני לא חושבת שהוא ידרוש תשלום.

קריסטה

New member
אני לא מבינה את הרעיון של מדיח

כל המדיחים שיצא לי להיתקל בהם עד היום, היו כאלה שצריך להעביר את הכלים "שטיפה קלה" לפני הכנסתם למדיח. אז למה לבזבז כסף בקנייה ושימוש במדיח, כשגם ככה אני עושה כמעט את אותה עבודה?

לגבי תנור, אם הוא מאיכות טובה הייתי הולכת על זה, למרות שמקרוגל וטוסטר הם הרבה יותר שימושיים.

einat162

New member
מה שכתבת זה הדעה שלי גם - אבל

1) יהיה לי "חור" בין הארונות הקיימים (אני חשבתי להוסיף 2 ווים ולתלות וילון קטן ככה שיהיה אפשר לאכסן דברים).
2) למה לא בעצם? אם ייצא לי לארח (.... אוקיי, על מי אני עובדת.....).

בכל מקרה הבזבוז הוא בהפעלה.

einat162

New member
טוב, אז ככה באתי, ראיתי, החלטתי:

2 ארונות (2 דלתות כל אחד) המצב סביר לחלוטין- אז לקחתי.
מדיח- נראה ישן, אבל תקין לחלוטין - בחינם - לקחתי.
תנור של King בן כמה שנים - רצה 800 ש"ח עבורו - בחלום הלילה בצאת הכוכבים.... (לא לקחתי).

תודה לכל העונים.

למעלה