מדיטציה חושפת לפגיעה?

my_dreams

New member
מדיטציה חושפת לפגיעה?

רציתי לשאול , מכיוון שבזמן האחרון קרה לי כמה פעמים מקרה דומה, שבו נכנסתי למצב רגוע , וארחרי כמה דקות משהו הוציא אותי מהמצב הזה בפתאומיות. מה שקרה הוא שאת כל הערב שאחרי העברתי בהרגשה נוראה כאילו משהו רודף אותי, כאילו פגעו בי או עוללו לי את הדבר הכי נורא שאפשר. כמו שזה הופיע זה גם נעלם, בפתאומיות, אחרי כמה שעות. רציתי לשאול אם יש משהו במדיטציה שחושף אותי והופך אותי לפגיעה יותר? תודה.

drall

New member
זה יכול לנבוע מכמה סיבות

לי זה קרה פעם כשערבבתי טכניקות עשיתי "פרח בבטן" ובאמצע עברתי ל"הממ" זה היה פשוט נורא. לא לערבב טכניקות אף פעם! דרול

smile2life

New member
תומך בדעה

מה גם שמדיטציה שנעשית תחת STRESS לא מושג בה מאום. כשהגוף חש שהוא בסכנה הוא נחנץ למצב של STRESS וכנראה שאת עושה משהו לא נכון -כשאת מתרגלת את המדיטציה שלך. אם תכתבי בפירוט את השלבים אולי נוכל לנתח יחד ולהבין את שורש הבעיה.

my_dreams

New member
שילוב שיטות זה רע?

אני לא מעוניינת בלקרוא בשם למה שאני עושה. טבעי שאני לא במודע אערבב שיטות שלמדתי כי אני חושבת שאף שיטה לא מושלמת וששילוב שלהם יקרב אותי יותר אל עצמי, אבל קשה לי להאמין ששילוב זה דבר כזה רע. מה שעשיתי באותו יום היה בעיקר מודעות עצמית ופחות מדיטציה. אם רק תוכל להסביר לי למה שילוב שיטות יכול להזיק אני אשמחץ תודה!

smile2life

New member
../images/Emo127.gif חיזקי ואמצי

הכוונה הייתה שתכתבי מה בדיוק את מבצעת. ולפי מה שאנני מבין (ואני לא מבין הרבה) עירוב שיטות הוא גרוע מכיוון שכל שיטה עובדת במישורים מקבילים (בעיקר מישורים אנרגטים). מה שמשותף לכל שיטות המדיטציה זו ההתמקדות בפנימיות ע"י מתודות שונות (נשימה, מנטרות, תנועה, מגע, וכד´). כל השיטות נוגעות באותו תחום גדול הקשור לנשמה, לנפש ולגוף הנקרא "מדיטציה". ובד"כ שילוב של נשימה עם מגע עם תנועה, כשנעשה בצורה נכונה (מודרכת) לא יזיק... אני לא מכיר את הצד האנרגטי של הנושא אבל אני מניח שדרול דיבר על נזק אנרגטי שיכול להיווצר משילוב של שיטות שונות לתרגול המדיטציה. זכור לי בתקופה שרק נכנסתי לכל הנושא וניסיתי על עצמי שיטות שונות בצורה אינטנסיבית רמת השחיקה שלי הייתה גבוהה והגוף נטה לבגוד בי. אמנם לא זה הפורום המצאים אבל גם בזמן חניכת רייקי - כשהאיזון האנרגטי בגוף יוצא מאיזון זמני יש תופעות של דיכאון, ובעיות בריאות. כנראה שעירוב סוגי מדיטציה גורם לחוסר איזון אנרגטי וגורם לאותן התועות בערך... יהללוכם מלאכים, מני

drall

New member
קשה לתת לזה הסבר

אבל הניסיון מראה שזה אומנם כך אושו מסביר שהמדיטציות שלו הן טירוף מתוכנן ולכן כל מי שסוטה מהתכנון מסתכן.

R2

New member
זה מפחיד.....

לפי מה שאתם מספרים כאן לא כדאי להתחיל בכלל בשלב המעשי,ולהשאר בתיאוריה.

למעלה