מדינה שלי,

מדינה שלי,

מדינה יקרה כל כך שלי, איבדתי אותך. הכל ביני לבינך נגמר. אין לי אמון בך. אין לי בשבילך כלום. זה לא התחיל בי, באמת שלא. אין מילים בהם אני יותר מאמינה שמאשר במילות ההמנון. אבל אני חושבת שאת ואני לא ראויים לשיר את אותו המנון. אין לך זכות לשיר את המילים בהם את לא מאמינה, בטח לא לצידי. ברור, כשקמת כמדינה יהודית בארץ ישראל, אז לא היו מילים מתאימות יותר. אבל מאז החלטת שהמילה יהודי היא כפיה. היא מעיקה. היא רודפת. ההתנתקות היא לא המצאה שלך מהזמן האחרון. זה התחיל קצת לפני. אולי פשוט תודי בזה כבר! את לא מאמינה ב"בתקווה בת שנות אלפיים" וגם לא שאי פעם נהיה "עם חופשי בארצנו". "ארץ ציון וירושלים"? חה. זרקת את זה בשניה שיכולת. יום העצמאות בישוב הוא היום הכי יפה בשנה. יש טקס, בהתחלה של יום הזיכרון ואז הדגל שלנו, הכחול לבן,
, עולה מעלה, ועוברים לשמוח בלב שלם על שיש לנו מדינה חופשית. עכשיו אני חושבת שזה סתם שקר. המדינה שלנו לא חופשית. היא בובה של אירופה ושל ארצות הברית ושל האו"ם. המדינה שלנו שונאת את עצמה. שונאת את האנשים שלה. היא מפחדת מאנשים אידיאליסטים שנלחמים בשבילה. אז נמאס לי ממך מדינה! למרות שבכל ליבי ונשמתי אמות בשבילך, וכל כולי אוהב אותך. אבל נמאס לי שאת שונאת אותי. נמאס לי שאת רואה בי אויב. נמאס לי לעבוד ולקבל קללות. ממך, מהשולטים בך, מהיושבים בך. גוש קטיף הוא הבית שלי. בלב. מגוש קטיף הרחקת אותי באכזריות. לא רציתי להיות שם בפינוי. כל מה שרציתי זו שקית חול של החול הטהור, הזהוב, הנקי של חוף הים שלך. ולא נתת לי להיכנס לקחת את זה. כל מה שרציתי זה עלה דקל של עץ הנטוע באדמתך. ולא נתת לי להיכנס לקחת את זה. כל מה שרציתי זה חיבוק מהאנשים שם בפעם האחרונה על רקע ביתם המשופץ מפגיעות הפצמ"רים. ולא נתת לי להיכנס ולקבל את זה. כל מה שרציתי, מדינה שלי, זה לנשום פעם אחרונה את הריח של המקום הזה. ולא נתת לי אפילו לנשום.. ולא אכפת לך מהדמעות שלי עכשיו, שנושרות אחת אחת. כי אני מתנחלת אידיאליסטית שאוהבת אותך בכל ליבך. ואלחם על אדמתך עד הפירור האחרון. אולי גם בגלל שאני מתפללת לאלוהינו כל בוקר ולגברים סביבי יש איזו חתיכת בד על הראש. ובגלל זה הפכת אותי לאויבת. יותר מסוגנת מיורי קסאמים וטרוריסטים. יותר מסוכנת מרוצחי אנשים בזעודת ראש השנה שלהם. יותר מסוכנת מיורי כדור בילדה בת שנה. יותר מסוכנת מאותם אויבים שממררים את חייך וחיי כבר 100 שנה. לכן אני זאת שאלך מהבית שלי. ולא הם. יהודי לא מגרש ערבי. אף פעם לא. אני אוהבת אותך מדינה שלי, מאוד. אבל נמאס לי ממך. ואין לי אמון בך. ואם אח שלי לא יהיה מסוגל לשרת תחת מדי החאקי שלך, אז תביני אותו. הוא לא סרבן מצפון. הוא אדם שמנסה לתפור את הגזרים האכזריים שגזרת בליבו. ולמחט תמיד יש חלק חד שדוקר. הרסת את חיי הילדים העניים פה. הרסת את חיי הדתיים פה. הרסת את חיי התלמידים פה. עכשיו הגיע תור המתנחלים. המתנחלים האלה. עם הנוער שלהם. עם הנוער האידיאליסטי שלהם. שמשתלט על צבאך הקרבי. שימות ראשון למען האדמה. שמקבלים פקודות מאלוהים, ורק אח"כ ממך. המתנחלים האלה שבחיים לא שלפו סכין בפאב. אולי פשוט כי הם לא נמצאים במקומות כאלה. אבל הם גם לא ישלפו אותו בקרב על בחורה או על הכלב. והרבה פחות סביר למצוא אצלם סמים וניבול פה. והם גם בחיים לא יתנפלו חמש על אחד. גם אם מפנים להם את הבית. לא שיקרתי. לא המצאתי. ראיתי בטלוויזיה, ראיתי בעיניים. מצטערת מדינה, אבל הנוער שאת זורקת הרבה יותר טוב מהנוער האחר. זה לא אמור להיות ככה. אני אוהבת את האחים שלי. ואנחנו אמורים לפעול יחד לא תחת כתום ולא תחת כחול. גם לא תחת הסגול שמנסים להפיץ עכשיו. אנחנו אמורים לחבק אחד השני תחת הפסים הכחולים ומגן הדוד על הרקע הלבן. על חופי גוש קטיף. על הרי צפון השומרון. אבל את בחרת שלא. את בחרת שאת לא רוצה אותי. ואם לא עשית את זה, אל תתאמצי כל כך לתת לי את ההרגשה הזאת. התנתקת ממני, מדינה שלי. אני מתנתקת חזרה. אני אמשיך לשלוח לך מיסים, ואמשיך ללמוד בחינוך הרעוע שלך. אני אלך לשרת אותך בגיל 18 ואשרת את חוקייך. אבל בלי הנשמה שבערה בי עד עכשיו. הנשמה הזאת כבר לא שייכת לך. את הנשמה הזאת ביקשת לקבור. קברתי אותה. ליד הקברים בגוש קטיף וצפון השומרון. אבל הקבר שלי עמוק עמוק באדמה. ולא על ידי עקירה הוא ייצא החוצה. אלא על ידי נטיעה. מדינה יקרה שלי, את בוודאי חושבת שאני מטורפת. את בוודאי חושבת שאני עושה טעות. אולי אפילו שמגיע לי מה שעשית לי. לא אכפת לי, מדינה שלי. אין לי כוח אלייך יותר. לויכוחים המייגעים שלך. אבל נראה אותך מסתכלת לי בעיניים האדומות שלי שעדיין משתקף בהם הים של גוש קטיף והירוק של הרי השומרון. מדינה יקרה שלי, קראי פעם אחת את ההמנון שלך בלי המנגינה. זה יעזור לך לחשוב על המילים. אני מקווה שזה יעזור לך להפנים את המשמעות ולהתחבר אליה פעם נוספת חזרה. אני רוצה שתהיי ראויה לשיר לידי את ההמנון שוב, תחת דגל ישראל כחול לבן על רקע שקיעה כתומה אצלנו בישוב בטקס. פחדתי ששכחת את המילים, צירפתי אותן:
"כל עוד בלבב פנימה נפש יהודי הומיה ולפאתי מזרח קדימה עין לציון צופיה עוד לא אבדה תקוותנו התקווה בת שנות אלפיים להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון וירושלים"
אוהבת ומתנתקת, אני.

