מדינה יהודית

sakaju

New member
מדינה יהודית

שאף אחד לא ידבר פה על הפרדת דת ומדינה כי זה סותר את האם אם אמא של הבסיס של המדינה הזאת. "אנו מכריזים בזאת על מדינה יהודית בא"י" לכו תדחפו את ההפרדה הזאת לישבן, אתם רוצים הפרדה-תסעו לארה"ב, שם תחיו בשקט, בלי אווירה יהודית על הראש שלכם. תוכלו למכור חזיר חופשי, לפתוח חנויות גם ביום החופשי היחיד בשבוע (בשביל קודש הקודשים-הכסף). ככה הכי טוב, בדיוק כמו שחיים באירופה, תראו למשל איזה כיף היה החופש הדתי שהיה בגרמניה ובפולין ובאוסטריה לפני 65 שנה. אני רואה פה הרבה אנשים שמדברים דיבורים יפים על ההבדל בן מדינה עברית למדינה יהודית, אבל אין מה לעשות, אצל 3 האבות האידיולוגים העיקריים של המדינה הזאת (פינסקר, אחד העם והרצל) דובר שהבעיה היהודית באירופה תיפטר רק ע"י חיזוק השורשים הלאומיים והגאווה היהודית. לא איכפת לי שאתם כולכם לא צדיקים גדולים ולא מאמינים גדולים (גם אני לא) אבל אני לא סובל גישה של אנטי ליהדות כמו שאני רואה בפורום הזה

Secular

New member
שינוי היא לא מפלגה אנטי-יהודית,

ואפילו לא אנטי-חרדית,זאת מפלגה שקמה לתת מענה עבור הרוב החילוני במדינה שחש מקופח ובצדק,לכן יש מפלגה שנלחמת עבור הצדק ועבור השיוויון בנטל ובפרנסה של החברה הישראלית. לדיעתך,האנטי-ציונים הנלהבים ביותר ואלה אשר מסרבים להכיר בנו כמדינה יהודית הינם החרדים(לא כולם,יש להדגיש) שגוזלים את כספנו,חיים על חשבוננו משתמטים משירות צבאי ובסוף עוד יש להם תלונות,יש כאן אי צדק-ושינוי נלחמת לתיקון העוול שנגרם לאנשים השפויים שעוד נותרו כאן, כך שאני מקווה שתשנה את הגישה שלך,כי באמת אין לי ולאף אחד מחברי הפורום שום דבר נגד הדת היהודית או המאמינים בה,נהפוך הוא-אנחנו מכבדים את אורח חייהם ובבתמורה אנחנו דורשים שיכבדו אותנו ויתנו לנו לחיות כפי שאנחנו בוחרים. שבוע טוב, עמרי.

פלסטיק

New member
אכן מדינה יהודית, לא חרדית ולא הלכה

בוא ננסה לבלבל אותך קצת עם העובדות (למרות שאני לא בטוח שאצליח) 1. במגילת העצמאות נכתב יהודית מטעמים פרקטיים, כי בהצבעה באו"ם מ 29 בנובמבר הוחלט שיש להקים בית לאומי לעם היהודי. אז מטעמי "עריכת דין" ולהדגשת הסכמת העמים לזכותנו זה נרשם במגילת העצמאות. תקרא את המשך המגילה ותראה עוד כמה דברים שלא יתאימו לתפיסתך 2. הרצל היה לפי תפיסתך רפורמי. תקרא קצת מה הוא כתב לגבי אנשי צבא ורבנים שיתעסקו בענייניהם ולא בניהול המדינה. הספר נקרא אלטנוילאנד. אם תרצה להשלים ידע גם מאחד העם ופינסקר אשמח לתת לך הפניות (בורות מעוורת), לכן כל אלה בודאי ובודאי שלא ראו דת חלק מהמדינה. הגאווה היהודית והשורשים הם ביהדות החופשית. עובדה שהם אלה שהקימו ומחזיקים את המדינה. 3. לעניין צדיקות, מי מינה אותך מחלק ציונים? 4. אני חושב שחרדיות זה אנטי יהדות

אשרת

New member
אני לא יודעת בן כמה אתה

אבל שתהיה מבוגר יותר ותעבוד אתה מוזמן למסור את תלוש המשכורת שלך ישר לשמפחה חרדית

sakaju

New member
תגובה

ולדמי אבטלה למובטלים (שבינינו חצי מהם לא באמת מתאמצים לחפש עבודה ואני אומר לך את זה מהיכרות אישית) ולקצבאות לסטודנטים שחלק גדול מהם לומדים מקצועות שלא יהיה להם שום קשר ליצירה בעתיד (גם יצירה חומרית וגם יצירה רוחנית) ובאותה מידה אני אתן חלק מהמשכורת שלי לקבוצה בתוך החברה החרדית בדיוק כמו שזה קבוצה בתוך המובטלים וקבוצה בתוך הסטודנטים

