"מדיניותנו הניבה פירות"

NorthernStar

New member
אמרו בלי שמץ ציניות...

זה פשוט בלתי ייאמן, כיצד טחו איניהם מתוויי המדיניות הכלכלית-חברתית בישראל מראות את הנולד. הזנחת המגזרים החלשים, שמביאה להיחלשות נוספת שלהם, לא רק מגדילה את מעגל העוני - היא גם תורמת להתחזקות של גורמים אנטי דמוקרטיים - מחד, החרדים בדמותה של ש"ס (שהאג'נדה שלהם כבר נידונה רבות, אני בטוחה שגם בפורום זה), ומאידך, אנשים כמו ארקדי גאיידמק, ששואפים לרכישת השלטון באמצעות הונם.

somebodddy

New member
יכול להיות...

שהם ציפו לתוצאות יותר גרועות? אני לא מאשים את שר האוצר - הוא מונה לתפקיד לא מזמן - אבל במקרה כזה עדיף פשוט לשתוק.

doresh shalom

New member
אני מאשים ../images/Emo41.gif

(J'accuse) את אולמרט, ביבי, שרון ולמעשה כל הממשלה הקודמת, וכן את הממשלה הנוכחית על שהולכת בינתיים בקו דומה מאוד

יש רק גורם אחד שצריך להאשים

והוא ההנהגה החרדית, מפלגות ש"ס ויהדות התורה אשר מגדלות דור שלם של פרזיטים נבערים, שאין להם שום ידע שאינו דתי, ושום יכולת להסתגל לחיים נורמאליים ולפרנסה בכבוד (ולא על חשבון המדינה); תוסיפו לזה את העובדה שהם מעודדים ריבוי ילדים, כך שהמעט כסף שיש למשפחה מתחלק בין יותר נפשות, והנה קיבלתם מתכון מנצח להנצחת העוני. לא המדיניות הממשלתית, לא אילי ההון ולא פוליטיקאים אניטרסנטים הם הגורם העיקרי לעליה המתמדת (ואף הולכת וגדלה) בשיעור העוני - כי עם ההנהגה החרדית. ולראייה: הערים בעלות שיעורי העוני הגבוהים במדינה הם ירושלים ובני ברק, שני ה"מרכזים" החרדים הכי גדולים. לכן, לא משנה מה תהיה המדיניות הממשלתית, ואילו גזרות חדשות יטילו - כל עוד לא יטפלו בבעית החרדים, העוני רק יילך ויחמיר. תמיד צריך לשים לנגד ענינו את איראן ואפגניסטאן, כדי להזכיר לנו לאן המצב עוד יכול להדרדר (ואים ספק שהוא אכן ידרדר לידי כך, אם לא יטופל במהרה). חבל רק שהפוליטיקאים כאן לא מבינים את זה ( או מבינים ונשארים אדישים - שזה, מבחינתי, יותר גרוע).

למעלה