לפני שאתם שופטים מהר

מתעצבנים ומעבירים בקורת - זה לא בא מהאוויר. זה כואב לי באמת. גם אלה שבטוחים שאין לנו מה שלעשות בשטחים שלדעתם לא שייכים לארץ (ד"א, גם הגליל לא? ואילת?) צריכים לכאוב את מה שכואב לנו. באמת כואב לעזוב בית. תנסו שניה להיכנס לראש של אנשים כמוני. שניה אחת.

ramipazpaz

New member
נכון זה כואב אבל הגזענות יותר!!

כן אני באמת מסכים שזה כואב במיוחד שכל זה נעשה כדי לרצות את ברז הדולרים האמריקניים אבל גברת נכבדה,,, לאמת:יהודים כן גירשו ערבים לא רק גירשו גם הרסו בתים והשמידו מטעים ורצחו עדרים השטחים האלה לא רשומים בטאבו של אף עם, לא שלנו ולא שלהם ואני נגד ההתנתקות הזאתי מסיבה אחת שאמנם אני לא ימני ולא שמאלני אבל אני ריאליסט והנסיגה דוקא עכשיו רק תיתן להם דלק לשאיפות הפאשיסטיות שלהם (גם לנו אין מה להתבייש בתחום הזה) ומה שניתק אתכם מהחלק השפוי של העם הם הקריאות הגזעניות וההתנהגות המתנשאת שלכם

ramipazpaz

New member
יהודי לא מגרש יהודי הנאמרת על רקע

קריאות הנאצים שלכם ,הצורה שבה אתם חושבים שכוחות הביטחון צריכים להילכם בערבים ,,סליחה אבל אם נוצרי או מוסלמי מאנגליה יאיים על ביטחון המדינה אז החיילים צריכים לעזוב אותו?,,,כמובן שלא אבל אם יש לו איזה חתיכת בד על הראש והוא יודע לזמר איזה מנטרה בעיברית אז אסור לעשות לו כלום הא!! איך את לא מתבישת באימהות שגוררות את הילדים שלהם לתוך הסערה הזאת!!!!

