מדיטציה בתנועה

• פותח הנושא dlylt
  • פורסם בתאריך

dlylt

New member
מדיטציה בתנועה

אפשר לתרגל את זה דרך היוגה ? אם כן, תוכלו לפרט או לתת קישור?

anatina

New member
יוגה היא מדיטציה בתנועה

כי המטרה ביוגה היא להיות מודע תוך כדי התנועה, להיות בכאן ובעכשיו, להרגיש כל תנוחה ואיך היא מזרימה את האנרגיה בגוף שלך.

לקשמי

New member
מדיטציה היא יוגה

היא חלק בלתי נפרד מתרגול היוגה. התרגול הפיזי של היוגה (אסאנות) נועד להכין אותך פיזית ומנטלית לישיבה במדיטציה.

dlylt

New member
רק לישיבה?

אי אפשר לעשות מדיטציה תוך כדי האסנות (לכך היתה כוונתי) ?

anatina

New member
לדעתי

ולא רק לדעתי, כל אסאנה היא מדיטציה, והמדיטציה קורית גם תוך כדי התנועה ולא רק בישיבה. כמובן שזה אפשרי רק אם אתה מתייחס ליוגה בצורה כזאת ולא אם אתה מתייחס אליה כספורט או כמופע ראווה...

שאלה אלייך כמדריכת יוגה

הבנתי מהודעה שלך למטה שאת מדריכת יוגה. לאור מה שאמרת פה, האם את מקפידה להדריך את התלמידים לא להתאמץ במהלך השיעור? כלומר, להכנס לאסנה אבל עדיין לחשוב תודעתית שהם לא מתאמצים? איך את מעבירה את המסר הזה לתלמידייך?

anatina

New member
כן ולא

כן, אני מדריכה את האנשים לא להתאמץ בתנוחה- כמובן שזה לוקח זמן עד שזה באמת קורה- זה קל להגיד וקשה לבצע. ולא, אני לא מדריכת יוגה עדיין- אני מנהלת צרכז יוגה, אסיסטנטית (עוזרת למורים) בשיעורי היוגה וסטודנטית בקורס מורים ליוגה. יש לי המון ידע ביוגה כתוצאה מהעובדה שזאת גם העבודה שלי וגם התחביב שלי ותחום התעניינות מרכזים שלי, וגם ממה שאני לומדת מקורס המורים ומסדנאות שאני הולכת אליהם, אבל אני לא מורה ליוגה עדיין.

יוגי בר

New member
מדיטציה בתוך האסנה

היי דלית אז ככה: 1. העקרון והמשפט הבא מתוך היוגה בהשיה (אחד מכתבי היוגה הסמכותיים ביותר- נכתב במאה הרביעית לספירה ) ממחיש ואומר כך: השלמות באסנה מושגת רק כשהמאמץ להשגתה נמוג לחלוטין" 2. זו אכן השלמות הגבוהה בכל אסנה. ברגע שהגעת לאפס מאמץ אתה מתקדם בסולם המדיטטיבי. ובסופו אתה נמצא במדיטציה בכל אסנה. והנה עוד משפט שממחיש מה עשוי לקרות בתנוחה מסויימת שירשהאסן לדוגמה. היוגי שנמצא במשך 3 שעות רצופות בשירשאסן חורג אל מעבר לגבולות הזמן והסיבתיות 3. הרצף ישנו רצף שלם של דיאלוג בינך ובין גופך האמור להתקיים ברגע שאתה נכנס לאסנה בצורה נכונה.וגם ברגע שאתה אמור לצאת ממנה. ולא נתעכב עליו כאן. (תכנסי למדור מאמרים בפורום ותמצאי מאמר לעניין) לסיכום: אסנה פירושה בסנסקריט: תנוחה, אבל גם התייחסות. התייחסות הוליסטית כוללת לעצמך. והיא מתחילה בהתייחסות פרטנית לנשימה. הנשימה היא "כלי הרכב" שמאפשר זאת. ברגע שתתחילי להטמיע זאת התהליך כבר יתרחש. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה