מדים, נשק ושאלות קיטבג.

מזלט

New member
מדים, נשק ושאלות קיטבג.

לאור הגיוס הממשמש ובא, החלטתי למדוד מדים, כדי לדעת בערך איזה מידה אני. גיליתי שאני ג\3 במכנס. ג` זה גדול, 3 זה הכי ארוך שיש. אבל בחולצה אני לפחות מ`, החולצה כמו שק עליי, ובכל זאת, השרוולים קצרים! (התברכתי בגפיים עליונות ארוכים - ולא רק גפיים) מישהו יודע אם יש איזה מידה בחולצות עם שרוולים ארוכים, אבל שלא יהיה בגודל של איזה רס``ר משופם במשקל 130 קילו ? בכל מקרה, יש לי שאלה, האם אני יכול להחזיר מדים ישנים שיש לי בבית, מדי ב`, בכל מיני מידות שלא מתאימות לי ולקבל במקומן מהאפסנאות מדים למידה שלי ? צריך קשרים בשביל זה, או שזאת פעולה סטנדרטית ? ועוד שאלה, כשאני מתגייס, מתי אני מקבל את הנשק (M16) , בבקו``ם או בבסיס ? טוב, זהו בעיקרון השאלות להודעה זאת... עוד 33 ימים (+3 שנים). מזלט. (אולי לשנות ל-מל``ט ?)

ysofer

New member
גם לי יש שאלה..

אני דיי קטן.. (הייתי הילד הכי קטן בכיתה.. הכי קטן בשיעור.. והכי קטן בהפסקה..).. סתם סתם.. אני נמוך.. איך אני אמור לסחוב אמ-16 ארוך?!?! המטאטא הזה יותר ארוך ממני! אני אוכל לבקש נשק יותר קצר?

מזלט

New member
הממממם.

לא יתנו לך. כמה נמוך כבר אפשר להיות ? הנשק לא כ``כ ארוך... כמה הוא, מטר? מטר עשרה? לא יותר. פעם אחרונה שיריתי בו היתה לפני שנה וחצי, ואני כבר לא זוכר, אבל הוא לא היה ארוך במיוחד. בכלל לא.

מזלט

New member
יאללה יאללה

מה עשית ממך גמד?! 1.62 אינעל אביך. הלוואי עליי (לא באמת...) הרבה בנות נמוכות ממך מקבלות נשק ארוך, לא תהיה לך שום בעיה. סתם חיפשת תרוץ לקבל מקוצר.

nova

New member
גובה ורובה

אם הגובה שלך הוא 160 ס``מ ומטה, אתה זכאי לקבל רובה מקוצר. (M16 מקוצר או גלילון, ברוב המקרים) ואם לא נותנים לך - תתעקש. זה חוקי מטכל. ואם עדיין לא נותנים לך - פשוט רד במדרגות הרבה, ככה שיראו כמה אתה דופק את הסתרשף* בריצפה. :) (* הקצה של הקנה, כן.)

מזלט יא כלי

ככה: זה שיש לך בבית ציוד צה``לי גנוב (כמו לכולנו, לי יש שחפ``ץ), זה אחלה, אבל עדיף שתשמור את זה בסוד ואל תשתף את הצבא, אתה בכל מקרה זכאי לקבלת מדים חדשים משלך, אז אין צורך להחזיר. בקשר למידות: בנוגע למכנסיים, קח כמה שיותר רחב, וגם עם כמה סנטימטר ספייר באורך. בנוגע לחולצה, קח רחב, שלא ישב צמוד ותוכל לזוז חופשי, ושרוולים כמה שיותר רחבים, האורל לא ממש משנה כי ממילא אתה 80% מהזמן עם שרוולים מקופלים. נשק: על נשק אישי אתה חותם בבסיס, בסוף שרשראות המנהלה המייגעות. רונן

התכוונתי ש

אולי מזלט ירה בנשק בגדנ``ע, וכך הוא מכיר את אורכו של ה M16, ולא כי יש לו בבית...

מזלט

New member
אוי ויי ......

אין לי נשק בבית! בטח לא נשק צבאי! דיברנו על מדים וכאלה... אני לא איזה מוענטז קיצוני שיש לו סליק במרתף +3 טילי נ``ט.

מזלט

New member
בוא לא נגזים

לא גנוב! ``מושאל``... ככה זה. אח שלי דאג לי יותר מדי... על המדים לא צריך לשמור כ``כ בסוד, לכולם יש... אבל יש לי גם דברים דבאמת לא כדאי לפרסם ברבים. בכל מקרה, אלה מדי ב` משנות התשעים המוקדמות, וחשבתי אולי להחליף אותם בבסיס כשאני אתגייס, שיהיו לי עוד איזה שניים-שלושה זוגות מכנסיים וחולצות... כשאתה אומר רחב וגדול, אתה מתכוון למדי ב` ו\או מדי א` ?

למעלה