כולנו אבלים על מדינה שאיבדה דרכה

כולנו צריכים להוריד את הדגלים לחצי התורן או לשים סרט שחור על הדגל. אלו ימים של אבל ושל כאב .

silverhawk

New member
העברת בי צמרמורת

התכוונתי להתחיל להסביר מדוע לדעתי, למרות הכל, ההחלטה על הפינוי היא נכונה, אך נמלחתי בדעתי. סביר להניח כי כבר שמעת את כל הנימוקים והטיעונים והם לא שיכנעו אותך, ומבחינה מסויימת זה מובן. לכן, במקום זאת, הרשי לי רק להציע את אהדתי. אני לא אתיימר להבין את תחושתך לעומקה מכיוון שאני לא מאמין שמי שלא שם יכול באמת להבין זאת, אך אני מזדהה עם כאבך. כבר כתבתי על זה כאן -כאשר ראיתי את המראות מן הפינוי הראשון ביום הראשון - כאב לי. הרגשתי צביטה אמיתית בלב. ואני אומר זאת בתור תומך בתכנית - תדעי שלא כל האנשים מזלזלים בכאבכם ומבטלים אותו. למעשה אני מאמין כי ההפך הוא הנכון. הרשי לי לסיים בבקשה - אל תנתקי את עצמך מן המדינה. מדינת ישראל משלבת מטבע הדברים מגוון דעות והיא זקוקה גם לאנשים כמוך. היי חזקה

feel6

New member
../images/Emo104.gif מזדהה עם כל מילה!

ורבבות כמוני פשוט מאוכזבים ממדינת ישראל, מהממשלה, מהצבא... אני שותפה לכאבך כאב של מדינה שלמה ודמעות שלא מפסיקות לזלוג! ותנו לי לשתף אתכם בעוד משהו בדיוק עכשיו מראים בטלוזיה את פינוי המתישביים מעל אותו גג מה שמזכיר לי בדיוק את התמונה מפינוי ימית אומנם באותו פינוי לא הייתי עדה לזוועות אבל פתחתי את ספר 50 שנה למדינת ישראל ודיפדפתי ומצאתי את אותה התמונה בדיוק! מה שאני מנסה להגיד לכולכם שהיה אחד שאמר שהוא מוכן להתפנות רק שיהיה שלום אמיתי אני לא יודעת מה איתכם אחיי היקרים לי לא זכור שום שלום המשכתי לדפדף ובדיוק 2 דפים לאחר הפינוי הראו אוטובוס כולכם הבנתם שמדובר בפיגוע...אני לא יודעת למי אנשי השמאל מאמינים?? אני רק יודעת שבאנשים שטובחים ללא רחמים אדם שמסתכל לילדה בת שנה בעיניים המפוחדות שלה ובלי שום חשיבה פשוט יורה בה אנשים שמפוצצים את עצמם באוטובוסים הם אינם אנשים שאיתם ניתן לעשות שלום לא בעיני לפחות! silverhawk אני מעריכה אנשים כמוך שגם אם לא באותה הדעה מכבד וחש את כאבה של מדינה שלמה...כן ירבו כמותך! ולכם מתישביים יקרים היו חזקים ליבנו איתכם אנחנו נחזק אתכם ככל שיהיה ניתן...אנחנו נשוב בע"ה לחולות גוש קטיף לשקיעה לארץ ישראל השלמה!

