מדיניות החוץ הנוכחית של גרמניה

ne ro

New member
מדיניות החוץ הנוכחית של גרמניה

ברצוני להעלות נושא לדיון, שבאופן מפתיע איננו עולה כמעט על סדר היום בישראל והוא מדיניות החוץ של גרמניה והתערבותה במזה"ת. הדבר הזה הוא מוזר במקצת לטעמי, קודם כל מהסיבה שגרמניה היא כוח מוביל באירופה לא פחות מצרפת ואף יותר ממנה; שנית מכיוון שגרמניה אכן מגלה מעורבות במזה"ת (התיווך בנושא השבויים הוא הסוגיה האחרונה); אבל בעיקר הוא מוזר בגלל השינוי הפתאומי שחל במדיניות גרמניה כלפי ישראל בשנה האחרונה, שינוי שהתחיל ללא ספק בהקשר של מלחמת עיראק. המוזרות הזו לא רק מוזרה לי אלא גם מקוממת אותי, משום שנראה לי כאילו יש רתיעה סביב נושא הדיבור על גרמניה, למרות שאנחנו כבר שני דורות אחרי השואה ולא אמורה להיות בעיה לדבר. וכל זה בשעה שחשוב מאוד לדבר על גרמניה כגורם מעורב במדיניות הבין לאומית. כנקודת התחלה לדיון אני רוצה לשאול האם אף אחד לא קרא את הראיון עם אילקה שרדר, מי שהיתה חברת הפרלמנט האירופי הצעירה ביותר ועתה פועלת מחוץ למסדרונותיו (אין לה שום קשר לקנצלר שרדר), שפורסם במוספי סוף השבוע של ידיעות בתאריך 21.12.03. בראיון הזה היא אומרת כך: "גרמניה מקיימת מדיניות חוץ מתוחכמת מאוד. היא מציגה את עצמה כידידת ישראל, ובו בזמן מדברת על האפשרות לשלוח כוחות צבא לירושלים כדי להגן על הפלשתינים. משמעו של דבר, שחיילים גרמנים עלולים שוב לירות על יהודים, וכך יישבר הטאבו האחרון על השאיפות הפוליטיות הגרמניות". סוף ציטוט, למי שלא מסוגל להאמין. תגובות בבקשה.

arnolD boy

New member
הגרמנים!! אני הייתי בטוח שהם יעזרו

לנרו לרצוח פלסטינים. אין להם כבר כבוד לכלום.

a e q u i t a s

New member
אילקה מקשקשת

הנאציזם בגרמניה הוא טראומה לאומית, אפשר לראות את זה אפילו בתגובה של העם הגרמני שקרא בתהדמה שהסופר הלאומי גינטר גראס, אפשר להשוות אותו מבחינת ספרותית ערכית לש"י עגנון. הוא יצא וכתב ספרים רבים שיוצאים כנגד הנאציזם ופתאום הוא הודה שהוא היה בוואפן אס-אס. ולכן הטראומה היא אלמנט מאוד חשוב ממדיניות החוץ הגרמנית, הצוללות שהוא מוכרים לישראל במחיר מציאה, המשענת הפוליטית, ובכלל מרקל היא מאוד מערבית. אולי כי אילקה שרדר היא צעירה היא מדברת שטויות, הגרמנים לא רוצים לשלוח חיילים ללבנון בגלל הפחד שחייל גרמני יכוון קנה של רובה לעבר חייל ישראלי (וזה הדיון הציבורי בגרמניה היום) אז בטח שלא ישלחו חיילים לירושלים.

למעלה