אשרת

New member
כמה דברים לי אליך

א. אותם סטודנטים שלומדים דבררים שלטענתך לא ממש קשורים ליצירה הם מכח המציאות יצטרכו להחליף את המקצוע שלהם, כך שיש סיכוי די גדול שהם כן ישלמו מיסים . ב. אותם מובטלים פעם הם עבודה ושילמו מיסים ובטוח לאומי, ואני גם לא ממש בטוחה שחלקם נהפכו להיות מובטלים מרצון (במיוחד בזמנים כאלו) אילו החברה החרדית היתה מראה קצת רצון לצאת ממעגל העוני שבה הם שרויים אז לא חושבת שהיו כל כך הרבה מתנגדים וגם אל תשכח שמחוק משפחות ברוחות הילדים אחוז נמוך מאוד של חילוניים יהנו מזה. ותנחש מי כן יהנה מזה... הכסף שהולך על החוק הזה יכול היה ללכת למשהו יותר מועיל... כמו יצירת מקומות עבודה. כדרך אגב, אני כסטודנטית לא מקבלת שום קצבה. אם אתה כן... אז אתה מוזמן לספר לי עליה כי חסר לי כסף בבנק

פלסטיק

New member
כמה עובדות

דמי אבטלה למובטלים: המובטלים שילמו לחברת הביטוח (שנקראת ביטוח לאומי) פרמיה על פוליסה שנקראת אבטלה. זה מגיע להם בזכות ולא בחסד. מילגות לסטודנטים: אצל רובם הגדול והמכריע זו השקעה כדי להגדיל את תרומתם בעתיד. בשני המקרים הללו מדובר על הקצבה לזמן מוגבל. קצבאות בטלה לחרדים: לזמן בלתי מוגבל, השקעה מבוזבזת שאנחנו מקבלים ממנה אפס תועלת במקרה הטוב ונזק במקרה הרע. בוא נניח שאני הייתי כן רוצה לקבל משהו רוחני מהם בתמורה (אני לא אבל רק לצורך הויכוח נניח שכן), מעולם לא מומן ציבור כל כך גדול לכל כך הרבה זמן רק כדי שיתעמק במשהו רוחני, מה קיבלנו בתמורה? איזו תובנה חדשה ויפה? איזה חידוש? איזה דבר מעורר מחשבה? כל מה שאנחנו מקבלים זה פסקי הלכה בנוגע לחיטוט באף בשבת במקרה הטוב וחרפות וגידופים במקרה הפחות טוב. אז אני נושא על גבי את אלו אשר אידיאולוגית רק לוקחים ודבר אינם נותנים, אל תשווה אותם לאלה שהם פשוט השקעה טובה יותר מזהב או אלה שמזלם הרע גרם להם להיות נתמכים (נכים ומובטלים). ואל תתחיל להצטדק בזה שיש בתוך כל אלה כמה שלא מגיע להם (נכים מזוייפים ומובטלים כרוניים מרצון), הם מיעוט, אצל החרדים הם רוב מכריע. עצם זה שאתה משווה אומר שאתה חושב שהם שווים למיעוט הפרזיטי זאת אומרת שלדעתך הם פרזיטיים.

nirdagan

New member
הרצל, מדינת היהודים, ומדינה יהודית

אם תקרא בכתביו של הרצל, בייחוד בספרו הקצר "מדינת היהודים" הוא דגל בהפרדה מוחלטת של הדת מהמדינה. הרצל ראה ביהודים כלאום, ודגל בהקמת מדינה ללאום הזה. שים לב להבדל החשוב בין המונחים "מדינת היהודים" ו-"מדינה יהודית". מדינת היהודים היא מדינה ככל המדינות שאזרחיה הם יהודים, לפי הגדרה של היהודים כלאום. מדינה יהודית היא מדינה שחוקיה ומוסדותיה קשורים היהדות. אלו הם דברים שונים מאוד. בן-גוריון ושותפיו היתה להם גישה שונה, שבה למען חיזוק שלטון מפא"י, המדינה אימצה לה סממנים דתיים והפקידה אנשים ממפלגות דתיות לתפקידים הממלכתיים שהוא יצר (או תמך בהמשך קיומם), וכן נתן פריווילגיות מיוחדות לתלמידי ישיבות. לא רק שהוא עירב דת ומדינה הוא יצר מצב של חוסר שיויון בפני החוק. אני סבור שמדינת ישראל צריכה להיות מדינה היהודים, ובאותו הזמן חוקי המדינה ומוסדותיה יושתתו על עקרונות הליברליזם והדמוקרטיה ותהיה הפרדה מוחלטת בין הדת והמדינה. ולכן שינוי היא המלפגה הקרובה ביותר להשקפתי. ניר

למעלה