AirBot

New member
>>>>>>>

גם אני בא פחות או יותר מאותו מקום כמו silverhawk, אבל המסקנות שלי די שונות. זה לא שאני לא מבין את הכאב שבעזיבה. באמת שאני כן. אולי אני לא יכול באמת לתפוס כיצד אתם מרגישים כיוון שאינני שם, אבל אני עושה כמיטב יכולתי. ובכל זאת, אני חושב שהתגובה שלך איננה מתאימה למצב. מדינת ישראל לא בגדה בך ולא זרקה אותך לכלבים. אולי את חשה שהממשלה הנוכחית עשתה כך; אולי את חשה נבגדת. אבל לאן נעלמו כל 57 השנים האחרות בהסטוריה של מדינת ישראל? האם ההתנתקות ביטלה את כל מלחמות ישראל? האם הפלמ"ח, ההגנה, האצ"ל והלח"י נעלמו היום כלא היו? האם פתאום טרומפלדור טעה כשאמר "טוב למות בעד ארצנו"? אהבה למדינה אינה נעלמת ביום אחד. אולי את חשה שהממשלה הנוכחית פועלת באופן שמנוגד לאידיאלים של הציונות, אבל בעוד שנתיים הממשלה תתחלף. מדינת ישראל לא הפכה עורה ביום אחד. הציונות ואהבת הארץ לא הוצאו מחוץ לחוק. אם צעד יחיד של ממשלה יחידה הוא הדבר שגרם לך להפנות את גבך למדינה, כנראה שלא אהבת את המדינה מספיק מלכתחילה. גירשו אותך מגוש קטיף. מה, זהו? ברוגז? לא נותרה יותר שממה להפריח? לא נותרו יותר עקרונות להילחם עבורם? אם כל האידיאלים שלך מסתכמים בישיבה ברצועת עזה, אולי כדאי שנבדוק שוב מהי משמעותה האמיתית של ציונות. מעניין גם לראות שקורטוב של דעות קדומות הצליח להשתרבב לתוך המכתב שלך. הנוער ההוא הרבה יותר טוב מהנוער האחר? מה זה? מאיפה שאבת את הנתונים האלה? אולי תתפלאי לשמוע שגם חברים שלי יחרפו נפשם עבור הארץ. לא עבור האדמה, עבור ארץ ישראל. עבור אדמה לא מתים. גם החברים שלי מעולם לא שלפו סכין. גם מעולם לא נשאו סכין בכיס. גם הם לא מעשנים סמים. תתפלאי, חברים שלי - חילונים אחד אחד - יכולים להיות יותר ציונים מהנוער ה"טוב יותר" שלך. חבר שלי - עולה שעלה לארץ לפני לא הרבה שנים, חילוני יותר מהחילונות עצמה - נמצא עכשיו בטירונות שריון. הוא רצה צנחנים - אבל לא עבר את הגיבוש, אז הנה הוא שם. לכי ספרי לו שלנוער שלך יש בלעדיות על אהבת הארץ. לכי תגידי לו שהוא פה רק בגלל שהתנאים כאן טובים יותר מבמדינה ממנה הוא בא.

Cornflakes

New member
הלוואי שכל השמאלנים

היו כמוך. לצערי זה לא המצב. התגובות לסבל שלנו הן בעיקר של התעלמות ושנאה. קשה להיות חלק מהמדינה הזאת בימים אלה. יהיה לנו קשה מאוד לחזור לאחר ההתנתקות ליחסים תקינים עם שאר העם. שני הצדדים יצטרכו לעבוד קשה.

itaym02

New member
את יודעת מה - מה הפתרון שלך לרצועה

(אמנם לא רלוונטי לרצועה, אך יש עוד ישובים בדרך). אל תעצמי עיניים לערבים, ואל תחזרי על המנטרה הטיפשית שלערבים יש יותר ארצות ערבי=דובר ערבית. ערבי <> עם. אי אפשר להעביר פלשתינים למצריים, למשל, (בגלל זה המצרים סירבו גם לקבל את הרצועה בהסכם השלום). ובטח שאל תציעי לספח את הרצועה למדינה ובכך להפוך את המאזן הדמוגראפי בארץ שלי.

זה לא מה שאמרתי

לא הצעתי פתרונות. דיברתי על הכאב שלי. אל תבוא אלי ותתחיל איתי בויכוח הגיוני. אין לי לב לזה יותר. זה לא יעזור. אני מאמינה אחרת ממך. ולא נשכנע אחד את השני.

yochay 2

New member
גם אנחנו כואבים כמוכם..

ועצוב לנו לראות את זה ולשמוע.. צריכים להיות חזקים... בערבים ובשמאלנים גם הם ערבים אלוהים כבר ישלם להם.. לא לדאוג!

Cornflakes

New member
מרגש.

אני לא הייתי מעז להתבטא בכזאת בוטות, אבל אני מודה שמה שכתבת משקף לגמרי גם את ההרגשה שלי, ולדעתי גם של רוב הציבור הדתי-ציוני.

למעלה